Osäkerheten som coronaviruset har skapat gör att Liverpool har lagt sina transferplaner på is.

Det är Dom King på Daily Mail som rapporterar att Liverpool har pausat alla sina kontraktsförhandlingar och transferplaner på grund av corona. På transferfronten har Liverpool riktat in sig på Timo Werner, men hans utköpsklausul på £51m kan bara aktiveras tills sista april – Liverpool kommer inte att slutföra en övergång för Werner eller någon annan innan man får klarhet kring framtiden-

Detsamma gäller nya kontrakt. Liverpool har visserligen förlängt många spelares kontrakt under de senaste åren, men Gini Wijnaldum har fortfarande inte kritat på nytt. Wijnaldums nuvarande kontrakt går ut sommaren 2021. Det gör också Dejan Lovrens kontrakt, men där har man inte inlett några diskussioner. Enligt Daily Mail har Jürgen Klopp en god relation med Lovren och kan tänka sig att behålla honom kontraktstiden ut, men en förlängning verkar inte aktuell.

* * *

Samtidigt rapporterar den tyska tidningen Express att Liverpool, Manchester Untied och Tottenham pushar hårt för att signa Denis Zakaria, trots coronas oönskade framfart. Zakaria har ingen utköpsklausul i sitt kontrakt, men hans avtal går ut 2022 och han är därför tillgänglig för €45m.

Express uppger även att Liverpool är intresserade av Marcus Thuram, som för tillfället är lagkamrat med Zakaria i Borussia Mönchengladbach. Tidningen bedömer att Thuram, vars agent är Mino Raiola, har ett marknadsvärde på €28m men att eftersom Mönchengladbach inte vill sälja skulle de begära hela €50m för honom.