Dags för del två av vår TL-panelen inför ligastart 15/16 tillsammans med Aftonbladets Patrik Syk, Viktor Fagerström och Tomas Nygren. Har ni inte läst första delen än? Då hittar ni den —> https://totaalliverpool.com/tl-panelen/tl-panelen-infor-ligastart-1516-del-1/

 

Sommarens värvningar…

English Premier League Logo

Vilken Premier League klubb har värvat bäst?

Patrik Syk: Liverpool har gjort det bra men jag säger nog ändå Palace. Cabaye är en superaffär.

Viktor Fagerström: Gillar det Newcastle gjort i att ta in Wijnaldum, Mitrovic och Mbemba samt skeppat iväg en massa dödskött. Man Utd har värvat starkt som sagt. Southampton imponerar igen fast dem fortsätter att sälja viktiga spelare. Juanmi, Soares, Stekelenburg, Martina, Caulker och framförallt Jordie Clasie kommer sätta färg på deras säsong, var så säkra. Dem ser ut att bli vinnarna på transfermarknaden i år igen.

Tomas: Det är svårt att säga en klubb som värvat bäst, med dagens pengar har alla lag möjlighet att förstärka med spelare som gör laget bättre och jag tycker de flesta lagen gjort spännande värvningar. Arsenal har löst målvaktssituationen, United har stärkt sitt mittfält, Southampton har plockat in intressanta spelare, till och med Newcastle ser ut att stärka sin elva. Vi är också med bland de lag som värvat bäst, det har visserligen kostat oss, men vi har plockat in fyra namn som går rakt in i en startelva och det är vi det enda topplaget som gjort. Samtidigt tror jag att det kommer hända mycket än på transfermarknaden, Manchester-lagen kommer spendera många miljoner till innan vi kommit in i september.

Cabaye
Vilken är sommarens i särklass bästa värvning i England?

Patrik Syk: Cabaye är riktigt bra. Cech också. Schweinsteiger…

Viktor Fagerström: Nämnde den ovan. Jordie Clasie till Southampton för £10.5m. Kommer dubblera sitt värde till nästa sommar.

Tomas: Det är svårt att inte sätta in Petr Cech här, han kommer att ge Arsenal den defensiva stabilitet man saknat de senaste åren. Av de lite mindre lagens värvningar imponerar Crystal Palaces köp av Yohan Cabaye, de kommer bli ännu jobbigare att möta i år.

james milner

Vem kommer ha visat sig bli Liverpools bästa värvning när vi står och summerar säsongen i maj?

Patrik Syk: James Milner

Viktor Fagerström: I och med den relativt låga övergångssumman så tror jag Clyne kan bli den värvningen. Utöver sina offensiva räder så har han en fin inäggsfot som en viss Benteke lär utnyttja ett antal gånger. Ska bli fruktansvärt skönt med en redig högerback, det var ett tag sen!

Tomas: James Milner. Vi har värvat bra i sommar, Clyne, Firmino och Benteke kan alla vinna den här kategorin, men Milner är den spelare jag tror kommer ha störst inverkan på laget från start. Han är en spelartyp vi saknat och kommer att passa bra in i laget. På sikt kommer kanske de andra tre namnen visa sig lika bra, eller bättre, men den här säsongen tror jag vi kommer att få se varför City gjorde allt för att behålla Milner.

 

Facit…

Watford LogoNorwich City LogoAFC Bournemouth LogoSunderland Logo

Vilka lag ser på förhand ut att riskera hänga på repet och åka ur Premier League?

Patrik Syk: Villa kommer va där, inte ens Tactics Tim kan hjälp dem nu. Bournemouth och Watford förstås. Norwich lär ju också va där. Orkar Leicester? Getingbo, som alltid.

Viktor Fagerström: Specialistena i ’the great escape’ Sunderland kommer nog havera där nere i botten i år igen, nykomlingarna likaså.

Tomas: 

 • Watford – Nykomling, tio värvningar, det luktar QPR om det här laget.
 • Aston Villa – Benteke och Delph ut, många chansartade värvningar, det kan bli jobbigt för Tim Sherwood.
 • Bournemouth – Ännu en nykomling som kommer få det jobbigt, Distin och Boruc kanske har rutin, men är på väg nedåt.
 • Leicester – Han har en tuff uppgift Ranieri, de hade verkligen behövt ha kvar Cambiasso. Jag blev väldigt överraskad när de hängde kvar förra säsongen, tror inte de lyckas med bedriften ännu en gång.
 • Som möjlig flopp sätter jag in Stoke. De imponerade i fjol och fyller på med tio nya spelare, jag tror de hade mått bättre av att jobba vidare med den befintliga truppen. Tappet av Nzonzi kommer bli tufft. Jag tror inte de åker ur, men de kommer att få kämpa.

Chelsea LogoLiverpool LogoManchester United LogoManchester City Logo

Sist men inte minst. Nämn de fyra lag som hamnar topp 4 säsongen 2015/16 och vilket lag som tar hem titeln…

Patrik Syk: 

 1. Arsenal – det är deras år i år. Trupper ser grym ut och med en riktigt bra målvakt och förmodligen en toppstriker in på deadline day…
 2. Chelsea – Mou är Mou och trupper är inte mycket sämre än förra året.
 3. Man U – van Gaal har fått Joakim von Ankas kassavalv att bygga ett lag för (som har en hel del hål fortfarande) och de kommer va tunga den här säsongen.
 4. Liverpool – Det är kanske optimistiskt men med den bästa truppen (inte elvan) på riktigt många år så har Rodgers allt han behöver. City var svaga förra säsongen och ser inte mycket starkare ut trots Sterling.

Viktor Fagerström:

 1. Chelsea. Den blåa delen av London kommer få jubla igen. Inte gjort många spelarköp att tala om, men å andra sidan så besitter dem redan en fruktansvärt talangfull trupp. Med ligans bästa manager vid rodret.
 2. Arsenal. Dem var på gång redan förra säsongen, frälsta av Alexis Sanchez som gav dem en helt ny dimension. Att Petr Cech anslutit gör dem till en titelkandidat, även om jag tror att Chelsea blir för starka. Men Gunners är på uppgång.
 3. Man Utd. Det holländska (galna) geniet van Gaal gjorde det han brukar göra. Han lyckades. Utd kändes spelmässigt sällan som ett topplag förra säsongen, men var oerhört konsekventa i att plocka poäng. Har värvat riktigt tungt på det. De Geas vara eller icke vara kan ändå komma att bli en stor bit i pusslet.
 4. Man City. Sitter på en väldigt ålderstigen trupp. Finns stora frågor centralt i backlinjen. Sterling är en förstärkning, men tror dem får svårt att hänga med Arsenal och Utd i deras jakt på Chelsea.

Tomas:

 1. Chelsea – Ligans bästa startelva, endast skador på nyckelspelare kan hindra Chelsea från den absoluta toppen. Tänk om vi hade en spelare som Nemanja Matic…
 2. Arsenal – Özil, Alexis Sanchez och nu Petr Cech, Wenger har byggt ett lag som kan utmana om titeln på allvar. Kanske ligans bredaste trupp.
 3. Manchester United – De riskerar att tappa De Gea, men värvningarna de gjort inger respekt. Kommer inte vara sämre än förra säsongen, jag har svårt att se hur de ska missa topp 4.
 4. Manchester City – Vår chans att nå CL ligger i att vi kan peta ner City, de känns som det svagaste laget av de här fyra toppkandidaterna. Många av deras stjärnor såg trötta ut redan förra säsongen, Toure och Kompany måste tillbaka i gammal, god form för att de ska känna sig säkra. En skada på Aguero och Pellegrini kommer att få det riktigt svettigt.

 

 

Vilka lag tror ni hamnar i topp 4, håller ni med herrarna ovan eller är dom helt ute och cyklar – kommentera nedan!