Liverpools premiärmotståndare Stoke har också förstärkt sitt lag inför säsongen 15/16.

Ingen kan påstå att Liverpool endast har goda erfarenheter från Britannia Stadium. Tvärtom drömmer nog en del LFC-spelare fortfarande mardrömmar om förra säsongens storförlust.

Stoke har genomfört en rad förändringar i sommar. Detta är deras sommarfönster hittills:

IN
Jakob Haugaard (Midtylland) – Inofficiell övergångssumma
Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen) – Inofficiell övergångssumma
Joselu (Hannover 96) – 8m euro
Marco van Ginkel (Chelsea) – lån
Shay Given (Aston Villa) – Bosman
Glen Johnson (Liverpool) – Bosman
Ibrahim Afellay (Barcelona) – Bosman

UT
Thomas Sorensen – Inget nytt kontrakt
Wilson Palacios – Inget nytt kontrakt
Andy Wilkinson – Inget nytt kontrakt
Steven Nzonzi (Sevilla) – Inofficiell övergångssumma
Asmir Begovic (Chelsea) – Inofficiell övergångssumma

Stoke har uppenbarligen satsat på erfarenhet. Given har spelat nästan 500 PL-matcher, Johnson har erfarenhet från alla fotbollens finaste scener och Afellay har exempelvis 50 A-landskamper för Nederländerna på sitt CV. Afellay har varit utlånad de senaste två säsongerna, men hade ingen större framgång i varken Schalke 04 eller Olympiakos. Nu hoppas Stoke att han ska få en nytändning hos dem. Observera även att Stoke fortfarande planerar att göra fler värvningar; de rapporteras vara intresserade av exempelvis Barcelona B-spelaren Adama Traoré.

Klubben har även tappat betydande spelare i form av Nzonzi och Begovic. Den 26-årige Nzonzi har varit en av Stokes absolut bästa spelare under de senaste säsongerna och hans flytt till Sevilla kommer att märkas. Nzonzi vann många bollar på mittfältet och hade även en förmåga att lugna ner spelet. Begovic var given mellan stolparna i många år, men ville inte förlänga sitt kontrakt och petades således till förmån för Jack Butland under förra säsongens slutskede. 22-årige Butland, som vaktade Storbritanniens stolpar i London OS 2012, har betraktats som en stortalang ända sedan han slog igenom i Birminghams A-lag, men Begovics närvaro i Stoke har gjort att det dröjde länge innan han fick chansen.

Stoke drabbades nyligen av en blytung skada, då Ryan Shawcross ryggproblem innebär att lagkaptenen måste opereras och missar därmed säsongens inledande två månader. Ingen Shawcross mot Liverpool, alltså. Marc Wilson är också osäker på spel, men hans skada är inte lika allvarlig. Däremot rapporteras Bojan Krkic, som har varit långtidsskadad, möjligtvis kunna vara redo för comeback mot Liverpool.

7 kommentarer
 1. Startar Lovren imorgon, då är hela min helg förstörd.
  Dock pekar allt på detta och detta bevisar bara hur snett ute BR är.
  Mycket man inte förstår med den managern.

  • Så om Lovren startar och vi vinner matchen så är din helg förstörd? Ganska konstigt resonemang…?

  • Har du fler dagar på din helg efter söndagen :)?

 2. Glen verkar ju starta.. Då kan vi ju inte misslyckas med att ta 3p lr???? Så dåålig han var hos enligt de flesta, ska vi väl köra över rejält nu! Allt annat vore fiasko;)

 3. Hjärtat säger vinst
  Huvudet säger förhoppningsvis 1poäng då britannia stadium är en ”svår arena” …

 4. Enligt Glen så har Liverpool värvat mycket men ingen av dom kommer gå rakt in i startelvan… han är inte ett dugg bitter.

Kommentarer är stängda.