Totaal Liverpool tar tempen på de utlånade spelarna.

Rhian Brewster är den senaste A-lagsspelaren att lånas ut, då han blev klar för Swansea häromdagen. Notera att deras manager Steve Cooper var Englands U17-förbundskapten när Brewster skördade triumfer där och därmed känner spelaren väl. Det ska bli spännande att se om Brewster kan leverera i Championship, inte minst eftersom han trots allt är en ganska hypad spelare som Jürgen Klopp uttryckligen tror på inför framtiden. Samtidigt vet vi att Championship är en tuff liga och att deras egna spelare förstås utgör tuff konkurrens, vilket bland andra Arsenal-talangen Eddie Nketiah fått erfara i Leeds tidigare under den här säsongen.

Ovie Ejaria återfinns också i Championship, där han är ordinarie Reading. Eftersom ”the Royals” måste köpa loss Ejaria efter säsongen, enligt gällande avtal, är kanske inte just den här utlåningen särskilt spännande ur LFC-ögon. Ejaria var som bekant i Glasgow Rangers förra säsongen, men tvingade fram en tidig hemkomst till England.

Sheyi Ojo, numera 22 år, spelar som bekant för Steven Gerrards ligatitelaspiranter Rangers. Bedömare menar att Ojo har spelat ojämnt i Skottland, men att han har visat framfötterna desto mer i Europaspelet. Det ser inte ut att bli någon LFC-spelare av Ojo, men förhoppningsvis kan han klättra i hierarkin och etablera sig som i en hygglig liga framöver.

Ben Woodburn är i Oxford United, vars manager är scousern Karl Robinson. Dessvärre bröt Woodburn ett ben i foten under första veckan av oktober och är fortfarande borta från spel. Prognosen är att han kommer missa cirka 12 veckors spel från och med skadetillfället. ”It’s such bad luck for Ben. He’s been showing everyone what a good player he is. He is a great lad and will listen to the advice and he is determined to keep doing what he can and come back fitter and stronger than ever,” sa Robinson till klubbens officiella hemsida angående skadan.

Taiwo Awoniyi är alltjämt en doldis i LFC-kretsar. 22 år gammal återfinns nigerianen numera i Klopps gamla klubb Mainz 05, där han har fått väldigt begränsat med speltid hittills under säsongen. Det har dessvärre bara blivit 146 minuter på planen för Awoniyi, som tidigare visat att han kan göra mål i belgiska ligan. Helt klart ett bakslag att speltiden inte blivit större.

Harry Wilson har gjort succé i Bournemouth. Walesaren har stänkt in 6 mål i Premier League under säsongen och ser alltså ut att kunna göra ett tvåsiffrigt antal ligamål 19/20. Bournemouth gör ingen bra säsongen, men Wilson succé är odiskutabel. Ryktas vara intressant för bland annat Leicester City – nästa sommar är det nog dags att antingen ge honom chansen i Liverpool eller säljas permanent.

Loris Karius är inne på andra året av sitt något udda 2-årslån i Besiktas. De är numera nöjda med Karius, men det förekommer ständigt motsägelsefulla rapporter hurvida de kommer att köpa loss honom sommaren 2020. Det senaste är att Besiktas vill köpa, men inte har råd och därför vill låna ett år till.

Kamil Grabara, också han som bekant målvakt, är utlånad till Huddersfield Town i Championship. 21-åringen har en statistisk märklig säsong, där han ligger högt i statistiken över kvalificerade räddningar, men lågt i räddningsprocenten. Har båda gjort uppmärksammade misstag och riktigt bra räddningar. Svårtbedömd säsong hittills, men bedömare är rörande överens om att han behöver bli jämnare.

Marko Grujic var – tillsammans med Wilson – förra säsongens gullegrisar bland de utlånade spelarna. Han är inne på sin andra säsongen i Hertha Berlin och har därmed fått kontinuitet på klubbfronten, även om det varit en händelserik period för klubben som helhet. De har fått nya ägare och numera är deras manager ingen mindre än självaste Jürgen Klinnsmann. Grujic har varit fortsatt ordinarie och stått för flertalet starka prestationer, även om han behöver bli ännu jämnare i sitt spel. Han absolut en spelare för toppligorna, men kommer han att kunna ta en plats i Liverpool trupp nästa säsong? Jag skulle inte utesluta det.