Liverpool är på väg att håva in en respektabel övergångssumma för en spelare som aldrig spelat en tävlingsmatch för klubben.

Den numera 22-årige mittfältaren Allan har tillhört Liverpool under flera års tid, men inte haft möjlighet att få arbetstillstånd i landet och har därför lånats ut till alla möjliga länder. Den senaste säsongen spenderade han i hemlandet Brasilien och närmare bestämt i Fluminense. Där gjorde han så pass bra ifrån sig att ”Flu” och även andra klubbar i brasilianska högstaligan är beredda att betala pengar för honom.

Allan uppges vilja stanna i ”Flu”, som har förhandlat med Liverpool under en tid. Idag skriver Lance att parterna är nära att nå en överenskommelse som innebär att Liverpool får $12m – vilket motsvarar drygt £9m. En summa högre än exempelvis den som Liverpool nyligen betalade Salzburg för Takumi Minamino.

”Flu” vill inte betala hela summan direkt. Istället kommer betalningen ske i form av fleråriga avbetalningar – någonting som Liverpool ska ha accepterat. Enligt avtalet – som inte är påskrivet men som är nära att handskakas av klubbarna – kommer Liverpool även få rätt till 20% av övergångssumman om Allan säljs i framtiden.

9 kommentarer
 1. Synd med arbetstillståndet! Var alltid nyfiken på hur han skulle gjort det i röda tröjan

 2. Lol, sjukt bra deal ju!
  Trist med arbetstillståndet, men riktigt bra affär!

 3. Finns Återköpsklausul med, skulle utvecklingen gå spikrakt upp är det givet med sådant i kontraktet.

 4. Denna sidan skulle behöva en uppryckning. Förr så uppdaterades den dagligen eller i varje fall flera gånger i veckan och kommentarsfälten hade en trevlig diskussion.
  Nuvarande system där man måste ange namn och e-post har verkligen dragit ner folks intresse för att föra diskussion… detta tror jag bidrar till att sidansvarigas engagemang har dippat…? Eller vad beror det annars på?
  Liverpool är hetare än någonsin (under internet-eran ivf) och denna sidan känns typ död. … Tyvärr!

  • Det är ingen censur, men när personer använder ny mailadress för att skriva inlägg måste första inlägget under den mailadressen godkännas manuellt och vi bevakar inte kommentarsfältet dygnet runt. Om vi hade ett annat upplägg skulle kommentarsfältet tyvärr översvämmas av spambotar och det tror jag inte att någon vill. Så om du känner ett behov av ett ange en ny mailadress varje gång du skriver en kommentar får du dessvärre finna dig i det.

   Beträffande diskussionerna, det finns inget samband mellan ”ange namn och e-post” och aktiviteten i kommentarsfältet. Det var på liknande vis när kommentarsfältet var som mest aktivt. Jag har också sett att kommentarsfältet är mindre aktivt nu än för några år sedan, det beror säkert delvis på oss som skriver på sidan, men också på andra faktorer så som att folk rent generellt är mindre aktiva i kommentarsfält idag och mer aktiva på facebook/twitter/andra sociala medier där man också kan kommentera och diskutera. På sidans twitter, och även skribenternas egna twitter, förekommer ofta bra diskussioner. Så diskussionerna har delvis bytt plattform.

   Vi kan alltid steppa upp aktiviteten ännu mera, men glöm inte att vi numera även har en podcast, vilket vi inte hade tidigare. ”Problemet” med dagens Liverpool är att man skulle kunna skriva hyllningstexter varje dag, det finns mer att diskutera, vrida och vända på när laget spelar sämre. Men jag/vi smider en del planer som kommer att ge läsarna mycket bra material kommande månaderna.

 5. Att påstå att denna sidan är död är bara tramsigt. För min del besöker jag den dagligen och tycker att Totaal Liverpool tillför något jag saknar på t ex LFC.nu. Sen finns det givetvis artiklar som jag uppskattar mer än andra. Fullt naturligt.

  Jag håller dock med om att det var mer aktivitet på forumet tidigare, men i samband med förändringarna av sidan och kommentarsfältet har det minskat. Men kan vi verkligen lasta skribenterna och ägarna av sidan för detta då det till trots finns ett fullgott kommentarsfällt som tar ca 20s (om du skriver långsamt) att få åtkomst till genom att fylla i två fält? Och då de dessutom uppmanar till diskussion. Jag tycker inte det.

  Att säga att sidan känns död är förringa allt arbete skribenterna lägger ner för. Jag och många med mig uppskattar all tid och engagemang ni lägger ner!

  Keep up the good work!

  • Jag håller med dig totalt!
   Detta är den enda Liverpoolsida jag besöker dagligen och jag tycker alla artiklar är intressanta och bra. Enda ”negativa” är att det kommenteras väldigt lite. Jag är mer aktiv i vissa perioder och mindre aktiv andra perioder men jag är ändå inne och läser i stort sett varje dag. Jag har försökt att vara mer aktiv senaste tiden och kommenterat hyfsat ofta för att hålla igång kommentarsfälten och jag hoppas att jag kan få med andra i och med att jag skriver kommentarer.
   Jag uppskattar allt jobb ni gör här och ni ska vara stolta över den här sidan!

  • För mig är det här första sidan jag besöker varje morgon, även om jag skriver väldigt sällan. Oavsett sida går jag mest in och läser nyheterna vilket jag uppskattar enormt från denna sida. Oavsett hur många som kommenterar så keep up the good work! Era inlägg håller alltid hög klass!

Kommentarer är stängda.