Senaste nytt

Ranking: Lånespelarna

Totaal Liverpool rankar prestationerna av lånespelarna under den nyligen färdigspelade säsongen 2018/2019.

Vem har varit bäst av Liverpools lånespelare? Vem har bäst möjligheter att slå sig in i laget nästa säsong? Vem kan säljas dyrt?

Ni får några av svaren på ovan frågor i nedan ranking av lånespelarna.

* * *

1. Marko Grujic – Hertha Berlin
Kommentar: Grujic, 23, har gjort en fantastisk säsong för Hertha Berlin. Deras huvudtränare Pal Dardai har tokhyllat honom vid upprepade tillfällen; han har bland annat sagt att Grujic är den bästa mittfältaren han har sett i klubben de senaste 20 åren och jämfört honom med självaste Stefan Effenberg. Med en kombination av spelsinne, skicklighet och fysik har Grujic varit rena pansarvagnen för Hertha Berlin. I vissa matcher har han stått för dominanta insatser. Självklart har han inte varit bra i samtliga matcher, men han har som sagt varit oerhört bra överlag och fått ta stort ansvar i huvudstadsklubben. Knackar på dörren till Liverpools A-lag, men kanske blir det ytterligare ett lån innan han får chansen.

2. Harry Wilson – Derby County
Kommentar: Grabben med den magiska vänsterfoten har gjort ytterligare finfina insatser i the Championship. Inte alltid bra spelmässigt, men besitter en spetskompetens som gör att han levererar mål. Har fått större uppmärksamhet i medier än Grujic, mycket eftersom han spelat på engelsk mark, men att storspela i Bundesliga smäller trots allt högre än att göra detsamma i Championship.

3. Taiwo Awoniyi – Gent / Mouscron
Kommentar: Fick inte mycket speltid i Gent. Var utlånad till Mouscron förra säsongen och återvände dit i januari – och levererade igen. Liverpool kommer förmodligen att sälja honom i sommar, och man kommer nog få £10-12 miljoner i övergångssumma. Det vore bra business för klubben.

4. Ryan Kent – Glasgow Rangers
Kommentar: Årets unga spelare i Skottland har gjort en bra säsong, det behövde han efter en tung fjolårssäsong. Det är mycket möjligt att han kommer att säljas till en mindre PL-klubb för £8-10 miljoner, men det känns inte särskilt aktuellt med LFC. Kan dock bli kul att se honom på försäsongen, där borde han kunna briljera lite.

5. Herbie Kane – Doncaster Rovers
Kommentar: 20-åringen var med och tillförde verkligen i ett Doncaster som slutade sexa och därefter åkte ut mot Charlton i play-off. 4 mål och 6 assist är inte illa för en central mittfältare. Det ska bli kul att se honom på försäsongem, även om inte mycket talar för att han ska kunna ta en plats i truppen. Kanske vore Glasgow Rangers en lämplig klubbadress nästa säsong? Där skulle han kunna bygga vidare på detta.

* * *

Kort om de övriga utlånade talangerna:

Ben Woodburn (Sheffield United) – Vi hade så stora förhoppningar på den numera 19-årige talangen, men han fick lite speltid i ett Sheffield som gick som tåget. Det var inte vad han behövde för att komma ett kliv närmare Liverpools A-lagstrupp.

Kamil Grabara (Århus) – Spenderade ett halvår i Danmark och lyckades etablera sig som förstaval. Helt klart ett steg framåt, då det är svårt för unga målvakter att få speltid på A-lagsnivå. Ryktas vara aktuell för utlåning till Glasgow Rangers nästa säsong.

Sheyi Ojo (Reims) – Tog ett vågat beslut när han accepterade utlåning till Ligue 1. Spelade bara 458 minuter, men har trots allt luftats i en av Europas fem bästa ligor. Det kan mycket väl ha varit en bra erfarenhet för honom, även om det är uppenbart att han inte är en superspelare på den nivån.

Connor Randall (Rochdale) – Lånades ut till League 2 i 6 månader, platsade dock inte.

Ovie Ejaria (Glasgow Rangers/Reading) – Tanken var att Ejaria skulle vara utlånad till Rangers hela säsongen. Han hade några fina ögonblick i Skottland, men i januari ville mittfältaren hem till England igen. Det blev ingen större succé i Reading. Överlag en negativ för Ejaria, då hans beteende i januari förmodligen var dåligt för hans rykte.

Liam Miller (Kilmarnock) – Fick en del speltid och gjorde något enstaka mål, men det var inte tal om någon succé.

Pedro Chirivella (Extremadura) – Spenderade ett halvår i spanska andradivisionen, men tog inte ens plats på bänken i någon av matcherna. Synd att han nobbade Rosenborg förra sommaren, det hade varit en bra övergång både för honom och Liverpool, då norrmännen ju var beredda att betala några miljoner pund för honom.

Allan (Eintracht Frankfurt/Fluminense) – Skadefylld säsong. Har haft svårt att få speltid. Hade egentligen behövt en dundersuccé med A-landslagsspel för att få arbetstillstånd i Storbritannien, det är givetvis helt uteslutet i dagsläget.

Anderson Arroya (Gent) – Colombianen fick inte spela i Gent, men är å andra sidan bara 19 år och flyttade till en ny världsdel. Har visat framfötterna i U20-VM, så han kan verkligen inte avskrivas framöver.

* * *

Kort om de utlånade ”gubbarna”

Loris Karius (Besiktas) – Mycket upp och ner, men blev bättre och bättre ju längre säsongen led. Utlånad till Besiktas även nästa säsong.

Nathaniel Clyne (Bournemouth) – Anslöt till den engelska sydkusten i januari och gjorde verkligen inte bort sig. Ordinarie i ett underskattat PL-lag, och kommer att säljas i sommar. LFC hoppas håva in £10-15 miljoner för honom.

Adam Bogdan (Hibernian) – Den rödhåriga ungraren spenderade säsongen i Skottland huvudstad Edinburgh. Spelade 25 matcher och verkar ha haft en positiv säsong. Nu går kontraktet ut och LFC kommer självklart inte att förlänga det.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...