Värvningen är klar, Thiago Alcantara har tagit över Dejan Lovrens tröja nummer sex och kan kalla sig Liverpool-spelare. Men vad är det för spelare vi har värvat? Många av er har såklart sett den här mittfältsmästaren spela, men om ni, som jag, främst bara sett honom i Champions League är det bara att ta del av denna Q&A med twitterkontot @tyskfotboll:

1. Beskriv Thiago som spelare. Styrkor/svagheter
Thiago är en minst sagt bollskicklig spelare som har utvecklat en hel del under sin tid i Tyskland. Tar ett betydligt större ansvar på planen idag än vad han gjorde när han anslöt till Bayern München 2013. Thiagos största styrka i mina ögon är spelet med boll. Hans förmåga att kunna vrida och vända med bollen klistrad intill fötterna, hitta fram med en precis passning genom motståndarnas lagdelar och att vara ett passningsalternativ trots tät bevakning är tre av hans största styrkor, tycker jag. Thiagos största svagheter ligger i det defensiva spelet, men det är inte alls så svagt som jag tror att en del har fått för sig. Thiago tar sig snarare an dueller på ett bra sätt då han ofta läser av vad motståndaren ska göra härnäst. Däremot kan han få problem när han inte får närkontakt med spelare och får för stort ansvar i positionsspelet. Thiago kliver gärna på och upp i press, för att komma tillräckligt nära för att bryta passning eller rent erövra boll, men blir det så att han i första hand behöver positionera sig framför backlinjen så brukar det uppstå en del luckor i ytorna omkring honom. En annan svaghet som blivit avsevärt mycket bättre under tiden i Tyskland är arbetsmoralen i defensiv riktning. Med det sagt är det sällan jobbet i defensiv riktning tas fullt ut under 90 minuter.

2. Vilken roll har Thiago haft i Bayern?
Thiago har spenderat sju säsonger i Bayern München och har haft flera tränare. Oftast har han fått en roll där han har stort inflytande när det kommer till spelet med boll. Med andra ord har han fått droppa ner relativt djupt från sin centrala mittfältsroll (oavsett om det varit ett 4-2-3-1 eller 4-3-3) då en del klubbar i Bundesliga gärna kliver upp i press. I den rollen har han varit nära på vital eftersom det i mitt tycke är få spelare i fotbollsvärlden som är så nyttiga i den typen av situationer. När jag ser tillbaka på hans tid i Bayern München så har han i stort sett alltid varit den spelare som haft mest boll och ska Thiago få ut så mycket som möjligt av sitt spel så bör han också vara den som styr spelet.

3. Hur tror du att han kommer att passa in i Premier League?
Jag tror inte att omställningen till Premier League blir några konstigheter för Thiago. Jag hade mina tvivel när han lämnade Barcelona, Spanien och La Liga för Bayern München, Tyskland och Bundesliga, men det har inte varit några problem att tala om, tycker jag. Det som kan bli en skillnad för Thiago är hur hans passningsspel kan komma att nyttjas. Jag upplever att klubbar i Tyskland kliver högre upp i sin press medan klubbar i England är mer kompakta och något lägre. Om min något slarviga jämförelse ligorna emellan stämmer på ett ungefär så betyder det nog att Thiago kommer närmare motståndarnas mål i England och det tror jag inte att han har någonting emot. Kanske att han rent av gör fler poäng och har större in- och påverkan på spelet högre upp i planen?

4. Hur bör Liverpool använda honom? Behöver man förändra något för att få ut det bästa av honom?
Jag har sett Liverpool en del sedan Jürgen Klopp tog över som tränare. Ska Thiago få ut så mycket som möjligt av sitt spel, vilket jag tycker om han nu ska användas, så kommer Klopp behöva göra vissa förändringar. Thiago skiljer sig väldigt mycket kontra de mittfältare som finns tillhands idag. För att få ut så mycket som möjligt av Thiago i Liverpool så tror jag att en balansspelare med positionsspel som största styrka ihop med en löpstark tvåvägsspelare är en bra kombination. Det viktigaste är dock att Thiago blir involverad i spelet med boll och redan där är det en skillnad mot hur det ser ut för Liverpool idag, tycker jag.