Liverpool uppges vara på väg att genomföra en överraskande transfer.

För bara några timmar sedan avslöjades att Ki-Jana Hoever kan vara på väg att flytta till Wolves – men nu uppger flera pålitliga källor att det kan bli en ännu större övergång mellan klubbarna. Diogo Jota är nämligen på väg att flytta till Merseyside.

Enligt de vanliga LFC-rapportörerna på Independent, GOAL, Mirror med flera är 23-årige Jota nära att skriva på för drygt £35m.

Mirror går så långt som att de uppger att övergången kan bli klar redan ikväll.

Melissa Reddy på Independent skriver att Jürgen Klopp har varit en stor beundrare av Jotas mångsidighet och arbetskapacitet under en längre tid. Hon hävdar även att Liverpool var intresserade av Ismaïla Sarr, men att senegalesens prislapp ansågs vara orimlig.

Jota fanns inte med i Wolves trupp i gårdagens Carabao Cup-match mot Stoke, som slutade med en överraskande 1-0-seger för Championship-klubben.

Förra säsongen gjorde Jota 7 mål för Wolves i Premier League. Han kan spela på en rad positioner, men var främst vänstermittfältare 19/20, även om han också spelade ett antal matcher som central anfallare.

Jota har spelat i flera olika ungdomslandslag, men endast spelat 4 A-landskamper för Portugal. För bara ett par veckor sedan gjorde han sitt första landslagsmål i 4-1-segern mot Kroatien i UEFA Nations League.1 kommentar
  1. Mycket pengar…

    Undrar om inte dagens aktiviteter betyder att en försäljning är på plats också? Vad tros? Läser rykten om att vi kollar mittback också.

    Jota spelar ju på Manés position. Origi skulle nog kunna lämna, eller Wijnaldum.

Kommentarer är stängda.