På lördag väntar en av säsongens höjdpunkter, för det är inget snack om att det är få matcher som får upp pulsen på oss fans som mötena med Manchester United. I år ställs vi mot ett lag som gått oerhört starkt under inledningen av säsongen och befinner sig i den absoluta toppstriden, tillsammans med sina stadsrivaler. Liverpool behöver vinna den här matchen, för att inte halka efter mer i kampen om de översta platserna, men sett till form får gästerna ses som favoriter. Matchen till ära har vi fått storfrämmande i veckans Q&A, Bojan Djordjic(@BojanDjordjic7) var en del av Manchester United under Alex Ferguson och jobbar numer även åt MuTV vid tillfällen, samtidigt som han kommenterar Premier League åt Viasat. Det är med andra ord en gäst med mycket god insikt i våra motståndare som delar med sig av sina tankar nedan, håll till godo:

1. United har inlett säsongen starkt, vilken skulle du säga är den största skillnaden om man jämför med förra säsongens lag?
Största skillnaden är modet i anfallsspelet. Det går betydligt snabbare i omställningarna och bollföraren har mer än ett alternativ som hotar i djupled. Samt, återerövringen och presspelet har gett frukt. Laget känns mer balanserat och man har hittat tron igen. Man är lika skicklig på att stå lågt som att kliva upp och stressa motståndarlaget högt.

2. Vilken av sommarens värvningar tycker du har varit viktigast för laget?

Viktigaste nyförvärvet har helt klart varit Nemanja Matić. Det är en skräddarsydd Mourinho spelare som är skicklig på att läsa spelet, skydda sin backlinje samt en bra passningsspelare. Med Nemanja i laget får mittbackarna ett helt annat trygghet och dem offensiva spelarna en helt annan frihet (Pogba, perfekta exemplet innan skadan). Lukaku är inte långt efter, det måste jag påpeka.

3. Var tycker du man kan hitta lagets svagheter?

Svagheten är vänsterbacksplatsen. United behöver verkligen en ytterback som håller Valencia nivå (med bättre inlägg), och som dessutom är vänsterfotad. Helt annat hot när man anfaller. Ytterbackarna är en väldigt viktig ingrediens i dagens fotboll. Pogba är ett större avbräck än vad vissa verkar förstå. Kommer att saknas på Anfield. Avlastar Matić enormt när bollen ska transporteras efter man har vunnit den.

4. Zlatan Ibrahimovic kommer närmare en återkomst i laget, vilken roll tror du han kommer att få under säsongens andra halva?

Zlatan kommer vara viktigt för United när han blir spelklar, både på och utanför plan. Det är spelare som omklädningsrummet respekterar enormt. Det fick jag uppleva när jag jobbade för MUTV under sommarens turné i USA. Många saknade honom, många längtade efter hans pondus. Det är en lång säsong och du hittar inte en bättre spelare att ”värva” i januarifönstret. Kommer finnas matcher där du kommer att behöva både han och Lukaku för att lösa upp knutarna, deras spets tillsammans. Jag tror på att Mourinho har tänk till, pratat med Zlatan och ritat upp en plan som gynnar laget. Romelu Lukaku är Uniteds 9:a, även när Zlatan återvänder.

5. Hur tror att United kommer spela på Anfield, offensivt eller hålla tätt och ställa om?

Förhoppningsvis så varierar man sitt spel under matchen när man inte har bollen. Något man inte lyckades med förra säsongen på Anfield, då man var låga under hela matchen och sårade inte Liverpool tillräckligt.

Alternativ 1: Stå lågt och vänta på den perfekta omställningen mot ett Liverpool som har problem att föra ett spel, laget blir väldigt ofta stillastående och det går vinna/bryta bollen för att sedan såra dem i djupled. Lukaku ger United en helt annan dimension där, ett annat tryck.

Alternativ 2: Stressa Liverpool högt upp, där backlinjen är inte världens mest samspelta eller bollskickliga. Tvinga fram misstag, vinn bollen på deras planhalva och behåll trycket.

6. Vad är dina tankar kring Liverpools säsongsinledning?

Jag ska vara ärlig och säga att jag hoppades på mer. Jag hoppades på en backlinje som skulle vara mer samspelt trots bristande kvalité. Ett Liverpool som är tydliga, noggranna i deras zonmarkering på dem fasta och ett Liverpool som skulle hitta lösningarna mot lag som försvar lågt. Framåt har jag aldrig bekymrat mig riktigt (även om man har skapat mer än vad man har fått utdelning för under säsongsinledningen) pga den fina pressen samt kvalitén Mané (stort avbräck i helgen), Coutinho, Firmino och Salah besitter. Det är en fröjd för ögat att se Liverpool spela när allting stämmer (Arsenal hemma) men lika ont måste det göra för supportrarna när man ser laget tappa poäng tex mot Burnley hemma eller som senast mot Newcastle borta.

7. Avslutningsvis, du spelade mot Liverpools veteraner på Friends härom året, vilka spelare gjorde starkast intryck på dig?
Spelaren som gjorde starkast intryck på mig under matchen på Friends dricker Sangria. Ni vet vem jag syftar på!!! 😄

En rivalitet som aldrig kommer att dö ut och en match som man ALLTID längtar till, trots ångesten som kryper in långsamt. Vad hade vi varit utan varandra? Älskar dessa matcher!!!