Under måndagkvällen är det återigen dags för Liverpool att försöka ta sig ett kliv närmare Premier League-titeln, de som står som hinder den här omgången är West Ham United. Det är bara några veckor sedan vi senast ställdes mot londonlaget, då vi vann den uppskjutna matchen på deras hemmaplan. Jesper Nilsson(@JesperWHU) gästar oss den här veckan och berättar om läget hos våra motståndare.

1. Om man följer West Ham-supportrar i sociala medier får man bilden av en klubb som inte fungerar, hur skulle du säga att West Ham mår idag och varför ser det ut som det gör?
West Ham mår tyvärr inte alls bra för tillfället, förutom att laget spelar utan självförtroende är det väldigt infekterat mellan ägarna och supportrarna. Det finns såklart flera anledningar, men den gemensamma nämnaren är att fansen upplever att ägarna återkommande ljugit. Till exempel lovade ägarna (David Sullivan, David Gold och Karen Brady) att det inte löparbanorna på London Stadium skulle bort, att inte West Hams matcher skulle påverkas av andra event på arenan, de skulle öppna plånboken och satsa på både tränare och spelare för att föra laget till nästa nivå. Löparbanorna finns kvar, även om de inte syns så är det alltför långt mellan planen och läktaren, 2017-18 inledde vi med tre raka bortamatcher på grund av ett friidrottsmästerskap, de har visserligen satt värvningsrekord men de har icke desto mindre misslyckats med att värva ett spelare och rätt tränare. Själva idéen med att lämna Boleyn Ground för London Stadium var att göra West Ham till en stabil Premier League-klubb som kontinuerligt utmanar om Europaplatser, ändå harvar vi alltjämt i botten av tabellen. Jag tror faktiskt att resultaten är det viktigaste skälet till missnöjet, det skapar en negativ stämning och gör att pessimismen växer runt klubben.

2. Hur skulle du sammanfatta den här säsongen hittills?
En skadad målvakt- en förstörd säsong. Vi låg på Champions League-plats efter segern mot Man. United i september, men mot Bournemouth omgången efter skadades Fabianski. Jag tror ingen missat hur förödande Robertos insatser var för oss. Vi släppte in så enkla mål att vi tappade en mängd poäng och hela laget sjönk ihop. Nu är Fabianski tillbaka, men ändå syns fortfarande att självförtroendet är i botten.

3. Ni bytte tränare tidigare under säsongen, hur ser du på beslutet att byta ut Pellegrini mot Moyes?
Det känns lite färglöst att ta in Moyes, han har dock en sak som Pellegrini saknade och det var engagemang och förmågan att få spelarna att kämpa, men i övrigt syns inte en speciellt stor skillnad i spelet. Jag hade hellre tagit in Ancelotti, men nu handlar säsongen bara om att överleva och då är det ett förståeligt beslut att ta in Moyes som räddat oss förut, men på sikt hoppas jag vi kan satsa och visa mer ambition.

4. Declan Rice ryktades vara på väg till flera av topplagen förra sommaren, men blev kvar i West Ham. Hur hög nivå tycker du att han håller och hur har han skött sig den här säsongen?
Rice har potential och är en stor talang, men en så länge har han inte tagit det extra steget. I nuläget tycker jag att håller som startspelare i ett mittenlag i Premier League, men inte mer än så. Dock är han ung och kan mycket väl utvecklas, han är ganska bra på det mesta, men sticker inte ut med matchavgörande ingripande vare sig offensivt eller defensivt.

4. Vem har varit er bästa spelare den här säsongen?
Ogbonna (Fabianski har missat för mycket på grund av skada), han har verkligen växt i mittbacksrollen och gör sin klart bästa säsong för oss, tyvärr säger det mer om övriga laget än om honom.

5. Hur ser du på era chanser att hänga kvar? Hur tror du ni skulle hantera att åka ur?
Trots allt ganska goda, med det menar jag att det är ungefär 50/50, efter matchen mot Brighton var jag helt övertygad om att det var kört, men vi har trots allt avgörandet helt i egna händer och med de spelare vi har borde vi egentligen konkurrera om Europaplatser. Vårt problem ligger i att spelarna fick ut för lite av sitt kunnande under Pellegrini, självförtroendet är stukat och truppen är för tunn. Nycklarna för att vi ska klara av det här är helt enkelt att Moyes ser till att spelarna får tillbaka självförtroende och spelglädje, i det avseendet tror jag det kan visa sig viktigt att vi tagit in Kevin Nolan som coach, han har varit i den här situationen som spelare och vet vad som krävs. Dessutom gäller det att vi slipper skador på de bästa spelarna, men vi fick in viktig förstärkning i Bowen och Soucek i slutet av januarifönstret.
Jag tror att nedflyttning vore förödande, i mina mardrömmar blir vi ett Sunderland, Blackburn eller Leeds som bara faller ner i League One. Jag tror att vi kommer ha högst publiksnitt i Championship, men jag tror inte att vi skulle fylla London Stadium och då blir den väldigt ödslig. Risken finns att motståndarlag kommer tycka att det är kul att komma och möta oss; de får spela mot en klassisk klubb med mycket publik på en ny och fräsch arena, säkert med bra bortafölje också. Jag tror att vi skulle kunna ha Championships bästa lag på pappret, men risken är överhängande att vi inte skulle få ut mer av den truppen än vad vi får av dagens. Jag är rädd för att vi inte skulle klara att studsa tillbaka, men om vi gjorde det så tror jag å andra sidan att det skulle kunna bli en välbehövlig nystart då det känns som att vi kört fast i samma gamla spår, men jag tycker inte vi ska ta den risken.

6. Liverpool borta, hur tror du West Ham kommer att ställa upp och vilka chanser ger du laget att skrälla på Anfield?
Jag tror, eller hoppas kanske, att det blir fembackslinje med Cresswell och Fredericks som ytterbackar och Ogbonna, Diop och Balbuena i mitten, på centrala mittfältet vill jag se Soucek, Rice och Noble samt Haller och Antonio på topp. Det är en väldigt defensiv uppställning, men jag tror att vår chans är att backa hem och kontra på Haller och Antonio. Med det sagt ser jag våra chanser som obefintliga då ni är alldeles för bra för oss, men kanske kan vi göra en insats som gör att vi kan ta med oss lite positiv känsla.