Nu är det slut på träningsmatcherna, försäsongen är över och allvaret börjar. Äntligen är det dags för Premier League att dra igång! Vi får dock vänta till söndag innan det är dags för Liverpool att kliva in på Anfield och ta sig an West Ham United. The Hammers går mot en intressant säsong, man har värvat flitigt och etablerat, får man sitt lagbygge att fungera kommer man bli en tuff nöt att knäcka. Som vanligt när det gäller West Ham har vi vänt oss till journalisten Alexander Olausson(@alexolau). Förutom att skriva för @SNsporten @SLKTsporten @FTsporten och @VBsporten är han en trogen hammer och berättar i säsongens första Q&A om hur läget är för hans West Ham:


1. Hur minns du förra säsongen?

Jag minns den som en trött sådan där West Ham gjorde en dålig höst men ryckte upp sig under våren. David Moyes intåg och uttåg i laget blev på något sätt symptomatiskt för Hammers säsong. Det var inte några förhoppningar om Europa eller något bländande spel. Det skulle bara säkras ett kontrakt och sen fick något nytt komma därefter. En 13:e plats ser kanske inte så farligt ut men med förhoppningar och krav på att inte behöva bry sig om bottenstriden över huvud taget, var det underkänt – både resultat och spelmässigt.

2. Ni har fått in en ny tränare inför den här säsongen, vad tror du att Pellegrini kommer att tillföra?

En stabilitet, tror jag. Det bör reserveras. För med West Ham vet du aldrig. Det är defensiven som behöver bli bättre – den har inte varit bra under hela Slaven Bilic tid i klubben. Får Pellegrini det att fungera är mycket vunnet. Värvningarna tyder också på att han verkar ha fått ägarna att förstå vad som krävs för att få laget att lyfta.

3. Hur skulle du sammanfatta ert transferfönster hittills? Har klubben värvat på rätt positioner?
Vi fortsätter utveckla det som står ovan.
West Ham har saknat en snabb ytterback. Jag minns knappt senast de hade en spelare som kunde sprinta förbi på kanten och komma med inspel. I Ryan Fredericks från Fulham har man fått det. Enda frågetecknet är hans defensiva kvalitéer.
Sen verkar Fabián Balbuena – värvad från Corinthians – vara en spelare med ledaregenskaper (smeknamn: The General) som kan ta Winston Reids roll som är skadad och förmodligen inte kommer vara en betydande pjäs för Hammers längre. Kan även få Angelo Ogbonna att växa.
Längre fram i banan har Felipe Anderson plockats in. Hade inte en lika bra säsong i fjol som året innan då det var större klubbar än West Ham som var intresserade. Jag tror han blir en bra lekkamrat till Marko Arnautovic som förhoppningsvis suddar ut humörspelarstämpeln under kommande 38 omgångar.
Lägg därtill en Jack Wilshere som tillsammans med Mark Noble och Declan Rice har imponerat under försäsongen. Ett innermittfält som får anglofilen i en att må bra.
Det finns fler att nämna i form av Lucas Perez och Andriy Yarmolenko men de tidigare nämnda blir nycklarna.

4. Vilken värvning tror du kommer lyckas bäst resp. sämst?

Anderson har potential att bli fansens kelgris men kan också floppa.
Balbuena kommer lyckas bäst på grund av sin spelstil som passar Premier League.

5. Hur har försäsongen sett ut?

Bra och harmonisk. Det rapporteras om en lagkänsla som är starkare än tidigare – och det är mycket Pellegrinis förtjänst. Du har fått in en annan pondus, självklarhet och tydlighet än vad du hade i Bilic.

6. West Ham känns på förhand oerhört svårtippat den här säsongen, håller du med? Vilka förväntningar har du på laget?
Absolut! Som alltid med lagen under de allra största kan det gå hur som helst. Men auran kring laget är lite densamma som under ”Payet-säsongen” – och det borde ju vara bra. Jag tror de tabellmässiga förväntningarna man ska ha är mellan en sjunde- och tiondeplats. Spelmässigt bör vi förvänta oss ett mer balanserat West Ham som sitter ihop och inte förlorar stort i många matcher.

7. Hur ser du på Liverpools chanser den här säsongen?

Som de flesta andra. En utmanare till City som satsat på stora värvningar. Jag tror att Manchester-lagen och Liverpool kommer att vara de tre i topp – med ljusblåa favoriter till titeln.