Efter 1-1 mot Leicester ska Liverpool under måndagkvällen försöka komma tillbaka in på vinnarspåret. Motståndare är West Ham United, samma lag som man mötte i premiäromgången i augusti. Londonlaget har pendlat lite i sina prestationer den här säsongen och befinner sig i mittenskiktet av tabellen för tillfället. Alexander Olausson(@alexolau) gästar oss inför drabbningen och berättar här om hur han ser på West Hams insatser hittills:

1. Inför säsongen kändes West Ham som det kanske mest svårtippade laget, hur tycker du att man skött den första halvan av säsongen?
Man vill ju säga att det inte är godkänt att ligga tolva, men samtidigt så är det så det blir när man blandar och ger som man alltid gjort. Det var en del spelare som var oprövade i ligan och osäkert hur de skulle klara av den. Men de spelarna, då tänker mest på de i defensiven, har gjort det bra. Det är ju de som funnits i truppen sedan tidigare som har dippat när laget har dippat. Detta har lett till onödiga förluster och då halkar man efter. Summa summarum är det en okej första halva med fördel minus. Man får inte halka efter sjundeplatsen mer.

2. Hur skulle du beskriva ert sätt att spela under Pellegrini?
Det har väl ändå blivit något stabilare. Det känns som att när det väl är stabilt så är det stabilt. Ta segern mot Arsenal som exempel. Gunners var förvisso klappkassa men där lyckas man sätta det tryck som West Ham kan göra när de är bra och spela sig ur situationer utan att det blir stressigt. Men förlusterna som kommer från ingenstans har Pellegrini inte lyckats sudda ut. Jag tror det beror på spelarna i och för sig men han är ytterst ansvarig.

3. Hur har ert transferfönster varit? Vad är dina tankar kring Arnautovic-ryktena?
Det hände ju absolut ingenting om vi ska börja med första frågan. Man värvade en lirare till U23-laget, typ så. Arnautovic, ja… Vi tar det från början i somras: Hans agent, tillika bror, kontaktade Manchester United för att få honom dit. Det var alltså inte klubben som var intresserad. Det gick inte igenom. Sedan ville Arnautovic nu till Kina för att tjäna ännu mer pengar än det kontrakt som nu sägs vara värt 200 000 pund i veckan. Han fick inte gå för West Ham höll i honom trots att han ville lämna. När det blev klart att han skulle stanna la klubben ut en video på Arnautovic där han säger att han älskar fansen och bla bla bla. ”Tro inte på något annat än klubben och jag säger”. En vidrig video i ett hemskt misslyckande i att försöka rädda upp situationen.

4. Vilka styrkor och svagheter skulle du säga att West Ham visat under säsongen?
Styrkorna när man varit bra är att centrallinjen visat sig stark. Tyvärr har det varit mycket skador på de positionerna vilket gjort att få spelare har fått spela mycket. Det har gjort att det blivit ojämnt precis som vanligt. Sen är det ändå en styrka att ha fler än en spelare som kan göra saker på egen hand i offensiven. Men svagheterna är många när spelet väl brister då brister det rejält.

5. Ni plockade in ganska många spelare i somras, vilka har varit utropstecken och vilka har mer att bevisa?
Det som är och har varit dumt är att de flesta nyförvärven varit skadedrabbade, men utropstecken skulle jag säga är Diop och Anderson även om man hade höga krav på brassen. Ryan Fredericks vill jag se mer av men hans säsong har också varit skadefylld.

6. Hur tror du att matchen mot Liverpool kommer att se ut? Hur kommer ni ställa upp laget?
Ingenting tyder ju på att det ska bli en reaktion efter den senaste tiden debacle i resultatväg. Men det kanske också är det som gör att man lyckas hålla fortet när Liverpool öser på. Fabianski – Zabaleta, Diop, Ogbonna, Masuaku – Snodgrass, Noble, Rice, Anderson – Antonio, Arnautovic