Liverpool stod för en plattmatch när en poäng införskaffades i London.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Milner, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita, Lallana(69), Mane, Salah, Firmino(75).

Liverpools bänk:  Mignolet, Sturridge, Moreno, Shaqiri(69), Origi(75), Jones, Camacho.

West Hams startelva:

West Hams bänk: –

* * *

Matchfakta:

West Ham – Liverpool 1-1 (1-1, 0-0
0-1: Sadio Mané 22
1-1: Michail Antonio 28′

Skott på mål: 2 – 6
Bollinnehav: 26,7% – 73,3%
Passningsprocent: 64,9% – 84,5%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 62,5% – 72,8%
Vunna luftdueller: 52,8% – 47,2%
Offsides: 1 – 3
Hörnor: 2 – 5
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alisson – Var på alerten vid utrusningarna. Kunde inte göra något åt Antonios välplacerade skott. Nära att göra en rejäl groda i slutet men Carroll var för dålig för att kunna utnyttja misstaget.

Milner – Hade av naturliga skäl svårt att fånga in den skicklige Anderson. Gjorde inte bort sig, men tillförde inte lika mycket på högerbacken som vi vet att han kan göra på andra positioner. Känns lite som resursslöseri att spela honom där, även om alternativen inte är många för tillfället.

Matip – Löste faktiskt några svåra situationer i eget straffområde, men passningsspelet var för dåligt. Slog bort många passningar.

van Dijk – Som vanligt bäst i försvaret. Lugn i en ganska storming omgivning.

Robertson – Tog många offensiva löpningar och borde ha blivit matad med fler bollar. Varvar ner efter matchen med ett par mil på löpbandet?

Fabinho – Fick ta orimligt stort defensivt ansvar när hans lagkamrater på innermittfältet var allt annat än övertygande utan boll. Gjorde en helt okej insats och stod till skillnad från många andra för en slags anständighet i passningsspelet.

Keita – Svag både med och utan boll. Spelade upp sig lite på slutet, men överlag en ny plattmatch. Hade nog blivit utbytt om LFC haft en bredare bänk.

Lallana(69) – Snygg aktion i samband med 1-0-målet och visst slet engelsmannen på ett beundransvärt sätt, men det är fortfarande tydligt att han inte längre är samma spelare som innan skadorna. Trots allt ett steg framåt. Var inte den som mest ’förtjänade’ att bli utbytt, men kanske var den som blev tröttast?

Mané – Gjorde inte en av sina bästa insatser, men ändå bäst i Liverpools offensiv ikväll. Tog en del initiativ, löpningar och utgjorde något slags hot.

Firmino(75) – Troligtvis hans sämsta insats för klubben. I stort sett allt han gjorde med bollen blev helt enkelt bara fel. Man undrar om han spelade småskadad?

Salah – Osynlig under (väldigt) långa stunder, men blixtrade till några gånger. Avsluten var dock tama.

Inhoppare:

Shaqiri(69) – Tillförde energi och initiativförmåga, men saknade kvalitet i sina passningar.

Origi(75) – Väldigt mycket en mittenlagsspelare. Kom in med vilja och lyckades med ett fåtal aktioner, vilket innebar att han överglänste Firmino ikväll. Fick gyllene målchans i slutet, men fick inte till avslutet överhuvudtaget.

16 kommentarer
 1. Keita ser ut att vara rädd om fötterna, det i kombination med att inte ge allt när han tappat bollen är ingen bra kombination.

 2. Nog för att man ska få chansen att acklimatiseras, komma in i trupp, spel m.m men Keita… vad är det som inte vill släppa, vad är bromsklossen, vad saknas för att få se det bländande spelet han är kapabel till?

  Till och med Lallana visar att han står före Keita i rangordningen med dagens insats.

 3. Vad fxxxxx händer; INGEN vill ha bollen !!!!!!!

 4. Nu tar tunna truppen ut sin rätt… Vi kommer falla ihop som ett korthus nu 🤔

  FN att de inte kan ta sin livschans o fylla på truppen när man har tidernas chans, vi är sönderlästa och har inget att skicka in…. Jämför med citys trupp! De kommer jogga hem säsongen 🙄

  Idag bli vi räddade av en linjedomare, en miljard på fabinho o keita.. Bra investerat??

 5. Tyvärr, vinner vi inte ligan och det pga dessa matcher får Klopp ta på sig det och ska han fortsätta får han visa på förmåga till kompromiss. Vi ligger på nettoplus ekonomiskt de fem senaste åren och vi kämpar om titeln. Vi hade redan brister i backlinjen innan den började bli skadebenägen och mittfältet har det visat sig att Keita inte är den vi trodde – än. Att vi inte har scoutat lösningar under hösten och tidigare och kunnat agera nu i januari är extremt svagt. Nu tar det här ut sin rätt. Lär ju bli en lagom kul upplevelse mot Bayern när VVD är avstängd.

  Det är inte som så att det inte fanns alternativ på marknaden, det är inte som så att spelare inte vill komma till LFC.

  Salah får flytta ut på kanten igen och in med Firmino på topp så vi kan få ett presspel och Origi kan lika väl få chansen framför Salah nästa match alternativt flytta ner Salah istället för Lallana.

 6. Vi ska även se positivt på gårdagens match. 1p som egentligen hade varit 0p om linjedomaren gjort sitt jobb rätt, solklar offside.

  Facit säger att vi är otroligt svårslagna men nu börjar dom här plattmatcherna komma igen, spelet är travande och statiskt, vilsna hönor i en labyrint.

  Plan B är in i vinnarspåret igen!

  Origi visade bra ifrån sig, rostig men viljan finns.

  CL kan allt hända, men Salah måste ut på kanten igen där han gör sitt jobb så mycket bättre!

 7. Vet inte om det bara är jag, men borde inte Firmino vara längst fram och Salah lite mer ut på högersidan? Lite som vi spelade förra säsongen. Tycker Klopp borde börja inse att vi inte får ut det bästa av vår fronttrio så som han vill ha dom på planen nu. De var ju stundtals som Krutov-Larionov-Makarov förra säsongen då de fann varandra utan och innan. Det känns lite som Klopp tror att han skulle kunna lösa problemet med den saknade kreativa mittfältaren genom att låta Firmino falla ner strax bakom Salah. Det har väl, och det kan vi nog alla hålla med om, inte fungerat riktigt tillfredsställande.

  En annan spelare som hittills fått mycket skit, och kanske med rätta- eller på grund av våra högt ställda förväntningar, är Naby Keita. Jag sticker inte under stolen med att han inte visat sig vara en jättelyckad värvning hittills, men tror det också kan bero på felanvändande. Jag får känslan av att han var i en mer offensiv position i RBL, medan Klopp väljer att hålla honom lite djupare ner i banan. Se bara på de båda andra halvlekarna mot Leicester och Hammers nu, där han glimtar till med djupledeslöpningar och initiativ när han ser ut att ha fått klivit upp lite högre i jakt på vinstmål. Jag tror hans tid kommer, bara han får spela på rätt ställe.

  Backlinjen kan vi ju vända och vrida på både hit och dit, men det känns som vi har två konstanter i VvD och Robbo. De övriga (just nu) känns som alltför stora säkerhetsrisker. Matip och Lovren kan vara både fågel och fisk i samma match, flera gånger om dessutom. Våra vikarier på högerbacken, Henderson och Milner i detta fall, kan vi nog säga är felplacerade på den positionen. Visst, man kan inte förutspå skador…men var det inte jäkligt dumt att släppa Clyne direkt januarifönstret öppnade? Hade det inte varit bättre att avvakta en bit in i månaden för att se, och då speciellt eftersom Klopp är så tjurskalligt envis med att inte vilja värva i januari. OM det inte är kris, vilket det började bli i slutet av januari och nu blivit i början på februari.

  Det finns mängder med åsikter och allt och alla, allt från spelare till vår ledare och våra ägare…men skiter det sig denna säsong trots det gyllene läget att för bara ett par matcher sedan ha möjlighet att har ett 7 poängs försprång i tabellen så får nog i alla fall ledningen rannsaka sig själva. Att ignorera det faktum att vi släpper iväg ”överflödiga” spelare och då inte passar på att bredda på toppen känns i detta frustrerande läge näst intill idiotiskt och nonchalant. Det gör också sommarfönstret fantastiskt viktigt då vi kanske behöver 4-5 st. (om inte fler) som snudd på direkt ska in i startelvan, istället för om vi agerat i januari kanske klarat oss med 2-3 st. spelare.

  Som sagt, kanske det är enbart frustrationen efter våra senaste insatser som talar…men nåt måste ske inom laget och med Klopps sätt att formera startelvan. Visserligen beror det mycket på skador m.m. också, men det känns inte som spelarna vet vilka vägar de ska löpa eller var de ska vara när de inte har bollen. I höstas vann vi många matcher trots många gånger mindre bra spel, men nu får spelarna (och Klopp?) härdsmälta när vi inte lyckas?

  I takt med att City och Spurs vinner sina match, City oftast övertygande och Spurs med en del tur, så blir inte pressen mindre heller. Vi har ”offrat” de båda inhemska cuperna och övertygade inte i CL heller, men är kvar, så hur vi med dagens tunna trupp ska kunna gå långt i CL och dessutom fortsätta vara med att slåss om den hett efterlängtade ligatiteln känns för mig tyvärr som en utopi just nu. Jag hoppas jag har fel…

  • Fantastiskt bra skrivet💪🏻✌🏻⭐️

 8. Vi är inne i säsongens djupaste svacka, vi har förlorat mer poäng de 5 senaste matcherna än vad vi gjorde de 19 matcher innan gårdagens. Vi spelar helt bedrövligt och sätter knappt en 5 meters passning till rätt spelare. Firmino gjorde förmodligen sin sämsta match i livet igår, fattar inte hur många lägen han sumpade bort genom att spela rakt till WH spelare eller 3 meter bakom våra spelare. Salah var helt osynlig, han hade nåt skott på mål men min mormor hade räddat hans skott. Mané försökte, men förutom målet så fastnade han mest på sina gubbar. Inte ens VVD var lika dominant som han brukar, men var ändå den bästa spelaren igår.

  Som Carragher sa igår, vi får med oss poäng i matcher som vi borde förlorat. Det i sig är en liten tröst, City förlorade sina matcher när de var i svacka och Spurs förlorar lite här och var. Även om vi tappar ett par poäng till och hamnar nån poäng bakom City så är det inte kört, i november så låg vi 3 poäng bakom City… Det som avgör är 3 saker enligt mig, det lag som kan hantera pressen, det lag som klarar sig med minst antal skador, den som först åker ut CL.

 9. Oroväckande hur urusel Keita var i gårdagens match. Kanske får låna ut han nästa säsong. Var nog den sämsta insatsen jag sett ifrån en Liverpool spelare. Förstår inte att det kan vara så illa. Han har inte gjort en bra match under säsongen och blir inte bättre heller. Bör leta fram en ersättare.

  Sen riktigt tråkigt att Bobby också har vart dålig hela säsongen. Hoppas han får mer speltid som central anfallare igen.
  Sen behöver killen nog vila, har ju nästan spelat alla matcher de senaste 2 åren.

  • Bobby har inte varit dålig denna säsongen, tvärtom.
   Men han har en annan roll — för maximera för Salah, och gör inte lika mål när han inte spelar i mitten.

  • Tycker han inte alls har kommit in i rollen. Skulle snarare säga att hans poäng inte reflekteras i hans spel.
   Var inte bara i denna match, men över hela säsongen där passningskvalite har vart för låg. Vet inte hur många gånger jag svurit över att hans passar har vart för lösa.

   Sen jobbar han ju såklart på som vanligt i pressen. Men spelet med boll har inte vart imponerande.

 10. Tråkigt att så många har gett upp, jag känner mig också uppgiven men glöm inte bort att vi har fortfarande en stor chans på titeln!
  Så låt oss vara positiva och heja fram grabbarna! 🙂

  Jag är också en av de som ropat efter nyförvärv men samtidigt får man tänka i ett större perspektiv. Dels på truppnivå/personnivå, Klopp har en grupp han jobbar med och formar. Att ta in någon mitt i säsongen kan röra till det för alla. Spelare som behöver förtroende kan flyttas på och skapa obalans i gruppen. Sen också att det här januari fönstret var ovanligt lugnt. Det fanns inte så mycket att värva om man inte slänger ut onödigt mycket pengar. Så jag tycker Klopp ändå gjorde rätt som inte värvade någon.
  Men man kan undra varför Clyne lånades ut eller varför inte Camacho får chansen?

  Kul att flera har börjat kommentera igen! Har saknat det! Har varit tomt i kommentatorsfälten alldeles för länge nu! 🙂

  • gick ju så där lagom dåligt när vi gjorde en dyr storvärvning i januari ifjol 😉 Med tanke på att vi efter årets januari ligger på totalt nettoplus för köp/försäljningar sedan juni 2014 tycker jag att det borde finnas ordentligt med utrymme att förstärka inför en guldrush, så här bra läge har vi aldrig haft på över 20 år iaf… och torskar vi titeln på att det klappar ihop nu ska Klopp mfl ha ordentligt med skit. Även de man tror på och gillar kan göra fel.

  • Eller så hyllar vi dem för hur de har byggt upp laget och hur Klopp har utvecklat spelarna och spelet sen han kom. Om man ska vara realistisk så borde vi inte varit med i titelracet sett till trupperna, City är på pappret mycket mycket bättre.
   Så gläds åt det fantastiska Klopp och spelarna har uppnått istället för att trycka ner 🙂

Kommentarer är stängda.