Matcherna duggar tätt nu och för Liverpools del är det på onsdag dags att resa till Stoke-On-Trent och kliva ut på Britannias matta, för att försöka komma in på vinnarspåret igen efter förra veckans två oavgjorda matcher. Våra motståndare kommer från en förlust mot Crystal Palace och börjar på allvar dras in i bottenstriden. Hugo Hemlin(@DubbelH) från @swedishstokies ger i omgångens Q&A sin syn på klubbens status:1. Hur har säsongen varit hittills? Är du nöjd med det laget har presterat?

– Jag skriver detta en dryg timme efter att Stoke har förlorat mot Crystal Palace efter att ha släppt till segermålet på övertid. Så om svaren ses som negativa så…
Ingen höjdare så här långt. De senaste 5 matcherna var på pappret en bra chans att plocka poäng efter ett spelschema inledningsvis. 5 av 15 poäng på de 5 matcherna kan bara ses som underkänt.

2. Mark Hughes har suttit vid rodret i Stoke ganska länge nu, hur är din syn på honom i dagsläget?

Jag räknar dagarna tills han får foten. Stokes kräftgång har pågått i snart 2 kalenderår och Hughes har visat att han inte är rätt person att ta stoke vidare. Hughes har med en dåres envishet framhärdat med en 3-4-2-1-uppställning med wing backs. Problemet är bara att det inte finns några wing backs i stokes trupp så Diouf (anfallare) och Pieters (”vänsterback”) har fått ta plats på kanterna med tveksamt resultat.

3. Hur skulle du beskriva den här upplagan av Stoke? Styrkor/svagheter/spelsätt

Oerhört svår fråga för i dagsläget finns knappt några styrkor. Svagheter är däremot lättare att lista. Taffligt försvarsspel med återkommande missar i markering, obefintligt uppbyggnadsspel offensivt – mångt om mycket handlar stokes anfallsspel om att ge bollen till Shaqiri så löser han det. Spelsättet, som har jag nämnt tidigare, skulle nog kunna bli bra men Stoke har inte rätt spelare för den uppställningen. En återgång till 4-2-3-1 vore önskvärt.

4. Vem har varit säsongens spelare i laget hittills? Lagets besvikelse?
Shaqiri är den klarast lysande stjärnan. Den enda lysande stjärnan om man skall vara ärlig. Kurt Zouma har gjort en del bra matcher men samtidigt en del rejäla misstag. Det är egentligen ingen som varit sämre än någon annan, Erik Pieters förväntar man sig inga stordåd från…

5. Hur har sommarens nyförvärv varit?

Känslan är att vi har ett sämre lag i år än i fjol. Wimmer har spelat en del nu de senaste men jag är långt från övertygad, Choupo-Moting har använts som anfallare även om hans egentliga position är vänsterytter. Jese har inte spelat speciellt mycket.
Fletcher blandar och ger på centrala mittfältet.

6. Hur tror du ni kommer att ställa upp mot Liverpool och hur tror du matchbilden kommer att bli? Får se Peter Crouch från start?
Förmodligen med samma uppställning som senaste fast med Crouch från start istället för Ramadan Sobhi. Gissar på att bollinnehavet kommer bli 68-32 i Liverpools favör.

3 kommentarer
  1. Varför går det inte att läsa senaste nyheten om Grujic?
    Jag har försökt flera gånger, både hemma och från jobbdatorn och jag kommer bara till översikten under nyheter.
    Har det hänt något med sidan? 🙁

    • Hej, hade blivit lite tekniskt strul på Pelles inlägg. Men jag har fixat det nu! Trevlig läsning 🙂

Kommentarer är stängda.