Efter två matcher med ledningar fick vi till slut nöja oss med två pinnar. Sevilla fick en i tisdags och Chelsea kunde under lördagen återvända till London med en. Men var inte det egentligen helt rättvist?

Enligt min mening speglade resultaten också våra prestationer. Om det är bra nog är en helt annan diskussion, härleds enkelt till vad man själv har för
förväntningar på Liverpools kapacitet.

Enligt min mening har vi resultatmässigt presterat på en fullt acceptabel nivå, trots att vi troligtvis inte kommer vinna någon titel i år heller. MEN, börja inte måla med bara mörka färger för det.
Vi har ett bra utgångsläge för att avancera i Champions League som gruppetta.
Vi må endast vara sexa i tabellen efter 13 omgångar, bortse från Manchester City som ser ut som klara mästare redan i november, så skiljer det inte mycket. Tag även med i beräkningen att Liverpool redan spelat mot alla andra topplagen. När serien vänder är jag övertygad om att även vår ligaplacering kommer vara bra nog för en Champions League plats.
Våran trupp är den starkaste Liverpool trupp på bra länge. Nu när även Adam Lallana är tillbaka ser även skadeläget bra ut. Visst vi ska inte nöja oss med att för alltid kämpa om att endast kvalificera oss till Champions League, vi vill givetvis mer än så, men än så länge saknas några pusselbitar för det, och då får vi också kunna uppskatta vägen dit, bitar faller faktiskt på plats trots att vi inte är bra nog för att slå Chelsea eller lyckas göra två bra halvlekar mot ett Sevilla. Än.

Klopp fick även mycket kritik för sitt beslut att rotera spelare inför Chelsea. Visst vi ställde inte upp med våra bästa spelare, men jag förstod ändå hans val av spelare, samtliga har en väldigt hög högsta nivå, och det är i min bok ganska klokt att bygga självförtroende hos spelarna på det här viset. Det är för tidigt att avskriva Chamberlain och i viss mån även Sturridge, de kan faktiskt fortfarande bli väldigt nyttiga för oss. Pinsamt nog så har många spelare i Liverpool varit i exakt samma situation, fans som börjar göra våra spelare till åtlöje för att de hamnar i en formsvacka. Det gör inte en potentiell väg tillbaka kortare.
Klopp gör det motsatta han ger dem förtroende, han faller inte för pöbeln, han gör rätt och vi gör fel. Att supportrar även vill byta tränare från Klopp är för mig i nuläget helt oförståeligt, känns inte särskilt sofistikerat eller nyktert resonerat. Just ja, Naby Keita kommer i sommar!

6 kommentarer
 1. Med Keita, en bra mittback och sen kanske någon ytterligare bra värvning till försvaret så tror jag vi är där uppe i toppen och fightas.

 2. Tycker Keita är en uppgradering på nuvarande mittfält (Can, Henderson, Gini, Milner) men inte en lösning på våra nuvarande problem på mittfältet. Vi behöver en renodlad defensiv mittfältare och en mittback som fungerar som ledare där bak. Hade även gärna sett en ny målvakt som är världsklass och då får in nån som försvaret kan lita på i alla väder. Offensivt så har vi förmodligen en av Premier Leagues bästa till både kvalitet och nästan bredden också, det enda vi behöver få in där är en spelare som kan ersätta Firmino när han inte finns tillgänglig.

  En framtida uppställning med nya spelare:

  Ny målis
  Clyne – Matip – mittbacksgeneral – Moreno
  Keita – Defensiv mittfältare – Coutinho
  Salah – Firmino – Mané

  • Om man nu får önska (vilket det här är) varför behålla Moreno på vänsterbacken? Han kommer aldrig att bli den stabila vänsterback som behövs. Rimligtvis borde det finnas minst hundra andra vänsterbackar att föredra framför spanjoren, även om han gjort ett lyft i år mot tidigare säsonger. Han är och kommer att förbli en säkerhetsrisk. Han har helt enkelt inte tryggheten i sig när det gäller försvarsspel.

   Sen håller jag med om ny målis, ny mittback och ny defensiv mittfältare (vilket aldrig lär värvas in så länge Klopp är kvar eftersom han aldrig spelat med en sådan, och här har vi vårt absolut största problem, just avsaknaden av den här balansspelaren). Framåt är vi väl rustade, där tycker jag vi kan sansa oss med värvningar inför nästa år. Vi måste få in en balans i laget som vi nu totalt saknar, och jag är rädd att den blir svår att få till.

  • Tänkte att Moreno kanske kommer mer till sin rätt om man får balans i laget, men som du säger han är alldeles för ojämn. Mot Sevilla var han katastrof men sen mot Chelsea var han en av planens bästa… Sen är ju frågan hur vi skulle se ut med en balans på mitten, blir vi då mer spelförande så är ju Moreno guld då han är väldigt bra i offensiven. Men om vi som idag kommer att spela mer på omställningar så behöver vi en stabil vänsterback.

   Tror också att vi behöver nån som kan ge Firmino lite vila, såg ju att det inte funkade med Sturridge i lördags i mitten. Vi behöver nån som kan pressa så som Firmino gör, annars så kommer lagen och startar för enkelt med sina uppspel.

  • Tycker det är onödigt att vara så hårt bara för han presterat så tidigare. Lallana var helt värdelös förut han med, men visade upp sig så sent som förra året vad han kan och är nu en av de viktigaste spelarna i laget.

   Moreno har i alla matcher förutom den emot Sevilla presterat och rent av vart den bästa i backlinjen i nästan alla matcher. Han är fortfarande inte där han ska vara, men han har blivit bättre och är inte alls lika ojämn som tidigare. Alla har dåliga matcher även världsspelare.

   Viktigast att få in är en grym mittback. Jag är själv väldigt tveksam till att Van Dijk ska vara den spelaren. Där har vi en spelare som presterat en halv säsong och ska vara en världsspelare…nja.
   Jag är även skeptisk till keita som har sett väldigt slarvig ut den här säsongen, men hoppas att det beror på att han vill vara i LFC och inte i Leipzig just nu.

 3. Tror Henderson är bra nog för att knipa en plats i en framtida startelva. Skeptisk till om Moreno är det dock.

Kommentarer är stängda.