Även om titelchansen i stort sett är borta är det en match av stor betydelse i morgon när Liverpool tar sig an ligaledande Manchester City på Anfield i morgon. Petter Landén(@petterlanden) från Expressen och podcasten Kick & Rush berättar här om hur Guardiolas lag mår.

1. City inledde säsongen lite svajigt, men har radat upp segrar den senaste tiden. Vad var det som inte fungerade inledningsvis och vad är nyckeln till segrarna nu?
Pep har pratat om att laget helt enkelt var för dåligt tränat för att spela ut på det sätt han vill att de ska göra under inledningen av säsongen. Dessutom var Pep trött på att ständigt falla offer för snabba kontringar och valde då att lägga fokus på försvar och positionell stabilitet. Det har han uppnått nu, och spelarna är i bättre form, så då kan han släppa loss dem lite mer offensivt.

2. Aguero har haft skadeproblem under säsongen och har ett kontrakt som är på väg att gå ut, hur ser du på Gabriel Jesus som hans ersättare?
Jag vill inte tänka tanken på att det är Agüeros farväl det här, men det kan vara så. Oavsett så kommer City nog ta in en anfallare i sommar, för Gabriel Jesus har inte utvecklats på ett sätt som gör honom till en fullgod ersättare som nummer 9. Hans presspel är bra och han är en helt okej avslutare, men kraven i City är för stora för honom. Tyvärr.

3. Kevin De Bruyne är skadad just nu, vem har tagit över hans roll på planen?
Ingen. Hur tar du över PL:s bästa spelares roll? Kevin har varit mer komplett än någonsin den här säsongen och bossar matcher helt och hållet. I hans frånvaro är det dock glädjande att se Ilkay Gündogan förvandlas till David Silva och Bernardo Silva nå lite fornstora dagar.

4. City har skaffat sig en liten lucka i toppen, vad talar för respektive mot att ni håller ledningen in i mål?
För: Defensiven och stabiliteten. Vi har bara två förluster, så även när vi var dåliga så torskade vi sällan. Dessutom har vi en väldigt bred trupp och få allvarliga skador. Det kommer spela stor roll när Europaspelet startar upp igen.

5. Rodri kom in för att konkurrera med Fernandinho på mittfältet, hur ser du på honom nu efter 1,5 säsong?
Han växer sakta in i rollen och det passar honom väldigt bra att City springer mindre och kontrollerar mer. Fernandinho har en makalös motor och täckte enorma ytor. Rodri är mer statisk, men fungerar väldigt bra när City har kontroll.

6. Vad tror du om matchen på Anfield? Blir det ytterligare en seg, målsnål toppmatch eller får vi se underhållning och målchanser?
Trots att både Brighton och Burnley vunnit på Anfield på senaste tid så finns det inte en chans att Pep åker till Anfield ”guns blazin”. Det kommer vara försiktigt och tillknäppt. Luktar 0-0.