En riktigt blek och avslagen historia och därmed den andra raka förlusten på Anfield inom loppet av ett par veckor. En match att glömma på många sätt.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Kelleher, Alexander-Arnold, Phillips, Henderson, Robertson, Thiago, Wijnaldum(64), Milner, Shaqiri(64), Salah, Firmino(79)

Liverpools bänk: Adrian, Oxlade-Chamberlain(64), Jones(79), Tsimikas, Origi(64), Davies, R.Williams, Cain, N.Williams

Brightons startelva: Sanchez, White, Webster, Dunk, March(67), Bissouma, Alzate, Burn, Gross, Trossard(87), Maupay(83)

Brightons bänk: Walton, McGill, Karbownik, Connolly(83), Lallana(67), Moder, Tau, Zeqiri(87), Weir

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Brighton 0-1 (0-0, 0-1)

0-1: Alzate 56′

Skott på mål: 1 – 4
Totalt antal skott: 11 – 13
Skott utanför: 4 – 7
Bollinnehav: 63,4% – 36,6%
Passningsprocent: 85,8% – 74,4%
Vunna luftdueller: 33,3% – 66,7%
Offsides: 0 – 3
Hörnor: 6 – 3
Gula kort: 1 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Kelleher – Fick mest se bollen flyga ovanför ribban initialt. Gjorde några rutinräddningar och var tyvärr helt chanslös på det oturliga Brighton-målet som dök upp från ingenstans.

Alexander-Arnold – Visade beslutsamhet mot slutet av matchen. Hittade däremot inte fram till särskilt många kvalificerade inspel innan dess. Ofta högljutt frustrerad på sig själv i ett ekande tomt Anfield.

Phillips – Gjorde en helt okej match överlag. Tyvärr fumlade han till det i eget straffområde och det blev kostsamt en svag kväll som denna. Två misstag senaste matcherna som lett till mål. Lär inte få chansen igen på ett tag.

Henderson – Slog några långbollar som skapade lite oreda i ett välstrukturerat och väldrillat Brighton. Behövde inte vara en räddande ängel särskilt ofta, befann sig dock oftast på rätt plats vid rätt tillfälle återigen. Räddade ett annars givet baklängesmål när White hade öppet mål.

Robertson – Rätt så ensam på sin kant och saknade verkligen Mané för att kunna uträtta något framåt. Inlägg och frisparkar en besvikelse rent allmänt. Lite halvproblem med March defensivt.

Thiago – Försökte ge Liverpools den x-faktor som saknades offensivt. Hamnade mest på mellanhand och chanspassningarna satt inte. Hade en läcker vändning som lurade två spelare upp på läktaren. Det räcker dock inte för godkänt.

Wijnaldum(64) – Fick syna det gula kortet efter en klumpig stämpling. En av få spelare som drev upp tempot med boll. Hade säkerligen fått mer speltid om han inte haft en varning hängande över sig. Liverpools hot från mittfältet försvann helt när holländaren klev av.

Milner – Inte tillräcklig kvalité i varken mottagningar eller passningar. Segade snarare ner spelet än att drog upp tempot. Det var tyvärr avgörande, på helt fel sätt.

Shaqiri(64) – Kunde inte sätta någon stämpel på matchen och samarbetet med Robertson var näst intill icke existerande. Åkte på några smällar och hade problem med balansen. Sen byttes han ut.

Salah – Brände tidigt ett superläge och fick ofta bollen av sina medspelare i hopp om att han skulle hitta på något magiskt på egen hand. Otacksamt läge och ett övermäktigt uppdrag i ett segt oinspirerat lag.

Firmino(79) – Hanterade inte uppvaktningen av Brighton-spelare särskilt väl och tappade mycket boll. Ingen fart, ingen energi, ingen kreativitet. Utbytt.

Inhoppare:

Oxlade-Chamberlain(64) – Jättelångt borta från formen. Sög snarare musten ur Liverpools förväntade press sista 30 minuterna än bidrog till den.

Origi(64) – Jagade runt, runt, runt. Tycktes dock aldrig riktigt få fatt i bollen. Som en helveteslabyrint utan slut.

Jones(79) – Kom in för sent för att rädda det sjunkande skeppet.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

3 kommentarer
  1. Herrejesus! All positiv känsla som bortblåst, hälften av våra matcher kvar att spela är mot botten… vi kommer inte få med oss en pinne från dessa matcher. Vi skapar en målchans på 90+4 minuter och det är Salahs chans i andra minuten… Klopp måste hitta nåt sätt att vända detta, Anfield har gått från Borg till luftslott på 2 veckor.

    • Vi har på 7 matcher mot plats 15-20 skrapat ihop 8 poäng… 8 av 21 poäng mot lag som vi på papper, teori och all logik i världen ska slå… ibland önskar man att fotbollen vore logisk.

      Jag tror vi får oerhört svårt att nå Champions League i år. Speciellt då vi är fruktansvärt ojämna och helt låsta mot lågt stående lag. På de 7 matcher mot botten har vi nog knappt skapat ens 7 heta målchanser.

  2. Det går för långsamt, inget flyt alls, bara stelbent. Och att sätta in origi och Ox är ju som att få två utvisningar, förutom att utvisade spelare i alls fall inte springer i vägen.
    Nä, den hör säsongen är bara att glömma, och det enda hoppet vi har är att vi lyckas nå en fjärdeplats.

Kommentarer är stängda.