Alissons två stora blunders överlämnade Premier League-titeln till City. Liverpool får istället sikta in sig på att försöka nå topp fyra, och framförallt hitta formen.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Henderson, Robertson(85), Thiago(68), Wijnaldum, Jones(68), Mane, Salah, Firmino

Liverpools bänk: Adrian, Milner(68), Oxlade-Chamberlain, Kabak, Tsimikas(85), Shaqiri(68), Origi, Phillips, N.Williams

Man Citys startelva: Ederson, Cancelo, Stones, Ruben Dias, Zinchenko, Rodrigo, Gündogan, Silva, Mahrez(72), Foden, Sterling

Man Citys bänk: Steffen, Jesus(72), Laporte, Torres, Mendy, Fernandinho, Garcia, Doyle, Bernabe

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Manchester City 1-4 (0-0, 1-4)

0-1: Gündogan 49′

1-1: Salah (straff) 64′

1-2: Gündogan 73′

1-3: Sterling 76′

1-4: Foden 83′

Skott på mål: 3 – 5
Totalt antal skott: 8 – 8
Skott utanför: 2 – 3
Bollinnehav: 55,8% – 44,2%
Passningsprocent: 88,2% – 85,2%
Vunna luftdueller: 62,5% – 37,5%
Offsides: 1 – 2
Hörnor: 6 – 1
Gula kort: 2 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Utslagsgivande på fel sätt och inte riktigt sig lik efter sjukdomsfrånvaron tidigare i veckan. Tre misstag under kort tid gav City två mål och spiken i kistan. Tungt.

Alexander-Arnold – Lika vass i offensiv tredjedel som han var bedrövlig mot framförallt Sterling i defensiven. Släppte förbi spelare alldeles för enkelt och lämnade Fabinho helt utlämnad.

Fabinho – Utlämnad av Trent som sagt och drog på sig en straff som resultat av det hela. Stabil insats på det stora hela även fast det var en svår match för honom personligen. Varnad efter en taktisk foul.

Henderson – Läste spelet väl och riktigt smart med att variera det korta och långa passningsspelet. Blir dock intressant att se om detta var sista matchen som mittback på ett bra tag framöver.

Robertson(85) – Började få igång vänsterkanten igen i och med Mané återkomst. Däremot fick han slita något oerhört efter paus när samme spelare mattades av och inte gav lika tydligt understöd.

Thiago(68) – Inledde direkt med att få ett gult kort hängande över sig efter en riktigt klumpig tackling på Gündogan. Bra energi från start, dock så letar han fortfarande efter sin roll på mittfältet. Man börjar nästan oroa sig lite över att den inte finns.

Wijnaldum – Tog rollen som sittande mittfältare. Bra på att skydda bollen och ta sig ur tighta situationer. Dock så vände han alltid hem när ytan framåt väl öppnade sig på mittfältet.

Jones(68) – Magnifik inledning på andra halvlek när Jones nästan på egen hand höll i taktpinnen och radade upp flertalet bra chanser för Liverpool. Lite märkligt utbytt en stund därefter.

Mane – Nära mål vid ett par tillfällen och den spelare i offensiven som hittade ytor och gav laget fart. Tröttnade mot slutet av matchen av naturliga skäl efter sin skadefrånvaro.

Salah – Ramlade enkelt och satte den efterföljande straffen säkert. Kunde dock återigen inte riktigt sätta sin prägel i sista tredjedelen och känns sönderläst av många Premier League-försvarare, så även idag.

Firmino – Blandade bra presspel med att vara totalt osynlig i andra. Stod för en fin individuell prestation när han testade Ederson med ett oväntat skott. Hittade också en del ytor mellan Citys mittfält och försvar på ett bra sätt. Svårbedömd insats.

Inhoppare:

Milner(68) – Försökte bringa hopp och mod när misstagen hopade sig inom laget.

Shaqiri(68) – Svårt att komma på något särskilt bidrag i matchen.

Tsimikas(85) – Fick debutera i Premier League.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

3 kommentarer
 1. Från att ha gått från en säsong där vi slår alla möjliga rekord, så är vi nu inne i en säsong där vi också slår rekord fast av det negativa slaget. Sämsta sviten sen 64, första gången vi förlora hemma mot City på 18 år, vi har inte gjort ett spelmål på Anfield 2021 och vi är snart i mitten av februari, vi kommer slå rekord i antal dagar vi har haft startspelare skadade, flest misstag av en målvakt som lett till mål under kortast tid…. listan kan göras hur lång som helst och vi är tyvärr ett lag alla skrattar åt just nu.

  Det man kan hoppas är att vi lär oss av vår tyngsta tid på många år och kommer ur den här helvetessäsongen med mer kämparglöd än någonsin och vill ta revansch. Förväntar mig en storstädning av truppen i sommar och det kan tyvärr i sin tur betyda ytterligare en mellansäsong. Men vi måste göra oss av med dököttet (Origi, Oxelade, Shaqiri, Adrian, Grujic, Wilson, Woodburn), hitta ersättare till de nämnda och fasa ut Milner och Matip och Keita. Vi kommer bli av med Wijnaldum och (beroende på hur säsongen slutar) nån av våra tre där uppe.

  Detta betyder att vi behöver handla in en andramålis, minst 2 mittbackar (beroende på hur det går med lånet av Kabak och köpet av Davies), få in en avlastare till Trent, köpa in lite bredd till mitten och köpa in bredd/startspelare till fronttrion.

  Tyvärr är ju inte detta FIFA, så jag tror att det ovan kommer att ske över 2-3 säsonger om vi inte får väldigt bra betalt för nån av de ovanstående… Men att få tillbaka Van Dijk och Gomez igen kommer ju kännas som ett nyförvärv, det är nu vi börjar se implikationerna av deras frånvaro… tyvärr kan det betyda Euro League nästa säsong…

 2. Väldigt besviken då det kändes som vi fick en fribiljett in i matchen med en billig straff.
  Att Alisson gör 3 grova misstag på 5 min är obegripligt, men det vet han själv om så det är bara att lägga bakom sig.

  En sån här match tycker jag Klopp coachar fel och tar ut fel lag från start. Vi hade behövt ha Milner eller Henderson på mitten för att få energi och vinna mittfältskampen. Varken Jones, Thiago eller Wijnaldum står för den energin som behövs.

  Dock tror jag att hade vi legat bättre till i tabellen och spelet sätt bättre ut så hade han säkert vågat starta Kabak istället och flyttat upp Henderson, men nu har resultat och spelet i sig varit bedrövligt så han vågar inte.

  Jag vill verkligen inte tänka dom tankarna, men jag får tyvärr grova Dortmund flashback. Det känns som Klopps energi är borta och han själv har slut på idéer.

 3. Haha att alla skrattar åt oss är lite att ta i.

Kommentarer är stängda.