På söndag är det dags för en av säsongens största matcher, för oavsett var lagen ligger i tabellen så är Liverpool-Manchester United en match med stor betydelse. För att få en bra koll på Solskjärs lag har vi matchen till ära dubbla gäster, Lisa Larsson(@lisamanunited) från Muss(@mufcse) är med oss än en gång, den här gången tillsammans med Discoverys och Djurgårdens Irma Helin(@irma_helin). Här följer deras tankar kring United i allmänhet och helgens möte i synnerhet:

1. United ligger just nu på femte plats i tabellen, fem poäng bakom Chelsea, hur tycker du att säsongen varit hittills?
LL: Jag tycker säsongen hittills har varit väldigt ojämn. Vi har otroligt låg lägstanivå, men också en hög högstanivå sett till vilket material vi har att tillgå. Jag tippade inför säsongen att vi skulle sluta femma och hittills håller vi oss där omkring. Väntat på ett sätt, men samtidigt alltid en besvikelse att vi håller så pass låg nivå som vi gör just nu.
IH: Det har varit en böljande säsong! Blandade med helt katastrofala insatser och oerhört starka insatser. I stort en säsong man är långt ifrån nöjd med. 

2. Solskjär har varit i United i ett drygt år nu, hur skulle du sammanfatta den tiden? Vad har han gjort bra och vad är det han inte riktigt lyckats med?
LL: Jag skulle sammanfatta Oles tid som ganska händelserik. Det han gjort absolut bäst är att få till tre ordentliga värvningar. Maguire, Wan-Bissaka och James har varit våra bästa spelare tillsammans med Rashford och McTominay sett över hela säsongen och det känns bra att för en gångs skull ha värvat klokt.
IH: OGS är först och främst en väldigt fin profil och en människa som stått för oerhörda prestationer i Unitedtröjan. Manchester United har inte spelat tillräckligt bra och tydlig fotboll under Solskjaer. Det behövs en skarpare tydlighet i hur laget ska agera ute på planen. Förutsättningarna har inte varit optimala med spelartruppen han har till sitt förfogande men det finns ändock mycket mer att önska.

3. Marcus Rashford gör en stark säsong, uppe i fjorton mål i ligaspelet nu, vilka andra spelare har varit bra i United i år?
LL: De tidigare nämnda, men jag skulle vilja lägga till våra unga killar, i synnerhet Brandon Williams och Mason Greenwood. De har verkligen visat framfötterna, och medan man i början av säsongen var lite orolig att de kanske skulle kastas in i hetluften för tidigt eller för mycket så känner åtminstone jag att jag nu vill se dem från start i varje match.
IH: Rashford har varit bäst i United i år. Det är inte många spelare som får godkänt såhär långt. Mason Greenwood gör många bra saker. Enligt min mening tar han chansen när han får minuter. James och martial har bägge stått för diverse bra insatser. Fred blir bättre och bättre. Williams är en väldigt spännande spelare.

4. En spelare som svajat lite är David DeGea, samtidigt har ni lovande Dean Henderson på lån i Sheffield United. Hur ser du på målvaktssituationen över de kommande säsongerna?
LL: Jag ser ändå på målvaktssituationen med stor tillförsikt. De Gea är fortfarande en fantastisk målvakt, och vi har en bra back-up i Romero och samtidigt ett löfte i Henderson. Man får väl säga att De Gea underpresterat något, men vi har andra positioner där behovet att förstärka är betydligt större.
IH: Såhär är det, David DeGea har varit totalt avgörande för United under så lång tid i så många matcher. Så det känns alltid snudd på respektlöst att kritisera DeGea. Men, han liksom många andra, har haft problem en hel del matcher. Jag tror att man ska va ödmjuk till att DeGea är en klassmålvakt och att med lite mer stabilitet och tydlighet i United kommer även det smitta av sig på DeGea och göra honom mer trygg i sin roll igen. 

5. En lagdel som känts som er svaghet den här säsongen är mittfältet, hur skulle du vilja att man ställer upp där?
LL: Ja, vårt mittfält är en parodi. Centralt har McTominay varit vår överlägset bästa spelare, men i en perfekt värld ska han vara tredje- eller kanske fjärdevalet på den positionen. Personligen vill jag inte ha Pogba kvar i klubben, men utifrån de spelare vi har är han tillsammans med McTominay vår bästa centrala mittfältare. Nu är de båda skadade så ingen av dem kommer vara aktuell mot Liverpool, och sanningen är att vi inte har mycket annat att välja på.
IH: United har haft oehörda problem på mittfältet i år. Mycket beroende på skador. Det finns inte mycket att välja på med så många mittfältare borta. Om jag tar hänsyn till vilka som är tillgängliga för spel skulle jag ställa upp som följande mot Liverpool: 
Fred Matic    
Mata 
Inte ett optimalt mittfält men alternativet är att flytta ner Perreira och det blir på tok för tunt mot liverpool. Dessutom stod Mata för en fin insats senast.

6. Januari och transferfönstret är öppet, tror du ni kommer värva? Vad borde ni värva?
LL: Det har pratats mycket om Bruno Fernandez, men än så länge verkar det inte hända. Jag har känt hela tiden att vi nog inte kommer värva i januari, och det är kanske lika bra ifall det inte finns tillräckligt bra spelare tillgängliga. Vi behöver däremot ta ett ordentligt tag i sommarfönstret, och då känns det centrala mittfältet mest akut, tillsammans med en mittback och en ytterback.
IH: Vi får se vad som sker med Bruno Fernandes. Lär bli tydligare under den närmsta tiden. Behövs byggas långsiktigt i United. Inte bara värva för värvandets skull. Men först och främst är det kris på innermittfältet. Och där bör största fokus ligga. 

7. Ni slog City på Etihad tidigare den här säsongen, hur ser du på era chanser att ta poäng på Anfield?
LL: Ja, våra bästa matcher har ju kommit mot de bättre lagen så jag kan tänka mig att vi kommer lyfta oss ett par nivåer mot Liverpool, det kommer behövas för att vi ska ha en chans. Samtidigt är truppen ordentligt sargad och utöver skador på viktiga spelare har även sjukdom härjat i laget de sista veckorna. Det känns inte bra om jag ska vara ärlig, men hoppet om att nå en fjärdeplats lever än och poäng mot Liverpool skulle vara en enorm fördel.
IH: United har i regel presterat bättre mot bättre lag. Anledningen till det är enkel. Man Utd har oerhört svårt att själva föra matcher och att vara spelförande. Laget presterar bättre när man får fokusera på att försvara och sedan ställa om på snabba offensiva spelare. Med det sagt menar jag långt ifrån att United skulle vara favoriter på Anfield, självklart inte. Men det om något, talar för en United-skräll! 🙂