Totaal Liverpool gör en snabb genomgång av den senaste tidens nyheter kring klubben.

När Philippe Coutinho flyttade till Barcelona tvingade Liverpool fram ett fantsatiskt avtal med katalanerna. Det innebar att Barcelona skulle tvingas betala ett överpris på €100m för varje LFC-spelare de köper innan år 2020. Nu har avtalet gått ut, men enligt Liverpool Echo är det ingenting som LFC är oroliga över, då de inte tror att frestelsen att flytta till Barcelona är lika stor som för några år sedan.

Xherdan Shaqiri har ryktats till Serie A på sistone, men enligt Mirror kommer han bli kvar i Liverpool säsongen ut. De uppger att Jürgen Klopp inte tänker låta någon mer av A-lagets squadplayers lämna i detta transferfönster.

* * *

Taiwo Awoniyi har inte fått mycket speltid i Mainz den här säsongen. Nu uppger GOAL att Liverpool planerar att återkolla honom. Klubbar som Olympiakos, Montpellier, Brest, Nimes, Besiktas, Leganes och Real Mallorca är intresserade av Awoniyi, som dock skulle föredra att stanna i Tyskland.

Rhian Brewster lånades som bekant ut till Swansea efter FA-cupmatchen mot Everton. Han debuterade nyligen i en 0-0-match mot Carsdiff City. Efter matchen fick Brewster beröm av sin nya manager Steve Cooper, som framförallt berömde ynglingens arbetsinsats.

Mer på lånefronten. Nat Philipps hade en minst sagt märklig månad, då han först återkallades från ett framgångsrikt lån i Stuttgart – spelade matchen mot Everton – och därefter lånades tillbaka till samma klubb. Nu är Philipps alltså tillbaka i Stuttgart, där han har varit ordinarie hittills under säsongen.

* * *

Liverpool dominerar UEFA’s Fans Team of the Year. Laget ser ut neligt följande: Alisson, Trent-van Dijk- de Ligt-Robertson, Mané-De Bruyne-De Jong- Messi, Lewandowski-Ronaldo. Det är dock oklart om balansen mellan defensiven och offensiven är okej i den elvan.

Jordan Henderson har blivit utsedd till Englands BT Player of the Year. Hendo hade som bekant ett fantastiskt 2019 med Liverpool, men också med landslaget, och är numera uppe i över 50 A-landskamper för England. Denna utmärkelse utses genom en offentlig omröstning, som Hendo vann före Harry Kane och Raheem Sterling.

* * *

Det börjar ljusna på skadefronten för Liverpool. Joel Matip, Fabinho och Dejan Lovren är nämligen tillbaka i träning och närmar sig därmed spel igen. Liverpool har visserligen vunnit varenda ligamatch under deras skadefrånvaro, men det råder inga tvivel om att laget behöver få tillbaka skadade spelare för att kunna upprätthålla den höga nivån.

* * *

Mohamed Sissoko har annonserat att han lägger ner spelarkarriären. Den tidigare LFC-mittfältaren deltog nyligen i RMC Sport 1:s program Footissime och berättade om sitt beslut. Sissokos sejour i Liverpool förstördes delvis av en allvarlig ögonskada som han hade olyckan att råka ut för i en match mot Benfica.