Vi behöver inte orda kring den här matchens betydelse, ni vet alla hur tabellen ser ut och vad möten mellan Liverpool och Manchester United betyder. För att få en koll från fiendeland har vi den här gången med oss både Elias Löfgren(@lofgrenelias), skribent för Red Army Sweden, och Lisa Larsson(@lisamanunited) från Muss.se.


1. Tidigt uttåg ur Champions League, men serieledning i Premier League, hur skulle du sammanfatta den första halvan av säsongen?
Elias: Den första halvan av säsongen har varit en riktig berg-och-dalbana. Stundtals har det sett ut som att vi kunnat hota mot vilket lag som helst där en match som RB Leipzig hemma i Champions League ligger färskt i minnet. Sedan har vi haft våra plumpar också och där sticker ju 1-6 mot Spurs ut åt andra hållet. Sammantaget får man ändå vara relativt nöjd med tanke på att förväntningarna inför säsongen inte var speciellt höga, varken i vår grupp i Champions League eller på att kunna hota i ligan.

Lisa: Ja, uttåget ur CL var en otrolig besvikelse. Särskilt eftersom det var så onödigt. Helt självförvållat och en kombination av usel coachning och undermålig prestation av samtliga spelare. Däremot har ju ligaspelet bortsett från en knackig start gått väldigt bra, CL var kanske priset vi fick betala för det.

2.För första gången sedan Fergusons tid leder ni ligan så här långt in på säsongen, hur ser du på era chanser att behålla ledningen in i mål?

Elias: Det är självklart otroligt roligt att se oss tillbaka på en förstaplats, men som realist så ser jag det som svårt att hålla hela vägen. Prestationerna såhär långt har varit alldeles för ojämna för att indikera att det finns den stabilitet som krävs för att hålla över 38 omgångar. Möjligheten finns ju såklart, med tanke på att vi hittills lyckats få med oss resultat, men det kommer krävas mycket och i slutändan tror jag att både Manchester City och Liverpool blir för tunga i racet om en ligatitel.

Lisa: Det kommer bli en kamp in i det sista, och jag är såklart inte övertygad om att United är en titelkandidat även i maj. Vi har absolut en chans, men som Solskjær så klokt sa för ett par veckor sedan så vinner man inga ligatitlar i januari, just nu kan man bara förlora dem.

3. Bruno Fernandes har fått mycket beröm under säsongen, kan det finnas en risk för er att han betyder för mycket eller tror du ni skulle kunna hantera en skada på honom?
Elias: Det är en fråga som är otroligt svår att svara på. Det var länge sedan en ensam spelare har kommit in och fullständigt vänt på ett lags form, mentalitet och kvalité. Brunos inverkan på laget är det ju ingen som missat och det är ju inte utan underlag som värvningen jämförs med den av Eric Cantona 1992.
Nu på slutet har Bruno Fernandes å andra sidan inte kommit upp i samma nivå som han haft sedan ankomsten för ett knappt år sedan, men har ändå levererat poäng. Det har dock märkts av att laget har hackat när portugisen gjort det och det saknas fortfarande spelare som verkligen kan kliva upp och avlasta honom. Skulle han bli skadad så ser jag en ligatitel som i princip utesluten men jag tror också att man inte hade fallit tillbaka i samma dåliga sits som man var i innan hans ankomst.

Lisa: Det skulle vara ett helt otroligt tungt avbräck, och vi skulle nog ha svårt att hämta oss från det. Fernandes är inte bara en fantastisk spelare, han gör även många av de andra så mycket bättre. Maguire må vara kaptenen men Bruno är ledaren

4. Solskjär har haft hand om United ett tag nu, hur tycker du att han utvecklats sedan han tog över som tränare?
Elias: Också en svår fråga. Ole har under sin tid i United, likt laget, presterat i vågor. Stundtals ser han ut som ett taktiskt geni och i andra stunder ser han ut som en idrottslärare i helt fel yrke.
Överlag tycker jag mig däremot se en utveckling taktiskt, men hans största arbete har varit att bygga en trupp som drar åt samma håll. Mentaliteten och samhörigheten som finns under Ole för tillfället är den bästa sedan Sir Alex klev av i maj 2013. Hans jobb med att rensa ut spelare som är i klubben av fel anledningar har också varit otroligt bra.
Rent fotbollsmässigt finns det mer att önska och där tror jag lösningen ligger i att omge sig av kunnigt folk. Han är en truppbyggare snarare än en taktiker och det var även Sir Alex i stor utsträckning. Kan han inse sina brister och delegera det arbetet på ett bättre sätt framöver kan han absolut bli långvarig i United.

Lisa: Jag tycker Solskjær har utvecklats mycket sedan han kom som interim för två någonting år sedan. Självklart har han mycket kvar att lära sig, liksom alla unga managers, men jag är otroligt glad och tacksam att vi i nuläget har en manager som vi vet värnar om klubben. Så som jag ser det hålls United gisslan av giriga ägare och har en inkompetent executive i Ed Woodward, och då är det extra viktigt att vi har en manager som älskar United och alltid skulle sätta klubben först.

5. Är det någon spelare i laget som du tycker inte har nåt upp till förväntad nivå den här säsongen?
Elias: Det finns ett antal som fortfarande har mer att ge. David de Gea har blandat och gett ända sedan VM 2018. I backlinjen finns det mer att önska av Aaron Wan-Bissakas offensiv och även mittbackspositionen har ett frågetecken över sig.
Nemanja Matic är en spelare som ofta spelar upp sig under den andra halvan av säsongerna och under hösten har serben inte alls kommit upp i nivå, så där finns det mer att hämta.
I anfallet är det väl Anthony Martial som inte presterat på den nivån han bör kunna. Talangen och fotbollen finns ju där och rent tekniskt är han uppe med de bästa i ligan. Effektiviteten har dock lyst med sin frånvaro och med de chanser han haft såhär långt in på säsongen så borde hans 2 fullträffar vara närmare 10.
Mason Greenwood är också en spelare som inte riktigt kommit upp i nivå. Från att göra succé efter att ha börjat spela mer under fjolårssäsongen så ser det oftare ut som att han är lite vilsen. Han är dock fortfarande ung och det har hänt en del i hans privatliv under hösten så det finns naturliga anledningar till att man inte kan behålla fullt fokus konstant. Överlag har det ändå sett bra ut från de allra flesta.

Lisa: Jag hade kanske lite högre förväntningar på en spelare som Maguire. Min åsikt är att han nog inte förtjänar all den hårda kritik han ofta får från de egna fansen, men jag hade hoppats på lite mer auktoritet och något högre klass på honom än han faktiskt visat.

6. Liverpool-Manchester United är ett klassiskt möte, har du någon favorit bland de tidigare möten som varit mellan lagen?
Elias: Det första mötet som kommer till minnes är när jag själv såg engelsk fotboll på plats för första gången. Som 15-åring åkte jag till Manchester och fick se Liverpool vinna med 0-3 på Old Trafford när Gerrard satte två bollar från straffpunkten och Vidic hann bli utvisad efter en grym filmning från Daniel Sturridge.
Det är ju ingen favoritmatch lagen emellan med tanke på resultatet, men ändå en match man minns väl.
Favoriten får jag säga är 1-2-vinsten på Anfield när Juan Mata gjorde två mål, bland annat en liggande volley till 0-2, och en övertänd Steven Gerrard blev utvisad 45 sekunder efter att han blev inbytt i halvtid. Det är en match som ligger varmt om hjärtat.

Lisa: Alla möten United gått segrande ur är ju såklart en kär välsignelse, men jag är väldigt förtjust i mötet på Old Trafford säsongen 10/11 när Berbatov gör cykelsparksmålet och sänker Liverpool med ett hattrick. Jag hade själv precis kommit hem från en match där jag gjort ett hattrick och minns detta som en fantastisk eftermiddag.

7. Hur tror du att matchen på söndag kommer att se ut?
Elias: På söndag tror jag att Liverpool kommer vara det lag som för spelet. Vi har haft en tendens att backa hem och spela mycket på kontringar i möten med storlagen under Solskjär och jag misstänker att det blir något liknande nu. En fembackslinje från vår sida känns inte omöjligt för att försöka stänga ner TAA och Robertson så gott det går.
Det återstår att se helt enkelt!

Lisa: Jag tror Liverpool kommer föra stora delar av matchen på söndag. Har inte riktigt koll på vilka som finns tillgängliga för Klopp, men jag är säker på att Ole kommer rotera lite sedan vår senaste match mot Burnley och satsa på lite mer speed. Men vi har en del osäkra kort i spelartruppen, och Martials eventuella frånvaro skulle kunna bana väg för Cavani, vilket då kanske borgar för en lite annorlunda matchbild. Svårt att säga men jag skulle trots tabelläget hålla Liverpool som knapp favorit.