Det blev en match utan gnista, utan mål och utan vinnare i toppstriden på Anfield.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Henderson, Fabinho, Robertson, Wijnaldum(89), Thiago, Shaqiri(76), Mane, Salah, Firmino(85)

Liverpools bänk: Kelleher, Milner(89), Oxlade-Chamberlain, Jones(76), Minamino, Origi(85), R.Williams, Phillips, N.Williams

Manchester Uniteds startelva: De Gea, Wan Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, McTominay, Fred, Pogba, Fernandes(89), Martial(61), Rashford

Manchester Uniteds bänk: Henderson, Telles, Bailly, Tuanzebe, Mata, Matic, Van de Beek, Cavani(61), Greenwood(89)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Manchester United 0-0 (0-0, 0-0)

Skott på mål: 3 – 4
Totalt antal skott: 17 – 8
Skott utanför: 6 – 1
Bollinnehav: 65,8% – 34,2%
Passningsprocent: 86,4% – 73,4%
Vunna luftdueller: 29,4% – 70,6%
Offsides: 1 – 8
Hörnor: 7 – 3
Gula kort: 2 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Räddade poängen genom två matchavgörande reflexer på Fernandes respektive Pogbas skott. Viktigt för självförtroendet att hålla nollan igen.

Alexander-Arnold – Tillräckligt bra defensivt efter en halvskakig inledning. Många fina krossbollar för att vända spelet mot andra kanten där Robertson befann sig gång efter annan. Dock lite mindre lyckosam närmare straffområdet där få passningar hittade en medspelare.

Henderson – Visade pondus och kändes trygg mot Uniteds anfallshot, trots ovan position. Lyckades sortera rätt i backlinjen, spela enkelt och kunde stundtals slå sina längre bollar mot framrusande Mané och Salah som han normalt sett gör på mitten.

Fabinho – Bra på att nosa upp den farliga ytan vilket hans brytning på Fernandes läge var ett bevis på. Annars lade han inga fingrar emellan i tacklingar eller i duellspel vilket renderade i ett gult kort. Solid match återigen.

Robertson – Inte hundraprocentig i bollbehandlingen inledningsvis och nådde inte fram till Mané lika ofta som vi är vana vid. Gjorde det däremot kontrollerat i försvarsspelet där han bland annat överlistade Rashford.

Wijnaldum(89) – Fick ta mycket 50/50 dueller mot Pogba där det var lite hugget som stucket vem som kom ut med bollen. Sprang mycket och visade sig spelbar men förändrade inte matchbilden så mycket som han behövde. Tröttnade mot slutet och blev utbytt sent.

Thiago – Den på mittfältet som stack ut lite extra. Tog både egna initiativ genom att slå sin man med en snabb dribbling och visade prov på sitt härliga snärtiga tillslag på bollen. Lyckades dessutom komma till ett bra skottläge, men avslutet gick rakt på De Gea. Känslan är dock fortsatt att han försöker hitta rätt i spelsystemet och är ett par växlar från sin högstanivå.

Shaqiri(76) – Kreativ och sugen på att hitta fram i den sista tredjedelen med sin vänsterfot. Som mest aktiv i första halvlek och även fast intensiteten avtog (säkert pga saknad matchform) så gjorde Shaq en stabil insats sett till sin totala tid på planen.

Mane – Trygg med bollen vid fötterna och oerhört svår att hantera för Wan Bissaka med sin fart och fysik. Lite väl ensam emellanåt offensivt och mållös återigen.

Salah – Fixade och trixade med bollen på väldigt små ytor och vart omringad av en riktig Medusa av United-ben när det vankades avslutsläge. Förlorade sin match i matchen både mot Shaw och Maguire. Valde hellre att spela hem bollen än att utmana vilket inte var riktigt likt honom.

Firmino(85) – Lite tillbaka i gamla synder. Blixtrade till emellanåt med några läckra bolltouch men tog för ofta det svåra alternativet och skapade sett till 90 minuter alldeles för lite.

Inhoppare:

Jones(76) – Gav energi till ett tröttnande mittfält. Tog få risker i det offensiva spelet och valde det säkra passningsalternativet.

Origi(85) – Rev och slet i United-försvarare i sitt inhopp.

Milner(89) – Hann vinna en höjdduell innan Tierney blåste av.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/kidcox/status/1350874918347542530
https://twitter.com/AnfieldWatch/status/1350869776692871170
4 kommentarer
 1. Fronttrion ser så himla trötta ut. Taki behöver starta nästa match mot någon utav dem … vi vet hur det gick sist mot Palace!

 2. Håller med om att fronttrion ser slutkörda ut. Det är bara Mané som levererar, dock mållös sista 3 men tycker han är den som försöker mest och skapar mest.

  Salah börjar jag bli otroligt trött på, tycker inte han bidrar något överhuvudtaget senaste matcherna. På tok för förutsägbar och enformig, Firmino har inte heller varit vass. Men vet inte varför jag har fått sånt agg mot Salah, blir bara trött när jag ser han spela nuförtiden.

  Har inget emot att skeppa honom nästa sommar om det innebär ett högprofilnamn, hellre har jag kvar Mané än Salah.

 3. Håller med om att fronttrion ser slutkörda ut. Det är bara Mané som levererar, dock mållös sista 3 men tycker han är den som försöker mest och skapar mest.

  Salah börjar jag bli otroligt trött på, tycker inte han bidrar något överhuvudtaget senaste matcherna. På tok för förutsägbar och enformig, Firmino har inte heller varit vass. Men vet inte varför jag har fått sånt agg mot Salah, blir bara trött när jag ser han spela nuförtiden.

  Har inget emot att skeppa honom nästa sommar om det innebär ett högprofilnamn, hellre har jag kvar Mané än Salah.

 4. Problemen vi sett sedan våra mittbackar blev skadade blir mer och mer tydliga, vår offensiv blir bristfällig då de flesta i laget har ett mer defensivt tänk. Våra ytterbackar känns mer tillbakadragna, våra mittfältare går djupare ner för att hämta bollarna och även Mané och Salah återfinns ofta vid vårt straffområde när motståndarna anfaller.

  Känns som alla i laget är mer rädda för att åka kontringar än att producera mål framåt och ta lite risker. Sen hjälper det inte så klart att självförtroendet verkar helt kört i botten. Salah vågade ju inte utmana en enda gång på hela matchen och fick självaste Shaw att se ut som en världsback…

  Vi behöver få in ett par enkla mål så att det lossnar igen, men för att detta ska bli långvarig effekt tror jag att vi behöver få in en mittback i laget så att vi vågar gå framåt igen. Risken med en så jämn serie är att man helt plötsligt är utanför CL och det skulle vara ett hårt slag för nästa säsong. Utan en ny mittback är den risken verkligen påtaglig.

Kommentarer är stängda.