Transferfönstret är öppet och Liverpool letar förstärkningar – men rykten gör gällande att man ser ut att vänta med köpen tills i sommar.

Hittills har detta varit ett ovanligt händelsefattigt transferfönster. Covid-19 har gjort att många klubbar lever med en ny – tillfällig(?) ekonomisk verklighet – och det finns helt enkelt mindre pengar att spendera än tidigare.

Det hindrar dock inte medierna från att skriva om Liverpools intresse för diverse spelare.

* * *

Enligt Corriere dello Sport vill Jürgen Klopp värva Udineses succéspelare Rodrigo de Paul. Udinese är väldigt öppna med att 26-åringens prislapp ligger på €40m och hittils har ingen intressent varit beredd att matcha den.

Transfergurun Fabrizio Romano var snabb med att förneka ryktet

Möjligtvis kan Liverpools intresse för de Paul främst handla om ett eventuellt köp i sommarens transferfönster, och inte redan den här månaden.

* * *

Mer från Romano är att Liverpool ska ha blivit erbjudna Arsenals mittback Sokrats. Då Klopp tränade greken i Borussia Dortmund finns en naturlig koppling mellan spelaren och LFC, men ingenting tyder på att klubben kommer att nappa på erbjudandet.

Sokratis befinner sig i Arsenals frysbox.

* * *

Den från Liverpool utlånade Taiwo Awoniyi gör en stark säsong i Union Berlin.

Nu uppger Daily Record att både Celtic och Glasgow Rangers är intresserade av att värva anfallaren.

23-åringen har hittills inte fått det arbetstillstånd som krävs för att kunna spela med Liverpool, och har därför inte haft någon möjlighet att försöka slå sig in i Klopps starka trupp.

* * *

En av de bästa spelarna som blir free agent efter den här säsongen är David Alaba, som ryktas vara av intresse för Liverpool och flera andra storklubbar.

Enligt Melissa Reddy på Independent var Liverpool i kontakt med Alabas camp under förra sommaren. Då var man intresserade av att värva honom på grund av hans mångsidighet, men lönekraven på £12m om året efter skatt bedömdes vara alldeles för höga.

Sedan dess har Liverpool värvat en backup på vänsterbackspositionen i form av Kostas Tsimikas, vilket gör att behovet för den mångsidige Alaba har minskat. Samtidigt ser Liverpool helst att den planerade mittbacksvärvningen är längre och yngre än Alaba.

* * *

Två mittbackar som är längre än Alaba är Leipzigs duo Dayot Upamecano och Ibrahima Konaté. Den sistnämnda är längst med sina 194 centimeter.

Christian Falk på Bild uppger att Liverpool är intresserade av både Upamecano och Konaté.

* * *

Ytterligare en mittback som fortsätter att ryktas till Liverpool är Brightons Ben White. Enligt Liverpool Echo finns ett seriöst intresse för White, men högst troligt kommer en eventuell övergång inte bli av förrän i sommar.

* * *

Många blev nog lite överraskade när Liverpools reservlagsspelare Adam Lewis lånades ut till franska Amiens i förra sommarens transferfönster.

Det var meningen att Lewis skulle spela för Ligue 2-klubben Amiens hela säsongen 20/21, men enligt RMC valde de att avbryta lånet, trots att engelsmannen hunnit göra 9 framträdanden för klubben.

Lewis har redan en ny klubbadress klar i form av League One-klubben Plymouth, som har offentliggjort att de lånar vänsterbacken resten av säsongen.

* * *

Derby Countys Kaide Gordon hypas som en av Englands bästa 16-åringar.

Enligt Sky Sports försöker klubbar som Liverpool och Manchester United att köpa Gordon, vars prislapp ligger på £1m.