I den sista matchen innan landslagsuppehållet ställs Liverpool mot Manchester City, en match som de senaste säsongerna varit mötet mellan ettan och tvåan i tabellen. Det är således en laddad match som väntar oss på söndag. Petter Landén(@petterlanden) från Kick & Rush(@Kick_andRush) berättar här om hur han ser på sitt Citys nuvarande status.

1. Förra säsongen var en svagare säsong poängmässigt för City, vad berodde det på?
Gissningsvis en rad faktorer. Ett lite åldrande lag som vann den väldigt täta kampen mot Liverpool säsongen innan, vilket såklart minskade hungern till nästa. De klarade inte av att ersätta Vincent Kompany, vare sig försvararen eller ledaren. Vissa ledande spelare underpresterade ganska ordentligt, tex var Bernardo Silva direkt svag hela säsongen och Raheem Sterling hade långa svackor.

2. Vilka intryck har du fått av laget hittills den här säsongen?
Det är en väldigt konstig uppsättning av Manchester City så här långt. Defensivt kanske det stabilaste de varit under Pep. Ruben Dias ser ut att vara en perfekt värvning, Aymeric Laporte är, om blir kvitt sina skadeproblem näst bäst i ligan bakom Van Dijk och Kyle Walker har sett otrolig ut. Lägg därtill att Cancelo gör ett grymt jobb som vänsterback så tror man knappt det är sant. Samtidigt så gör City inga mål. Sterling missar som att det var 2016 igen, Mahrez dribblar ut bollen över kortlinjen gång på gång och vi har inga anfallare. Så jag är ambivalent.

3. Hur har säsongens nyförvärv skött sig?
Ruben Dias ser ut, som jag nämnde tidigare, att vara riktigt bra och precis det City letat efter. Han har ledaregenskaper, är bra i duellspel och 1-mot-1. Ferran Torres har en fart och direkthet jag saknat sedan Sané försvann (skadan, tänker jag då främst på). Med lite tid i klubben kommer det bli strålande bra.

4. Både Aguero och Jesus har dragits med skador under säsongsinledningen, hur är deras status inför helgens match?
Jesus är på väg tillbaka, men man ska inte räkna med vare sig Kun eller Jesus mot Liverpool. Säsongen är lång och de kommer inte stressa tillbaka dem och riskera att de blir borta ännu längre. Räkna med Sterling eller Torres som nr 9 på söndag.

5. Vad tror du om Guardiolas framtid i klubben, kommer han bli kvar i många år eller tror du han börjar närma sig ett avsked?
Det börjar närma sig ett avsked. Kanske om han känner att City kan ta CL nästa år (och de inte gör det i år) att han stannar en säsong till. Men Pep är ingen som bygger långa dynastier – av allt att döma. Han kommer gå vidare till nästa grej inom en inte alltför lång tid.

6. Liverpool och City har haft några riktiga duster de senaste säsongerna, ofta ganska målrika matcher, vad tror du vi kommer att få se för typ av match den här gången?
En försiktigare version. Liverpool är utan van Dijk och en offensiv trio som är lite gråare än vanligt. City har inga anfallare, men plötsligt en fungerande backlinje. Det kommer nog bli ganska avvaktande och målsnålt. Jag drar till med 1-1.