Senaste nytt

Q&A inför Huddersfield hemma

Efter plattmatchen mot Tottenham är det nu möjlighet för Liverpool att komma på banan igen. Hemmamatch mot en nykomling ska egentligen vara ett lämpligt tillfälle att skaffa sig lite självförtroende, men nu är det en nykomling som precis slagit Manchester United som kommer på besök på Anfield, så det är allt annat än en enkel motståndare vi ställs mot. Frida Fagerlund(@fagerlundfrida) pratar Premier League i Sportbladets Premier League-pod och den här veckan gästar hon oss för att ge sin bild av Huddersfield:

1. Vad är dina första intryck av Hudderfield i Premier League?
Att man inte kommer bli någon slagpåse, så som många trodde. Inledde säsongen drömlikt och åkte på första riktiga knocken hemma mot Tottenham (då Harry Kane var en fullständig best). David Wagner har verkligen lyckats spinna vidare på succésäsongen i Championship, trots att man inte har kunnat ställa ut sin starkaste elva på länge på grund av skador.

2. Hur skulle du beskriva lagets sätt att spela?
Har ställt upp med en 4-2-3-1-formation i samtliga ligamatcher (med reservation för att jag kanske har missat någon) och det fungerar ofta väl. Men stundtals har man svårt att få till det sista tredjedelen vilket bland annat resulterade i en 0–2-förlust mot Swansea. Har även haft trubbel på vänsterbackspositionen där både Chris Löwe och Scott Malone har svajat (minus Löwes insats mot United).

3. Vilka tycker du är lagets nyckelspelare?
Aaron Mooy, utan tvekan. Chris Schindler (som för övrigt var den som skickade upp Huddersfield i Premier League under straffavgörandet) har varit mycket stabil. Steve Mounié höll på att bli sommarens värvning innan han skadades. Fick tjugo minuter mot United så är sakta men säkert på väg tillbaka.

4. Vilka egenskaper tycker du krävs för en nykomling att hänga kvar i PL och tycker du Huddersfield har de egenskaperna?
Eftersom man oftast saknar toppkvalité i sitt spelarmaterial gäller det att ingjuta ett spelsystem som alla känner sig bekväma med. Framför allt måste defensiven fungera. Huddersfield har åkt på bottennapp, absolut, om än få. I bland blir det lite väl plottrigt i försvarsspelet, vilket också har resulterat i en del baklängesmål. I övrigt är det inget lag man ska räkna bort.

5. Alla nykomlingarna den här säsongen har plockat en hel del poäng, vilken av dem tror du hamnar högst och varför?
Svårt, oerhört svårt, att svara på. Kanske att Brighton tappar allt mer längs säsongen gång. Tror nog att Newcastle hamnar högst i slutändan.

6. Hur tror att Huddersfield kommer att spela på Anfield?
Är ju fullproppat med självförtroende efter United-vinsten men kommer säkert ha respekt för Liverpools toksnabba offensiv. Gäller att få Mooy involverad i spelet till max samt att Hogg sopar rent framför Schindlers försvarslinje.

7. Avslutningsvis, vad tycker du Liverpool ska göra för att vinsterna ska börja komma igen?

Behöver väl knappast nämna bättre defensiv? Men också ett mittfält som ger bättre understöd till försvarslinjen, särskilt som de vet att mittlåset inte är hundra. Spelar ingen roll om man gör två mål framåt varje match – släpper man in två mål tappas ju ändå poängen. Dessutom är ett lag som släpper in få mål ett lag fullt av självförtroende.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...