I kölvattnet av Liverpools defensiva kollaps på Wembley undrar nog många hur Klopp kommer att hantera ”situation Lovren”.

Jürgen Klopps beslut att byta ut Dejan Lovren efter en halvtimme var ett tydligt statement; Lovren hade varit för dålig. Alla är nog ense om detta, men Klopp brukar vanligtvis skydda sina spelare – den här gången var han fullständigt hänsynslös mot Lovren.

Efter matchen tolkade vissa experter bytet som att Lovren är slut som LFC-spelare. Det kanske är att dra förhastade och för stora slutsatser av bytet, men det säger något om bytets dignitet. Uthängningen av Lovren var tydlig och brutal. Nu är frågan om han är välkommen in i Klopps värme och gemenskap igen.

Till skillnad från Sakho har Lovren petats på sportsliga grunder. Konkurrensen är minst sagt blygsam, eftersom Klavan uppenbarligen inte klarar av att spela mot toppmotståndare, men trots detta valde Klopp att byta ut Loven. Och trots att Klopp vet att Lovren är hårt kritiserad sedan tidigare och att kritikerstormen skulle svälla över av bytet.

Det var starkt gjort av Klopp. Han har integritet och karaktär. Han ger spelare stort förtroende, men detta förtroende är varken gräns- eller villkorslöst. Det har både Lovren och Sakho fått erfara, även om omständigheterna varit olika.

Detta är ett gyllene läge för Klopp att kasta in Joe Gomez på mittbacken, som så gjordes mot Spurs. Klopp har egentligen ingenting att förlora på detta, eftersom alternativen är helt under isen. I värsta fall kommer Gomez in och gör bort sig, men det gör ju inte nödvändigtvis honom till sämre än konkurrenterna. I bästa fall fortsätter Gomez spela som mot Spurs, dvs ligga helt rätt i positionsspelet och göra smarta avvägningar.

3 kommentarer
  1. Jag gillar Gomez, men att säga att han låg helt rätt är väl att ta i när det var hans misslyckade offsidefälla som var orsaken till tror det var 1-0 målet

    • Vid 1-0 & 2-0 spelade Gomez på högerkanten.
      ”Ligga helt rätt i positionsspelet och göra smarta avvägningar” syftar till den sista timmen spel då Gomez spelade mittback. Så som han förhoppningsvis kommer spela även idag.

    • Erik, precis så, jag syftar på när Gomez spelade mb mot Spurs.

Kommentarer är stängda.