Returmöte i CL-kvalet är vad som väntar under onsdagskvällen, vi vet alla vad som gäller, klarar vi att försvara vår 2-1-ledning från första mötet är vi klara för gruppspelet i Champions League. Till den här matchen har vi varit i kontakt med bundesligakännaren Andreas Holm(@andyholm), grundare av Dortmunds svenska supporterklubb. Här ger han sin syn på våra motståndare:

1. Vad är dina tankar kring första mötet? Såg det ut som du förväntat dig?
Jag var imponerad av Hoffenheims första halvlek där jag tyckte de var bättre än Liverpool. Hade straffen gått in hade matchen nog sett annorlunda ut. I andra kände jag mer igen Hoffenheim med en desperat Nagelsmann som föll lite på just det. Dubbelbytet några minuter in i andra öppnade upp ännu mer för Liverpool som därmed kunde ta hem segern relativt bekvämt i andra, men så klart reduceringen ger Hoffenheim hopp.

2. Bundesliga är i startgroparna, hur ser du på säsongens Hoffenheim, starkare eller svagare än senast?

Svagare. Niklas Süle och Sebastian Rudy var båda nyckelspelare och är nu i Bayern München. Kevin Vogt imponerade dock på mig mot Liverpool och han måste ersätta Süle med just sådana prestationer. Annars är det mångt och mycket samma lag som förra säsongen, men jag tror också Julian Nagelsmann får det tuffare nu.

3. Hoffenheim är nya i europaspel, tror du att det här är en engångsföreteelse eller får vi vänja oss vid att se laget där?
Absolut inte någon engångsföreteelse. Med Dietmar Hopp i ryggen och en åtminstone för närvarande ganska sund klubbskötsel så kommer Hoffenheim att slåss om Europa-platser även framöver, även om jag tror de får klara sig utan nästa säsong.

4. Vilka spelare i Hoffenheim tycker du vi ska spana lite extra på?

Den unge Nadiem Amiri, Mark Uth som gjorde mål och så klart profilen Sandro Wagner. Tre väldigt skickliga, offensiva spelare – alla på sitt sätt.

5. Vilka tror du tar sig vidare, Liverpool eller Hoffenheim?

Liverpool. Att Hoffenheim ska besegra Liverpool på bortaplan ser jag helt enkelt som osannolikt

6. Avslutningsvis, kan du berätta lite om förväntningarna på årets Bundesliga? Kan någon hota Bayern München? Är det några nya spelare vi kommer att få läsa om under säsongen?

Eftersom du frågar en Dortmund-supporter så ja – Dortmund kan hota Bayern den här säsongen även om det för stunden är oroligt med skador och en Dembele på vift. I övrigt bjuder Bundesliga alltid på överraskningar. Se på Wolfsburg i fjol som tippades i toppen och sedan nästan åkte ut, eller just Hoffenheim och Leipzig med flera som bjöd på stor fotbollsunderhållning förra säsongen. Liknande kommer givetvis ske även den här säsongen.

Det kryllar av intressanta värvningar, bland annat flera från den franska ligan. Unga talanger som Dan-Axel Zagadou i Dortmund och Amine Harit i Schalke för att nämna två. Håll också så klart ett öga på Kai Havertz i Leverkusen som förväntas blomma ut på allvar. Och ur svenska ögon så klart Ludwig Augustinsson i Bremen, Robin Quaison i Mainz och förhoppningsvis får Isak speltid i BVB.

1 kommentar
  1. Det kommer bli oerhört viktigt att inte släppa in första målet imorgon, för får Hoffenheim in ett tidigt ledningsmål så kommer nerverna sitta utanpå. Kan Liverpool spela lugnt och ändå ha mycket av bollen så ska detta inte vara några problem, spela som senast mot Crystal Palace där det i stort sett över hela matchen kändes som man hade kontroll.

    Hoffenheim måste framåt och just det är vad som talar för Liverpool, om det är något vi kan så är det snabba omställningar. Spela med ett tungt mittfält med antingen Milner, Can, Hendo eller Milner, Gini, Hendo för att vinna den fighten. Kör med Salah och Mané på varsin kant och sen Firmino som falsk 9:a. Frågan är dock hur vi ska ställa upp backlinjen, ser gärna att Roberson finns på planen igen. Ska man köra med Gomez på högern för att få lite tyngd och sen köra Matip och Lovren i mitten för att tacklas med deras tunga center?

    Säsongens andra final redan fjärde matchen…. Kom igen!!!

Kommentarer är stängda.