Champions League-hymnen är tillbaka på Anfield i en match där Liverpool ska kapitalisera på sitt 2–1-övertag och ta sig vidare till turneringens gruppspel.

Efter uddamålsvinsten i Tyskland har Liverpool ett fint utgångsläge inför onsdagens kvalretur. LFC avancerar till gruppspelet på alla resultat där Hoffenheim inte vinner med minst två mål, eller tar en uddamålsseger där de gör två påsar eller fler.

I den förra matchen öppnade Trent Alexander-Arnold oväntat målskyttet med en fin frispark. James Milner dubblade – med hjälp av en motspelare – ledningen innan Mark Uth borrade in slutresultatet med tre minuter kvar av ordinarie tid.

Båda lagen har spelat varsin ligamatch sedan onsdagens batalj. Liverpool slog Crystal Palace med 1–0 efter mål av Saido Mané, medan tyskarna vann med samma siffror hemma mot Werder Bremen. Andrej Kramaric, som missade straff mot LFC, nätade för Hoffenheim.

Tyskarna har hamnat i en prekär situation efter förlusten på hemmaplan. Hoffenheim måste göra två mål för att ens ha en möjlighet att avancera. Detta är självklart ingen omöjlighet med tanke på Liverpools minst sagt svajiga defensiv. Men Liverpool är onekligen favoriter att ta sig vidare, och att vara i ledning när matchen startar gör att Liverpool kan ligga lågt och bevaka defensiva ytor för att ställa om när möjlighet ges. Något som bör passa LFC.

I Liverpool finns inga nyheter på skadefronten sedan helgens seger. Nathaniel Clyne, Phillippe Coutinho och Adam Lallana uppges vara skadade. I Julian Nagelsmanns lag ska endast österrikaren Florian Grillitsch vara otillgänglig.

Hur tror ni Liverpools matchplan ser ut?

https://twitter.com/AnfieldHQ/status/900056320438611970

 

2 kommentarer
  1. Hoppas på snabba kontringar alternativt en stabil/hög press så de inte får tid att hitta det spelet de stundtals kan spela.

    Känner en viss oro över matchen, ingen bra känsla. Tror på X

    • Tror på 2 el 3-1 ….. nu kör vi !…….. you’ll never walk alone !!!!!! …..

Kommentarer är stängda.