Premier League drar igång igen efter landskamperna och först ut är det hetaste Merseysidederbyt på många år. Everton kommer till den femte omgången som serieledare, tre poäng före oss. En lyckad transfersommar har gjort att många börjat tala gott om det blåa laget från Liverpool och det är inget snack om att vi kommer behöva göra en riktigt bra match för att ta hem tre poäng. Josef Dotevall driver twitterkontot @EvertonSverige_ och han berättar här om hur läget är hos Ancelottis mannar.

1. Med några månaders distans, hur minns du förra säsongen?
Ur ett blått perspektiv som väldigt turbulent under hösten då vi ännu en gång genomgick en tränarförändring efter en usel inledning på säsongen. Så fort Ancelotti kom in stabiliserade saker sig och vi fick även se flera individer som tog vara på förtroendet och utvecklades enormt, däribland Holgate och Calvert-Lewin. Vårens prestationer gav mersmak där spelet såg lovande även om vi borde karvat ut några extra poäng. 
Efter uppehållet kom matcherna under sommaren. De har man nästan redan glömt och då vi knappt hade något att spela för kändes de mest som en transportsträcka till den här säsongen. 
Sen ska vi ju inte komma ifrån att det var en jävla pissäsong då ni lyckades knipa den där titeln till slut. Så det sög ju. 

2. Ni har fått en flygande start på den här säsongen, hur mycket av det skulle du tillskriva Ancelotti?
Utan Ancelotti hade vi aldrig kunnat värva Allan eller James Rodriguez och sett till deras prestationer inledningsvis så har man dom en stor del att tacka för. Inte bara för att de klivit in och presterat bättre än sina föregångare på sin position ute de har lyft de andra spelarna också, så deras intåg har bidragit till någon form av multiplikatoreffekt. 
Carlo är ju även väldigt bra på det psykologiska när det kommer till spelare. Han är duktig på att se personen bakom fotbollspelaren. Det finns spelare i varenda klubb som han coachat i påtalat detta, just hans förmåga av ett bra ”man management”. 

3. Ni gjorde ett väldigt starkt transferfönster, berätta lite om era nyförvärv?
Vi plockade ju in Allan, Rodridguez och Doucouré på mindre än en vecka. De har klivit in från start och presterat från dag ett. Allan, som i min mening kliver in i i princip alla lag i Premier League(ja, även Liverpool) är en sån klasspelare som vi som sagt aldrig kunnat få in om det inte vore för Ancelotti. Likadant gäller James som har varit helt enastående sedan premiären i sitt sätt att lösa upp press, fördela bollar och avgörande passningar. 
Doucouré var jag lite mer osäker på kvalitetsmässigt då jag aldrig riktigt sett storheten i hans spel i Watford. Där får man ju hittills se sig motbevisad. Han har varit jättenyttig i vårt presspel, han löper extremt mycket och är duktig på att fylla på offensivt och ta sig in i boxen.  
Ben Godfrey värvades in från Norwich på deadline day och det tillskottet gör att vi nu har en fin bredd på mittbackspositionen med Godfrey, Holgate, Keane och Mina. Han är ung och utvecklingsbar vilket jag uppskattar i värvningar och han var heller inte så dyr då han kostar oss runt £20m. Han ska, enligt vad jag läst mig till, vara en ”modern” mittback som är snabb, duktig en mot en och bekväm med bollen så då jag sett väldigt lite av Norwich ska det bli intressant att se hur bra han verkligen är. 
Till sist så plockad vi ju även in Olsen som ska vara med och konkurrera med Pickford. Mitt tips inför omstarten nu är ändå att Pickford förblir nummer ett men att han måste steppa upp sina prestationer om han ska behålla sin plats mellan stolparna för annars kommer Olsen få chansen. 

4. Calvert-Lewin har inlett säsongen mycket starkt, vilken typ av anfallare är han? Hur bra tror du han kan bli?
Han kan bli hur bra som helst. Haha, inte riktigt kanske men potentialen till att bli något stort. Han har ju en väldigt unik spelstil då det är få spelare som har både den överlägsenheten i luftrummet samtidigt han är väldigt snabb också. Han har alltid varit en spelare som varit duktig på att hitta bra positioner i straffområdet men leveransen har helt enkelt varit för dålig. Att gå från Gylfi Sigurdsson som kreatör till James Rodriguez skulle göra alla anfallare i världen gott, och i detta fall även Calvert-Lewin. Något han har att jobba på är dock hans teknik som kan vara lite kantig emellanåt och därför passar den nuvarande rollen under Carlo honom väldigt bra där han främst ska vara en uppspelspunkt vid behov men annars hålla sig inne och jaga bollar i straffområdet. 

5. Ni toppar tabellen inför den här omgången, hur högt tror du ni kan komma i slutändan? 
Jag vet att detta kan låta som att jag svävar iväg men får vi hålla oss skadefria så är vi med i matchen om topp 4. Med City och Liverpool som garanterat slutar före oss så ser jag oss kunna ta upp kampen med Chelsea, United och Tottenham om de sista två platserna ifall vi inte får skador på fel spelare(Allan, James, Richarlison, Calvert-Lewin). Annars ska det här laget vara med och utmana om Europaplatserna, minst, för såpass hög är kvaliteten i den här truppen. 

6. Hur är skadeläget i truppen inför helgens match?
Det är bra. Allan och Richarlison skadade sig innan landslagsuppehållet men ska vara redo för spel igen på lördag. Så om inga oförutsedda skador sker under kommande dagar eller om vi inte drabbas av några coronafall så ska vi ha nästan hela startelvan redo för spel. Lucas Digne åkte även han på en skada under landslagsuppehållet så han är osäker till lördagens match. Den enda tänkta startspelaren som saknas är Mason Holgate som är borta åtminstone en månad till med en fotskada.

7. Hur tror du Everton kommer ta sig an matchen mot Liverpool? Vilken matchbild förväntar du dig?
Jag tror ni kan förvänta er ett möte på lördag som liknar de tidigare mötena ni haft med Ancelotti, både i Everton och Napoli. Jag tror att ni kommer vara spelförande vilket vi kommer vara rätt bekväma med för att sedan ställa om mot erat höga försvar. Jag både hoppas och tror att Richarlison kommer spela en huvudroll där man utnyttjar honom för att exponera Trents brister i defensiven samt att man låter Calvert-Lewin gå mycket mot Gomez(om Matip inte är frisk) istället för Van Dijk. Så summa summarum tror jag på en rätt tråkig och tillknäppt match där individuella prestationer eller fasta situationer kan komma att fälla avgörandet.