Flera transfernyheter offentliggjordes på Englands deadline day.

I eftermiddags var deadline för övergångar inom det engelska ligasystemet. För Liverpools del hände saker kring flera talanger.

Harvey Elliott lånas ut till Blackburn Rovers resten av säsongen. Liverpool ville initialt inte låna ut Elliott, men gynnsamma omständigheter gjorde att man ändrade sig. Dels kommer tonåringen bara att ha en timmes bilresa till Blackburn och därmed kunna bo kvar på samma ställe, dels är deras manager Tony Mowbray erkänt duktig på att utveckla offensiva talanger. Lånet gäller för resten av säsongen.

Ben Woodburn lånas ut till Blackpool. Smart och antagligen bra för alla inblandade parter, den tidigare LFC-ungdomstränaren Critchley är manager för Blackpool – han och Woodburn känner till varandra väl.

Harry Wilson lånas ut till Cardiff City. För några veckor sedan var 23-åringen nära en permanent flytt till Burnley för £12m + tillägg, men LFC accepterade aldrig deras bud och flytten uteblev. Istället hamnade Wilson, aningen otacksamt, på lånemarkanden där Cardiff vann dragkampen om honom. Den walesiska klubben får betala £1,2m i låneavgift. I Cardiff blir Wilson lagkamrat med ett annat LFC-lån i form av Sheyi Ojo.

Herbie Kane har sålts till Barnsley för £1,25m. Den 21-åriga mittfältaren har kanske aldrig varit särskilt omskriven bland Liverpools supportrar, men han har gjort ett bra jobb på utlåningar i Doncaster och Hull, och därmed förtjänat den här övergången. Barnsley gjorde en riktigt usel fjolårssäsong i the Championship förra säsongen, men kan förhoppningsvis höja sig med Kane i laget.

Tre spelare som var aktuella att lämna för lägre divisioner, men som inte gjorde detta innan deadlinen, är Yasser Larouci, Sepp van den Berg och Nat Phillips.