Säsongens sista hemmamatch och för vår del handlar det mest om att det här är kvällen då vi får lyfta Premier League-bucklan, men för motståndarna betyder den här matchen en hel del i tabellen. Frank Lampards Chelsea säkrar vid seger en plats i nästa säsongs Champions League och det är såklart väldigt viktigt. Stefan Ridderwall(@SteffRidderwall) ger här en inblick i hur säsongen varit för Chelsea och hur han ser på framtiden under Lampard.

1. Hur har du upplevt omstarten av PL? Hur har det varit att titta på matcherna utan publik?
Inledningsvis tyckte jag att det var bedrövligt, speciellt i matcherna där Chelsea inte ingick. Ju längre tiden gått och man vant sig har jag väl landat i att det iallafall är bättre än ingenting. Att supportrarna är en väldigt stor del av fotbollen har definitivt bevisats, vilket bör få positiva effekter.

2. Frank Lampards första säsong som huvudtränare är snart över, hur tycker du att han skött sig? Vad behöver han utveckla?
Skulle vi lösa CL, vinna FA-cupen och samtidigt ha fått in en kärna av egna spelare i och runt startelvan är det MVG. Oavsett är jag jättenöjd med honom. Han har visat både taktisk flexibilitet och att han vågar spela sitt spel oavsett motstånd, han har ofta gjort bra byten och hans kommunikation utåt oavsett resultat är fantastisk. Han har dock varit lite hattig i uttagningarna vilket inte hjälpt ett skakigt försvar och han har misslyckats att lösa problemen med defensiva fasta situationer.

3. Chelsea ligger redan långt framme med nästa säsongs lagbygge, åtminstone när det gäller spelare in, vilka tror du kommer lämna till nästa säsong?
Ja, vi har agerat snabbt och resolut vilket inte varit vårt kännetecken de senaste åren så det känns lovande. Det bör bli en liten rensning för att ge plats åt nyförvärv nu. Pedro är klar, sen lär Emerson lämna och Willian verkar vilja ha mer än Chelsea vill ge. Dessutom ryktas Michy och Barkley ingå i någon slags deal för att ta Rice tillbaka till Chelsea. Skulle inte bli förvånad om någon av mittbackarna säljs heller, alternativt att Tomori lånas ut, då förmodligen till West Ham.

4. Kepa har haft en svag säsong, kan det stärkas av en bättre backlinje eller är det så att han inte håller måttet?
Jag tror definitivt att han skulle höja sig med ett bättre försvar men i min värld fungerar inte målvaktsspel så. En toppmålvakt måste kunna kliva fram då, inte stå handfallen och vänta på bättre tider. Med det sagt hade jag dock prioriterat mittback eftersom det nog har större påverkan än ny målvakt.

5. Kravbilden för Chelsea kommer antagligen höjas nästa säsong, hur bra förväntar du dig att man ska vara?
Definitivt. Lampard har fått lite fripass i år med tanke på transferban och att vi ofta spelat ett väldigt ungt lag men med de värvningar vi gjort och kopplas ihop med blir det såklart annorlunda. Vi kommer inte ha något med en titel att göra, där är Liverpool och City för långt fram fortfarande men vi bör definitivt inte ha några 30 poäng upp och topp 4 är ett minimumkrav.

6. Tror du att Lampard kommer ta sig an matchen mot Liverpool på ett annat sätt nu när vi inte har något att spela för?
Nej, jag tror att han utgår ifrån att det är ett bra Liverpool vi möter. Möjligtvis att han på något sätt vill utnyttja det faktum att ni kanske inte är helt påslagna men jag tror definitivt att Liverpool inte vill förlora när man ska lyfta pokalen efteråt. Utgår han ifrån att ni ska blaja bort detta kommer det bli en lång kväll för oss.