Fyra matcher utan seger och vår serieledning har hastigt, men absolut inte lustigt, förbytts till en position lite längre ner. Tre poäng mot Burnley är en nödvändighet inför två tuffa bortamatcher i London, men som vi alla minns från förra säsongen är det verkligen inga gratispoäng man hämtar hem mot Sean Dyches lag. Jack Watson(@WatsonJack1999) skriver om våra motståndare på svenskafans sidor och här berättar han om hur den första halvan av säsongen varit:

 1. Vi är snart halvvägs genom seriespelet, Burnley placerar sig i skrivande stund strax ovanför nedflyttningsstrecket, vad är dina tankar kring säsongen hittills?
  Både ris och ros. Sedan försvarsgeneralen Ben Mee kommit tillbaka från skada har defensiven återfått sin stabilitet, men säsongen har präglats av väldokumenterade svårigheter framför mål. Den sedan tidigare tillförlitliga målskytten Chris Wood verkar ha tappat sin förmåga att hitta mål samtidigt som Ashley Barnes och Jay Rodriguez tampats med skador. På tal om skador så är detta något som Burnley, precis som Liverpool, haft väldiga problem med under säsongen. Skadeproblemen i kombination med att truppen är väldigt tunn är det som satt oss i denna position precis ovanför strecket – med tanke på detta får jag väl ändå vara hyfsat nöjd med att vi inte ligger ännu längre ner i tabellen.

 2. Nio gjorda mål på de första sjutton matcherna, vad är det som inte stämt i offensiven?
  Svårt att sätta fingret på. Burnleys spelstil har alltid byggt på att göra mycket av lite, att vara effektiva helt enkelt. Denna säsong har vi dock som sagt haft problem med att anfallarna inte sätter chanserna som de brukar göra mål på. Samtidigt har vi saknat kreativitet i mittfältet, framförallt på grund av att vi i princip enbart har en yttermittfältare som håller måttet i PL – Dwight McNeil – och han har dessvärre inte precis varit i sin livs bästa form hittills. 

  3. Hur säkert sitter Sean Dyche? Tror du det finns en risk att han får lämna om ni inte kan ta er ur bottenstriden?
  Om vi inte hade bytt ägare precis så skulle jag säga att han sitter väldigt säkert. Nu är det svårt att säga, men de nya amerikanska ägarna har sagt att de vill fortsätta bygga med honom som tränare. Med tanke på vad han åstadkommit med klubben tror jag inte att Dyche kommer lämna förrän han själv väljer att lämna.

  4. Vilka av era spelare har imponerat mest på dig den här säsongen?
  Backlinjen har i stort sett varit briljant. Mee och Pope är de som utmärkt sig, men även Charlie Taylor, Matt Lowton och James Tarkowski har ryckt upp sig när Mee kom tillbaka till backlinjen. Tarkowski har sedan dess visat varför han är ryktad att lämna till en större klubb, men jag tror mycket av hans framgång bygger på att han spelar bredvid en av Englands mest underskattade mittbackar och ledare.

  5. Transferfönstret är öppet nu, tror du vi kommer få se några nya spelare komma till Burnley?
  Det är förhoppningen, men ännu är det relativt tyst kring Burnley vilket är lite oroväckande med tanke på att transferfönstret stänger om 11 dagar. Visst måste de nya ägarna få lite tid att implementera sin strategi, men ett par nya ansikten är välbehövligt om vi ska klara oss undan nedflyttning.

  6. Hur ser skadeläget/sjukdomsläget ut inför matchen?
  Dwight McNeil som varit skadad ett tag gjorde comeback mot Manchester United förra veckan och väntas göra sin första start sedan nyåret. I övrigt finns det frågetecken kring vänsterbacken Charlie Taylor, troligtvis kommer han inte till spel.

  7. Liverpool var nästan hundraprocentiga på hemmaplan förra säsongen, men Burnley förstörde segerraden under de sista omgångarna, hur ser du på era chanser att göra något liknande den här gången?
  Som vanligt lär Liverpool möta ett enträget Burnley som kommer göra allt för att inte släppa in mål. Liverpool har ju själva haft det lite svårt att göra mål på sistone och min farhåga är att det blir en form av islossning för eran topptrio imorgon kväll. Chanserna är ytterst små att Dyches mannar tar något från detta möte, vår enda chans är i princip att eran uddlöshet i anfallet fortsätter och att vi undviker onödiga misstag.
  I tidigare PL-säsonger när inte City varit mästare har vi haft en tendens att slå de regerande mästarna, kanske händer det även i år?