Ett idéfattigt Liverpool torskade på Anfield i ligan för första gången sen 2017. Nattsvart måltorka och resultatrad.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson, Thiago, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain(57), Shaqiri(84), Mane, Origi(57)

Liverpools bänk: Kelleher, Milner, Firmino(57), Salah(57), Jones, Minamino(84), Tsimikas, Phillips, N.Williams

Burnleys startelva: Pope, Lowton, Tarkowski, Bee, Taylor(49), Brady(65), Westwood, Brownhill, McNeil, Wood, Barnes

Burnleys bänk: Cork, Gudmundsson(65), Peacock-Farell, Stephens, Rodriguez, Pieters(49), Bardsley, Vydra, Long

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Burnley 0-1 (0-0, 0-1)

0-1: Barnes (straff) 83′

Skott på mål: 6 – 4
Totalt antal skott: 27 – 6
Skott utanför: 10 – 2
Bollinnehav: 71,9% – 28,1%
Passningsprocent: 85,7% – 65,6%
Vunna luftdueller: 44,1% – 55,9%
Offsides: 1 – 6
Hörnor: 12 – 0
Gula kort: 2 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Rättade upp sitt eget misstag i första tillsammans med Fabinho och stod för några rutinräddningar när det inte blåstes för offside. Drog däremot på sig en klumpig straff som satte spiken i den berömda kistan med sju minuter kvar. Tungt.

Alexander-Arnold – Iskall, Antarktis, Trent. Slog hopplösa inlägg och det är svårt att minnas när senaste lyftet mot straffområdet faktiskt hittade rätt adress. Enda fjädern i hatten var att ta sig in i planen och öppna för skott, vilket ledde till en bra kvalificerad räddning från Pope.

Matip – Liverpools klart bästa spelare utan egentlig konkurrens. Vann i stort sett samtliga dueller vilket säger mycket i en match mot just Burnley. Klev även på offensivt vilket gjorde att man kunde trycka upp laget. Tog ett taktiskt gult kort. Bra comeback.

Fabinho – Ovanligt grinig och åkte på ett gult kort i halvtid efter gruff med en hel Burnley-armada. Inte helt i balans.

Robertson – Hög utgångsposition som vanligt och trummade på. Skapade en kvalificerad chans till Firmino som borde förvaltats bättre. Annars är känslan att även Robbo kört fast i ett lättläst mönster senaste tiden.

Thiago – Inte särskilt involverad i spelet och när han väl blev det så var utgångspositionen väldigt låg. Slog bort några till synes enkla bollar (för att vara han) och fick inte igång tempot i passningsspelet.

Wijnaldum – Ville gärna lämna över bollen till någon annan i sista tredjedelen. Stod för en frustande offensiv löpning som lovade mer en bit in i andra, dock väntade vi förgäves på nästa tempoväxling.

Oxlade-Chamberlain(57) – En alibiinsats kort och gott. Hände i stort sett ingenting med bollen vid fötterna på Ox. Kunde lika gärna rykt i paus.

Shaqiri(84) – Inledde piggt och visade bra intentioner offensivt. Blev dock alltmer frustrerad när flytet i spelet aldrig infann sig.

Mane – Tog fighten men tappade ofta fart när han väl slet sig loss. Klickade inte riktigt med sina nya lekkamrater på topp.

Origi(57) – Tog några egna initiativ till skott, det dröjde dock innan belgaren hittade rätt position framför mål. Brände en gratischans när Mee gav bort ett friläge med Pope. Det blev kostsamt med facit i hand.

Inhoppare:

Firmino(57) – Fick en rejäl chans framför mål, fick dock ingen riktig träff på bollen. Annars i periferin.

Salah(57) – Tvekade inte och gick rakt på mål till skillnad från många andra. Lyckades testa Pope med ett riktigt lurigt skott mot första stolpen. ”Lively” som man säger i England.

Minamino(84) – Hjälpte Pope att plocka upp bollen för inspark.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

3 kommentarer
 1. Jag brukar försöka att inte vara så negativ men det här är ta mig piip det sämsta jag sett på många år. Det finns ingen glöd hos spelarna, våra bänkspelare presterar inte för fem öre och vi har kört fast med spelidén.

  Jag är på riktigt orolig för att det inte blir något CL-spel nästa säsong.

 2. Detta är pinsamt, vi är totalt sönderlästa och med det helt energilösa. Klopp verkar inte hitta nån nyckel till att ändra spelet och med det ser det helt tamt ut framåt.

  Det jobbiga är att Burnley av alla lag bryter vår monstersvit och som det ser ut nu så lär det knappast bli nån ny svit på länge.

  Då alla lagen i toppen fortsätter vinna sina matcher ganska enkelt så är jag rädd att CL-platsen blir oerhört svårt att nå.

  Svartahåletsvart!!!

 3. Känns som vi också haft maximal otur med skador och beslut emot oss i år.

  Bara med Jota kvar hade vi gjort några fler mål och tagit fler 3-poängare.

  Med VVD hade vi nickat in fler hörnor.

  Med Gomez hade Fabinho kunnat flyttats upp och prickat något långskott.

  Men med många borta samtidigt och tuffa scheman är det svårt att prestera på topp. När resultaten blir sämre får spelarna dessutom panik att leverera vilket gör att de levererar ännu sämre så en ond cirkel är uppnådd.

  Uppgiften blir att bryta denna cirkel och helt ärligt tror jag en offensiv värvning, kanske ett lån eller dylikt, skulle vara bästa chansen att vända detta snabbt. Andra alternativet är nog att låta spelarna vila ett tag men det sker inte förrän efter säsongen är slut.

  Hur pass mycket skadas klubbens dragningskraft om vi skulle missa CL ett år?

  Den här idéen om att gå med i europeisk superliga tycker jag är intressant. FA ihop med TV-bolagen gör PL till en korrupt och orättvis organisation.

Kommentarer är stängda.