Gruppspelet i Champions League går in i den fjärde omgången och för Liverpools del skulle tre poäng betyda säkrat avancemang. Motståndarna, Atalanta kommer säkerligen till Anfield väldigt revanschsugna efter storförlusten senast. Arvid Franzén(@Atalanta_Arvid) skriver om laget på svenskafans och berättar här om vad som hänt sedan vi sist möttes.

1. Det var inte så längesedan vi möttes, Atalanta förlorade klart på hemmaplan. Vad var det som gick fel för er del? Vad behöver laget göra bättre på Anfield?
Det var verkligen en maktdemonstration av Liverpool. Man ska inte glömma att när ni har eran dag så är det inget lag i världen knappt som kan matcha er. Däremot så kan man inte bjuda på dem ytorna som Atalanta gjorde i förra mötet, framförallt i den andra halvleken så fick Jota & co hav att springa på och då blir man straffade. Det är tyvärr detta pris man får betala med våran spelfilosofi. När allting sitter så kan vi slå vilket lag som helst nästan men när det inte funkar som senast lagen emellan så blir vi otroligt sårbara. Det som måste blir bättre på Anfield är att framförallt inte stå med en lika hög backlinje och ge Liverpool ytorna med sina snabba spelare. Det gäller att hänga med i Liverpools tempo och inte vara lika naiva som i mötet på hemmaplan för då kan det bli en lika tuff kväll igen.


2. Hur ser du i stort på lagets första halva av gruppspelet? Är du nöjd med lagets insatser och poängskörd?
Jag måste väl ändå säga att det är en helt okej utdelning. Programenlig seger mot Midtjylland, krysset mot Ajax får vi vara glada för med tanke på att Atalanta hamnade i underläge 0-2 och lyckades ändå rädda upp det till 2-2 så får man se det som en vunnen poäng. Det kommer avgöras i Amsterdam vilket lag som tar andraplatsen och går vidare i slutspelet. Matchen mot Liverpool var helt enkelt bara nattsvart. Allt kan bara bli bättre från den matchen.

3. Hur har ligaspelet gått sedan vi möttes sist?

I ligaspelet så spelade vi ju oavgjort mot Inter bara några dagar efter 0-5 förlusten mot Liverpool. Så man får väl faktiskt säga att det var en helt okej studs tillbaka för Inter är också ett bra lag, jag tror att dem kommer vinna Serie A iår. Däremot senaste matchen mot Spezia var en riktig missräkning. Den matchen skulle bara vara en seger på förhand men så blev det icke. Nyckelspelare som kom hem dagen innan från långa resor från Sydamerika så det är väl kanske en liten ursäkt till att det såg tröttkört ut på vissa ben.


4. I Liverpool har skadorna duggat tätt på sistone, hur har Atalanta klarat de tuffa spelschemat som varit?
Skadeläget har börjat ljusna nu, det var betydligt fler skador innan uppehållet faktiskt så allt är ju relativt men i dagsläget (peppar peppar) så är det ju inte lika illa som det verkar vara för Liverpool. Landslagsuppehållet förstörde inte mycket det var endast Robin Gosens som fick lämna Tysklands landslagssamling med en ny skada men han spelade senaste matchen så det ska vara lugnt. Ruslan Malinovskyi lär ju missa matchen på Anfield på grund av positivt Corona-test.

5. Vad tror du om matchen på Anfield? Vilken matchbild kommer vi att få se?
Svårt att säga! Men jag tror inte Gasperini vill åka på en ny smäll som senast men samtidigt så finns det bara ett sätt för Atalanta att spela på. Det kanske inte blir en lika hög backlinje denna match utan man kanske tar hem laget lite och satsar på omställningar. En poäng vore ju fundamentalt för Atalanta i kampen mot Ajax att ta sig vidare från gruppen. Men det kommer bli en extremt tuff uppgift för oss på Anfield där Liverpool är i princip omöjliga att slå men somsagt hoppas vi kan skrälla!