Den talangfulla mittfältaren har fått mer och mer förtroende under säsongen – och han har verkligen tagit chansen.

Som LFC-supporter ser man många unga spelare komma och gå. De levererar i reservlaget och kanske för göra enstaka inhopp i inhemska cuper för att därefter lånas ut och slutligen säljas för några miljoner pund. Det är ingenting konstigt med den saken; det är ofantligt sällan som fotbollsspelare någonsin blir tillräckligt bra för att spela i de allra största klubbarna och ännu mera sällan som de är tillräckligt bra redan vid 20-årsåldern. En del bedömare jag pratar med menar att det överhuvudtaget inte är realistiskt att klubbar som Liverpool ska kunna få fram talanger som tar klivet direkt från reserv- till A-laget utan att utvecklas i andra klubbars A-lag däremellan. Därför är det så otroligt fantastiskt att se Liverpool få fram spelare som Trent Alexander-Arnold och nu senast Curtis Jones.

Matchen mot Leicester innehöll många briljanta individuella prestationer och enligt min mening var Diogo Jota planens bäste, men jag blev ändå mest imponerad av Jones. Bara 19 år gammal höll han måttet – och mer därtill – mot Leicester, som trots allt är ett topplag i Premier League. Jones var tillräckligt bra både med och utan boll. Vi vet att han är en skicklig spelare som kan göra saker med bollen och vara kreativ, men att han har utvecklats så snabbt i spelet utan boll hade jag inte räknat med. Nu kan Jürgen Klopp spela Jones utan att tappa kvalitet på mittfältet, vilket säger väldigt mycket.

Jones kommer bara att bli bättre och bättre. Han är redan bra, men utvecklingen går spikrakt uppåt. Den långa kroppen är fortfarande lite spinkig, men han är betydligt starkare än förra säsongen. Beslutsfattandet blir också bara bättre och bättre; han överarbetar inte längre situationer och försöker inte längre vara överdrivet kreativ.

Med Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlain ständigt skadedrabbade och Fabinho mer eller mindre cementerad till mittbackspositionen för resten av säsongen är det extra viktigt att Jones fortsätter att ta kliv i sin utveckling. Det verkar vi kunna lita på att han kommer att göra.

6 kommentarer
 1. Helt ärligt så trodde jag inte ett dugg på den här killen. Han gjorde ett snyggt mål i höstas tror jag det var och alla hyllade honom. Jag tyckte att han inte visade någonting i spelet och att han inte förtjänade att hyllas så mycket. Men han har verkligen motbevisat mig! Han har en stor framtid framför sig!

  • Samma här, trodde han skulle bli utlånad och ”försvinna” i lägre divisioner som så många andra. Han har en kaxig uppsyn och oftast brukar det inte gå hem i eliten, men nu har det blivit tydligt att han håller måttet.

  • Ställer mig snett bakom er och säger samma sak men visst syntes potentialen aningen, eller?

   Först och främst så är det så jäkla kul att se när tidigare supportrar skriver att de haft fel och dessutom står för det, jag ställer mig i samma skara, trodde faktiskt inte det skulle räcka hela vägen för Jones med vilken guldklimp Klopp formaterat.

   TAA och nu Jones, väntar ivrigt på Elliot som man ser har allt, behöver dock mogna flera steg.

   Sen en annan sak som jag poänterat innan, när man inte är inloggad och ska skriva kommentar skall e-post, namn, hemsida fyllas i (sistnämnda behövs inte), det har tidigare stått vad som är vad (e-post/namn) i fälten men nu står ingenting, lite förvirrande för icke ”medlemmar” eller inloggade.

   Jag använder Chrome på mobilen och Edge på datorn, samma sak på båda webbläsarna, ville bara uppmärksamma detta.

   Bra skriven text med, har ni funderat på donationer för att kunna få in mer medel för det arbetet ni lägger ner?

  • Toyen: Vi började kolla på olika metoder för donationer, som patreon, men känner väl kanske inte att det är läge att implementera det i corona-tider. Vi som skriver på den här sidan har heltidsjobb så det går ingen nöd på oss. Vi har haft lite advertising under åren, vilket gör att vi i alla fall inte går minus på att ha sidan uppe.

   Håller med om att man kunde se potential hos Jones, men det brukar man å andra sidan kunna göra hos många utan att de för den skull lyckas i Liverpools A-lag.

   Ingen aning om frågorna du har om inlogg, men kan försöka ta reda på det.

  • Sålänge ni inte går minus är det toppen och självklart har vi alla heltidsjobb, oavsett så är detta en bra sida att läsa på om vårat lag, MYCKET mer substans i det som skrivs så tack för det

  • Toyen: Jag menade att en del personer kanske har strul med jobb nu pga corona, så då känns det lite taskigt att implementera donationer just nu när vi ändå är OK. Om du förstår vad jag menar. Tack för berömmet 🙂 Vi har ju hållit på länge nu så känns som att vi har blivit veteraner 🙂 De flesta av oss var studenter när vi började skriva på sidan, mycket har hänt sedan dess 🙂

Kommentarer är stängda.