Ett ungt och reservbetonat lag misslyckades att få till ett enda skott på mål i returmötet mot Atalanta.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, N.Williams, Matip(85), R.Williams, Tsimikas(61), Milner, Wijnaldum(61), Jones, Mane, Salah(61), Origi(61)

Liverpools bänk: Adrian, Kelleher, Fabinho(61), Firmino(61), Minamino(85), Jota(61), Robertson(61), Cain, Clarkson, Koumetio

Atalantas startelva: Gollini, Toloi, Romero, Djimsiti, Hateboer, Freuler, De Roon, Meijers(75), Pessina(85), Gomez, Ilicic(70)

Atalantas bänk: Palomino, Lammers, Muriel, Piccini, Mojica(75), Rossi, Ruggeri, Scalvini, Sportiello, Miranchuk(85), Zapata(70), Panada

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Atalanta 0-2 (0-0, 0-2)

0-1: Ilicic 60′

0-2: Meijers 64′

Skott på mål: 0 – 4
Totalt antal skott: 4 – 8
Skott utanför: 3 – 4
Bollinnehav: 53,3% – 46,7%
Passningsprocent: 85,6% – 83,2%
Vunna luftdueller: 34,8% – 65,2%
Offsides: 2 – 2
Hörnor: 2 – 2
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Gjorde det han kunde. Var dock chanslös på båda målen när markeringen i mitten var som bortblåst.

N.Williams – Rätt valpig insats. Mycket vilja utan att uträtta särskilt mycket. Tappade ut bollen över sidlinjen och hade lite problem med beslutsfattningen rent allmänt.

Matip(85) – Spelade ytterligare en match på kort tid. Ljuset i mörkret var nånstans att han inte blev skadad. Kunde inte hålla ihop försvarslinjen med en Williams på vardera sida.

R.Williams – Spelade enkelt och skickade bollen vidare till närmaste gubbe i nio fall av tio. Lite seg på att reagera och tappade därmed markeringen helt på andra målet.

Tsimikas(61) – Bra schvung på inläggen utan att nå fram till de rentutav svaga spelarna på topp. Kunde inte stoppa ledningsmålet från att hända och lyckades även bli varnad.

Milner – Liverpools offensiva motor lustigt nog. Annars hade han en tuff batalj med flera hårda tacklingar riktade mot sig. Men i äkta James Milner-style så borstade han av sig dessa och klev upp igen tämligen omgående.

Wijnaldum(61) – Oerhört viktiga brytningar på mittfältet som avvärjde flera farliga omställningar för Atalantas del. En av få med flaggan i topp.

Jones – Mycket frustrerande tillrop från Jones, på sig själv framförallt, som inte riktigt kunde sätta ett ordentligt avtryck på matchen.

Mane – Hade knäppt ett rätt. Var inte alls på samma våglängd som sina anfallskollegor Origi och Salah. Såg nästan uppgiven ut mot slutet. En match att glömma utan tvekan.

Salah(61) – Till synes ur slag efter sin sjukfrånvaro. Slarvade rätt mycket i passningsspelet och kunde egentligen bara skriva hem om ett halvhjärtat högerskott. Får träna på i veckan och komma igen.

Origi(61) – En något symptomatisk Origi-insats senaste säsongen. Kunde inte hålla i bollen eller etablera någonting i anfallsväg. Knappt i närheten av mål faktiskt. En besvikelse.

Inhoppare:

Fabinho(61) – Tillbaka som mittfältare men stundtals lite vilsen. Behövdes snarare en offensiv mittfältare för att ändra matchbilden och dom står ju allihop på skadekontot som bekant.

Firmino(61) – Försökte få till någon slags kombinationsspel för att etablera tryck. Lyckades med några touch, that’s it. Såg dock betydligt bättre ut än med Origi.

Jota(61) – Bidrog som vanligt med välbehövlig fart utan att kunna uträtta några riktigt farliga chanser.

Robertson(61) – Sov på bortre stolpen vilket ledde till baklängesmål. Blev även bortblåst för felaktigt inkast.

Minamino(85) – Ytterligare minuter på spelkontot.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

4 kommentarer
  1. Segt att vi vaskar denna match, visst vi behöver ett fräscht lag i helgen. Med vinst i denna så hade vi kunnat spela P12 de två sista matcherna, men nu krävs det vinst i en av de två sista. Tyvärr vet vi ju inte när vi spelar nästa helg, men blir det en tidig match igen så lär Klopp inte chansa med ett bra lag.

    • Kristian: Förstår vad du menar, men jag tänker att skadesituationen kanske inte är lika jobbig de två sista matcherna. Nu har vi nyss haft ett väldigt belastande landslagsuppehåll, Fabinho gjort comeback från skada osv. Vi har flera spelare på väg tillbaka i spel.

    • Pelle: Nu fick vi ju en bra speltid till nästa helg, men istället en väldigt kort vila till matchen mot Midjylland. Räcker ju med oavgjort mot Ajax, men det kan bli en tuff match då vi oförtjänt fick med oss alla 3 poängen från Amsterdam senast.

      Jag tror också att Klopp prioriterar ligan före CL, men han och vi hade nog inte haft nåt emot att ta båda 🙂 Dock så behöver vi ju få tillbaka en hel drös gubbar från sjukbädden för att detta ska lyckas. Det som oroar mest (förutom mittbackarnas frånvaro) är att vi inte hör nåt om Thiago, han skulle ju snart vara tillbaka så Klopp men han syns ju inte ens till i rehab-salen… Känns som det är nåt som inte berättas där, behövde han operation eller har han kommit på kant med någon?

    • Angående Thiago så tror jag det är så enkelt som att han har en skadehistorik och inte är purung, så man är nog helt enkelt väldigt försiktiga med hans kropp… med betoning på tror. I och med att Thiago gick hela vägen i CL ifjol fick han en ofantligt lång säsong. Det och att skadan har visat sig vara mer envis än först befarat är väl de mest logiska anledningarna till att hans comeback dröjer.

Kommentarer är stängda.