Två dagar innan julafton är det dags för en riktig nyckelmatch, på Emirates i norra London ska Liverpool försöka skaffa en liten lucka ner till Arsenal. Ett Arsenal som går mot ett januarifönster med en hel del frågetecken i truppen och säkert skulle må bra av att få fira jul på en av CL-platserna. Malin Hägg(@OneMalinH) är vice chairman i Arsenal Sweden och utgör en tredjedel av @klacksparkpod, hon berättar i omgångens Q&A om klubbens senaste månader:1. Berätta lite om säsongen hittills, är du nöjd med lagets prestation och poängskörd?

Det korta svaret på den här frågan är nej. Det är svårt att vara nöjd både när man tittar på spel och poängskörd. Jag tror ju, envist och dumt kanske, att det här laget egentligen kan betydligt bättre och då är det klart att man är besviken.

2. Det har pratats mycket om Sanchez och Özils kontrakt, hur ser du på hur klubben skött detta och hur tror du att det slutar?
Självklart är jag besviken på att man inte lyckats förnya med två så pass viktiga spelare men jag är egentligen inte jätteförvånad. När det gäller Alexis har jag i princip redan gett upp och så som han presterat den här säsongen känner jag att han lika gärna kan lämna. Med Özil är det värre. Det finns ju rykten om att en förlängning inte är helt utesluten där och jag skulle verkligen önska att han stannade kvar. Han är en av mina absoluta favoriter.

3. Vad behöver Arsenal göra för att på allvar kunna utmana om ligatiteln igen?

Det är ju 100 000 kronorsfrågan. Det smärtar mig otroligt mycket att säga men så som laget ser ut nu och så som det sett ut den senaste tiden tror jag inte vi kommer utmana på riktigt igen med den ledning klubben har nu. Och då menar jag inte bara Wenger utan även ägare. Vi behöver rensa ut helt enkelt.

4. Vem har varit säsongens spelare hittills? Vem har varit den största besvikelsen?

Jag måste säga att jag är imponerad av vad vi sett från Kolasinac och tycker han presterat bra när han fått spela. Med tanke på att han är ny och jag visste noll och ingenting om honom så får han nog bli min överraskning. Besvikelse blir kanske Alexis. Hans potential är högre än vad han visar. Han ser oinspirerad och uttråkad ut. Vilket man kanske kan förstå – men då ska han inte heller spela.

5. Det har varit en del skriverier kring ägarsituationen i Arsenal, kan du redogöra lite för hur läget idag?

Oj, det skulle jag kunna skriva en doktorsavhandling om. Det stora problemet är att Arsenals ägare idag inte verkar vara särskilt intresserad av Arsenal. Kroenke verkar inte ha något intresse av titlar eller att lyfta laget till nästa nivå och det straffar sig. Jag säger inte att Wenger är oskyldig här men jag har ändå svårt att se en tränare som kan göra mer med de spelare som finns i truppen. Och frågan är om Kroenke skulle vara villig att investera mer om vi hade en annan tränare – jag tror ju inte det. Så därför tror jag inte att sparka Wenger är någon lyckosam Quick Fix. Snarare tror jag det kan bli tuffare innan det blir bättre. Frustrationen hos supportrarna växer dock, fler och fler börjar fokusera mer på Kroenke Out än Wenger Out vilket jag tycker är bra även om det antagligen inte kommer leda till mycket. Man kan säga mycket om Arsene Wenger men han älskar Arsenal – det är betydligt mer än man kan säga om Kroenke.

6. Hur tror att Arsenal kommer att ställa upp mot Liverpool och vilken matchbild tror du vi får se?

Jag skulle inte ens kunna tippa en startelva om livet hängde på det med tanke på vilka konstiga elvor vi sett i år. Med Giroud skadad lär det i alla fall bli Lacazette på topp, vilket är bra. Jag tror också vi får se Coquelin på mitten som ersättare till Ramsey (förutsatt att Coq är hel efter matchen mot West Ham, men det verkar så) även om en del av mig helst hade velat ha Wilshere där. Jag hoppas också på Kolasinac från start. Jag är livrädd för att vi kommer få se en liknande genomklappning som på Anfield eller som de första minuterna mot Manchester United men jag hoppas verkligen att laget kan skärpa ihop sig, behålla fokus och PRESTERA. Några mål skulle inte vara helt fel heller.