En poäng skiljer Liverpool och Arsenal inför fredagens stormatch i Premier League. Vinner LFC på Emirates firar man jul som ligafyra. Skulle man dock vända hem utan poäng kan The Reds ligga sexa i tabellen när julskinkan dukas fram.

Fredag, 20.45
Viaplay/Viasat Sport Premium

Arsenal är ett lag som brukar passa Liverpool. Och när lagen drabbar samman bjuds det ofta på riktiga målfester. På de fyra senaste mötena har Liverpool segrat i tre (en oavgjord) och mäktat med hela 14(!) mål. Matchen i augusti var inget undantag. Då körde Liverpool över Arsenal och tog en övertygande 4-0-seger på Anfield.

Det är Arsenals bolldominerande- och anfallsinriktade spel som gynnat LFC, som tagit vara på de bjudningar som uppstått och kontrat sönder Londonlaget. Det är samtidigt ingen nyhet att Liverpool haft stora problem med lag som legat lågt i banan. Detta har exemplifierats denna månad i matcherna mot både West Bromwich och Everton. Två matcher. Två pinnar. Ett mål. Frågan är om envise Arsene Wenger nu tänker om, släpper sitt fina spel och under fredagskvällen parkerar den välkända bussen?

Personligen har jag svårt att se Arsenal uppträda som United gjorde mot Liverpool: lågt, långt och destruktivt. Arsene Wenger är ingen manager som parkerar dubbeldäckaren framför mål, låser den och kastar nycklarna i Themsen. Han är en beundrare av det fina spelet och det tror jag kommer gynna LFC i morgon. Som det gjorde på Anfield i augusti. Och som det gjort många gånger förut.

Wengers uttalanden innan fighten tyder också på att han vill föra matchen, och inte ligga med en låg backlinje i 90 minuter:
”We have been strong at home and it is important we continue to dictate our game at home”, säger Wenger enligt klubbens hemsida.

Det är bara att hoppas att Wenger håller sin linje och vill spela en anfallsinriktad fotboll. För det är mot den typen av lag Klopps Liverpool är som bäst, spelar som roligast – och tar flest poäng.

***

Liverpool har inga nya skadebekymmer. Joel Matip ska vara på väg tillbaka, men fredagens match uppges komma för tidigt för mittbacken.

Det blir intressant att se hur Klopp resonerar med startuppställningen. Saido Mané ställdes över i söndags och då passade Alex Oxlade-Chamberlain på att imponera, tillsammans med alla andra offensiva spelare, ska tilläggas. Vem petar Klopp?

***

Aaron Ramsey och långtidsskadade Santi Cazorla borta hos Gunners, som i december hackat något i ligaspelet. En seger, två kryss och en förlust är ligafemmans facit.

Till skillnad från Liverpool hade Arsenal match i veckan. Under tisdagskvällen slog man West Ham med 1-0 och tog sig till semifinal där Chelsea väntar i ett dubbelmöte. Wenger roterade rejält i truppen och vilan LFC fick lär därför inte vara en allt för stor fördel.

***

Arsenal-Liverpool är den enda PL-matchen för kvällen. Resterande lag spelar under lördagen. Ur LFC-vinkel är matchen Burnley-Tottenham extra intressant. Ligans sexa och sjua ligger två respektive tre poäng efter Liverpool.

1 kommentar
  1. Wenger har även bekräftat att Giroud är skadad inför matchen. Läste det på svenskafans.com. Det är en spelartyp som vi generellt har väldigt svårt att hantera.

Kommentarer är stängda.