Den genomtrevlige holländaren Wijnaldum har lämnat klubben. Nu tar vi på Totaal Liverpool en titt på vilka potentiella ersättare som kan finnas till den pålitlige mittfältaren.Eduardo Camavinga, 18 år, Rennes
Kommentar: Den allroundskickliga och galet talangfulla Camavinga återfinns säkerligen på Liverpools lista, men konkurrensen om hans signatur blir stenhård. Real Madrid är storfavoriter, då Zidane uppges vara väldigt angelägen om att hämta honom till den spanska huvudstaden, och LFC betraktas som bäst som en outsider i racet. Trots sin ringa ålder håller Camavinga redan hög klass och känslan är att han kommer tillhöra världstoppen under många år.


Houssem Aouar, 22 år, Lyon
Kommentar: En utmärkt kombination av spelgeni och grovjobbare. Skulle kunna göra ett och annat mål också, men frågan är om han är den spelartypen som LFC söker just nu. Kanske söker man en mer defensivt lagd spelare som ersättare till Wijnaldum, det vore dock oerhört spännande att se denna ultraskickliga spelare på Liverpools mittfält..

Sander Berge, 23 år, Sheffield United
Kommentar: Scoutades intensivt av LFC när han tillhörde belgiska ligans bästa spelare i Genk. Hanterar alla roller på innermittfältet och har dessutom en storlek (195 cm) som tilltalar i PL-sammanhang. Har tyvärr varit skadad stora delar av den här säsongen, utan skadorna hade han nog legat högt upp på Klopps lista.

Declan Rice, 22 år, West Ham
Kommentar: Pådrivartyp som hade varit en stor tillgång i truppen, inte minst eftersom han även kan spela mittback. Liverpool behöver få in fler engelsmän, men det skulle krävas ett rejält överpris för att få West Ham att släppa honom. Väldigt tveksamt om LFC vill hosta upp så mycket för Rice, han är trots allt relativt begränsad och det finns flera utländska alternativ som är bättre.

Boubakary Soumaré, 22 år, Lille
Kommentar: Fysiskt praktexemplar som kan springa hur mycket som helst och vinna hur många dueller som helst, men som brister lite i teknik och passningsspel. Uppges vara nära en flytt till Leicester

Kalvin Phillips, 25 år, Leeds United
Kommentar: Tuff och fysiskt stark spelare som säkert skulle klara av Klopps spel utan boll. Det finns dock frågetecken för om hans teknik och passningsspel skulle räcka till i Liverpool, som har en helt annan skicklighetsnivå i laget än Leeds. Utgångstipset är att han inte hamnar i ett topplag i sommar.

Denis Zakaria, 24 år, Borussia Mönchengladbach
Kommentar: Fysiskt stark spelare som har utvecklat sitt spel med boll under de senaste åren. Zakaria har bara 1 år kvar på kontraktet och är nog ett av de absolut hetaste spåren i jakten på Wijnaldums ersättare.

Yves Bissouma, 24 år, Brighton
Kommentar: Framstår som det mest logiska PL-alternativet. Fysiskt stark, ständigt i rörelse och oväntat skicklig i passningsspelet där han ofta strävar efter att ta bollen framåt. Bör rimligtvis finnas på Klopps lista, och om Brighton kan tänka sig att släppa honom för £30m – som ryktas vara hans prislapp – är han självklart högintressant. Är en pålitlig ”maskin”, precis som Wijnaldum.

Florian Neuhaus,24 år, Borussia Mönchengladbach
Kommentar:Fick ett genombrott i Bundesliga den här säsongen. En tekniker som kan leverera både mål och assist. Inte alls samma mittfältstyp som Wijnaldum, men vore samtidigt inte ett så dumt komplement till spelare som Fabinho, Keita, Thiago och Henderson, inte minst eftersom varken Keita eller Oxlade var särskilt lyckade 20/21.

Marcel Sabitzer, 27 år, Leipzig
Kommentar: Allroundskicklig pådrivare som inte längre är ung, men som har samlat på sig stor erfarenhet från Bundesliga och CL. Har 1 år kvar på sitt kontrakt och enligt Bild är Liverpools en av intressenterna, men det vore överraskande om man ersätter Wijnaldum med spelare över 25 år. Jag tror att Klopp och Edwards har för avsikt att föryngra mer än så, dock är Sabitzer precis den karaktären som LFC vill ha på sitt innermittfält. Det finns skicklighet i Sabitzer, men framförallt finns det en hårt jobbande spelare som eldar på sig själv och lagkamraterna.

Youri Tielemans, 24 år, Leicester
Kommentar: Ytterligare en kombination av grovjobbare och lirare. Är en naturlig fotbollsspelare som vi har följt sedan genombrottet i Anderlecht. En av Leicesters absolut bästa spelare och skulle inte bli billig, men hittills har Rodgers klubb inte lyckats förlänga hans kontrakt, som går ut sommaren 2023.

5 kommentarer
  1. Så vem hade ni helst velat ersätta Gini med?

    • Bissouma är spännande, men jag blev också väldigt spänd på att se Tielemans-ryktet utvecklas, han hade varit ett mycket fint tillskott.

  2. Tack för listan! Som jag har längtat.
    Tror ni att ersättaren finns i listan eller kan Edwars & Co överraska oss?

    • Det har ju hänt några gånger att vi värvat en spelare från ingenstans, hur många diskussioner såg man tex om Fabinho innan denne skrev på? Jag skulle verkligen inte bli förvånad om det kommer in ett oväntat namn, men tror vi kommer att höra oss för om Bissouma iaf.

  3. Får lite Kaka-vibbar av Zakarias rörelse med boll av Youtube-videon ovan. Förstår att de inte är samma spelartyp öht. Men väldigt flyt med boll i rörelse framåt.

Kommentarer är stängda.