Lyckas Liverpool bli av med välbetalda squadplayers den här gången?

Spelare som Divock Origi, Xherdan Shaqiri och den ständigt utånade Marko Grujic har varit på väg bort från Liverpool under flertalet år. Trion är inte direkt glödhet på marknaden, men för LFC:s del vore det välkommet att sälja för att finansiera nyförvärv i dessa ekonomiskt tuffa corona-tider.

Enligt Athletic begär Liverpool £20m för Origi. Den 26-årige belgaren har inte varit särskilt lyckosam efter sin CL-succé för ett par år sedan och har dessutom tappat sin landslagsplats. I den nyligen avslutade säsongen 20/21 spelade Origi bara 181 minuter i Premier League, trots att den normalt sett så fina ordinarie anfallstrion hade måltorka under perioder, vilket säger mycket om hans förtroende från Jürgen Klopp.

En annan spelare som fått mycket begränsad speltid under säsongen, men mer än Origi med sina 551 minuter, är Xherdan Shaqiri. Schweizaren har briljerat på landslagsuppdragen under säsongen, vilket alltid är bra för spelare som sällan får chansen att visa upp sig i klubblaget. Enligt Sabah vill Fenerbahce gärna låna Shaqiri, men Liverpool ska ha sagt nej till detta och hänvisat till en prislapp på €7m.

Beträffande Grujic, som varit utlånad till Porto under säsongen, så vill den portugisiska storklubben gärna köpa loss honom. O Jogo rapproterar att Liverpool redan har sänkt prislappen från €20m till €17m, men att Porto har is i magen och tror sig kunna norpa honom för blott €11m i slutändan.

Liverpool betalade €5,1m för Grujic när han köptes loss från Röda Stjärnan i januari 2016.
1 kommentar
  1. Kan bli svårt att bli av med spelare i sommar om man inte sänker prislappar. Samtidigt bör en del byggas om i truppen och förstärkas så klubbar som är sugen på LFC spelare lär göra rätt i att vänta.

    Undrar när Mbappe kommer skriva på sitt kontrakt med Liverpool? 😉

Kommentarer är stängda.