En tid utan fotbollsmatcher är listornas tid.

Nu är det dags att köra en lista över en realistisk drömvärvning för samtliga PL-klubbar.

Jag kommer att börja längst ner i tabellen och jobba uppåt. Kommer att försöka vara hyggligt realistiskt och inte dra till med typ ”Leo Messi vore en drömvärvning för Brighton…”.

Idag har turen kommit till Manchester City.

* * *

1. Liverpool – Timo Werner, Leipzig
Kommentar Klopp behöver inte mängder av nya spelare, men det behövs en till klasspelare framåt och där kommer Werner in i bilden. Hans spelstil passar LFC, han är i perfekt ålder och han verkar vilja genomföra flytten. Utköpsklausulen har uppfattats som ett fyndpris, men vi vet inte riktigt hur coronan kommer att förändra marknaden, och möjligtvis är inte längre £50m för en anfallare av Werners kaliber särskilt billigt – det återstår att se. Visst är detta ett tråkigt val av mig, men det går inte att bortse från att Werner vore en perfekt förstärkning för LFC.

2. Manchester City – Kalidou Koulibaly, Napoli
Kommentar: Pep Guardiola förfogar över en spektakulärt stark trupp, men de skulle behöva en mittback av riktigt hög kaliber. Koulibaly är just en sådan; senegalesen är en dominant fysiskt kraft som utstrålar en aura av att vara omöjlig att passera. Dessutom är Koulibaly inte oäven i passningsspelet. Han vore perfekt för Manchester City.

3. Leicester – Dominik Szoboszlai, Salzburg
Kommentar: Brendan Rodgers förfogar redan över en gedigen trupp, men 19-årige Szoboszlai är en spektakulär talang som skulle kunna växa ut till en nyckelspelare på sikt. Han är en central mittfältare med stora tekniska kvalitéer, och bör vara i rätt prisklass för Leicester. Känns som den typen av värvning som Leicester brukar göra och brukar pricka rätt med.

4. Chelsea – Bukayo Saka, Arsenal
Kommentar: Den talangfulla vänsterbacken Saka har bara 1 år kvar på sitt kontrakt med Arsenal. De jobbar naturligtvis på att förlänga, men Chelsea behöver nytt blod på den positionen och att värva en av Arsenals mest åtrovärda tonåringar skulle onekligen ge både laget och klubben en boost, och samtidigt få en motsatt effekt på Arsenal – någonting som varken Chelsea eller dess fans skulle ha någonting emot.

5. Manchester United – Jadon Sancho, Borussia Dortmund
Kommentar: Svindyr spelare, men United har mycket pengar, åtminstone innan coronakrisen slog till. Sancho är en 20-årig brittisk spelare som skapar mycket och framförallt producerar mål och assist, han har ’end product’, sin unga ålder till trots. Skulle dessutom vara den typen av prestigevärvning som United och deras fans törstar efter.

6. Wolverhampton – Diogo Leite, Porto
Kommentar: Wolves har en stark trupp, som de dessutom breddade i förra transferfönstret. Den portugisiska U21-landslagsmannen Leite är en väldigt intressant mittbackstalang som inte har hunnit bli helt ordinarie i Portos A-lag, men är samtidigt den typen av spelare som Wolves skulle kunna värva och utveckla över tid. Det är ingen panik i Wolves – en spelare som Leite skulle kunna få utvecklas i sin egen takt och bli en nyckelspelare på sikt.

7. Sheffield United – Alexander Sørloth, Crystal Palace
Kommentar: Sheffield visade prov på oväntad ’spending power’ när de värvade Sander Berge i januari, och att de kunde locka till sig den eftertraktade mittfältaren var minst sagt imponerande. Sørloth misslyckades i Crystal Palace, men har gjort succé under sin utlåning i Trabzonspor och är fortfarande bara 24 år gammal. Han har rätt profil för att signas av Sheffield, även om de – likt vid Berge – förstås kommer att behöva vinna en dragkamp för att få norrmannens signatur på ett kontrakt.

8. Tottenham – Ruben Dias, Benfica
Kommentar: Mourinho gillar att värva från hemlandet Portugal och laget är i behov av en duktig mittback. 22-årige Dias är fysiskt stark och spelskicklig – och skulle passa in perfekt i lagbygget. Frågan är dock om Spurs kommer att ha den typen av resurser att lägga på spelare i sommar, men Mourinho kommer säkerligen att pusha hårt för att pengar ska spenderas.

9. Arsenal – Zinho Vanheusden, Standard Liege
Kommentar: Behöver som vanligt nya mittbackar, trots att Saliba ansluter i sommar. Jag tror att Arsenals många stora löneposter är tunga utgifter, samtidigt som de har shoppat exempelvis Pépé på avbetalningar, vilket gör att de säkert har mindre att handla för än de skulle önska – i synnerhet eftersom corona påverkar alla klubbars ekonomi. Vanheusden, 20, är en väldigt talangfull mittback med väldigt stor potential. Enligt min mening vore det bättre för Arsenal att värva den typen av spelare än att försöka värva välbetalda spelare för små övergångssummor.

10. Burnley – Eberechi Eze, QPR
Kommentar: Inte en klubb med stora ekonomiska muskler eller attraktionskraft, men en 21-årig Championship-talang som Eze skulle de säkert både ha råd med och kunna locka över. Eze är en väldigt teknisk och kreativ spelare som skulle tillföra en krydda till Burnleys aningen stabbiga offensiv.

11. Crystal Palace – Habib Diallo, Metz
Kommentar: Palace snittade inte ens 1 mål per match innan uppehållet. Diallo är en 24-årig anfallare som gjorde 26 mål i Ligue 2 förra säsongen och 12 på bara 26 matcher i Ligue 1 den här säsongen. Min bedömning är att Diallo förmodligen inte är tillräckligt bra för de absoluta topplagen i PL, men för en klubb som Palace vore senegalesen perfekt.

12. Everton – Gabriel, Lille
Kommentar: Gabriel är en av franska ligans absolut mest intressanta mittbackar. 22 år gammal är han redo för nästa steg i karriären, och mycket talar för en flytt till antingen Everton eller Chelsea. Det vore en synnerligen bra värvning av Everton, då han skulle höja deras försvarsspel och tillföra en väldigt fin uppspelsfot.

13. Newcastle – Kasper Dolberg, Nice
Kommentar: Skatorna kommer förmodligen få en stor ekonomisk skift om det förväntade ägarskiftet går igenom. Klart är i varje fall att de behöver fler mål. Den 22-årige Dolberg är den typen av värvning som klubben gillar att göra – och den typen av värvning som skulle kunna slå väl ut. Dansken är en väldigt talangfull och skicklig anfallare som under rätt förutsättningar skulle kunna leverera även i PL.

14. Southampton – Adam Lallana, Liverpool
Kommentar: En hårt jobbande men ändå kreativ ledartyp som Lallana skulle kunna göra väldigt stor nytta för Saints. Han skulle också få möjlighet att sluta cirkeln i Saints, där han ju spelat i många år. Eftersom Lallana är tillgänglig på free transfer finns säkert de ekonomiska möjligheterna att hämta hem honom, men kanske har han siktet inställt på en större klubb.

15. Brighton – Myron Boadu, AZ
Kommentar: Brighton behöver fler mål, men har inte den tjockaste plånboken. 19-årige Boadu har levererat i Eredivisie och skulle vara en intressant värvning för dem.

16. West Ham – Luka Jovic, Real Madrid
Kommentar: Här slår jag på stort, men West Ham är en klubb med ganska stora ekonomiska muskler. Jovic har haft en bedrövlig säsong i Real Madrid, men tidigare bildade 22-åringen ett fruktat radarpar med Sebastien Haller i Eintracht Frankfurt. West Ham har redan Haller på plats och det vore minst sagt klockrent om de skulle kunna återförena duon i London.

17. Watford – Joe Rodon, Swansea
Kommentar: Den fysiskt starke men ändå relativt spelskicklige mittbacken har tidigare uppmärksammats på Totaal Liverpool. 22-årigen är redo för PL och Watford vore ett lämpligt steg. Rodon skulle konkurrera om en ordinarie tröja direkt.

18. Bournemouth – Harry Wilson, Liverpool
Kommentar: Har inte haft någon större framgång när de köpt från LFC de senaste åren, men somliga bedömer att Wilson var deras bästa spelare 19/20 och att behålla honom vore praktiskt. Bournemouth vet att Wilson funkar där, att han kan leverera i PL och så vidare. Liverpool är säkerligen villiga säljare också, även om han inte kommer reas ut.

19. Aston Villa – Jonathan Ikoné, Lille
Kommentar: 21-årig fransman som säkerligen har större klubbar efter sig, men kanske vore Aston Villa ett bra sätt för honom att växa in i PL-kostymen. Villa har en del pengar att bränna och kan säkerligen höja hans nuvarande lön. Vore såklart en skräll om han hamnar i Villa men det känns inte omöjligt.

20. Norwich – Kalvin Phillips, Leeds United
Kommentar: Norwich har spelat charmigt, men saknat stadga och fysik. Phillips är en fysiskt stark spelare, som främst spelar defensiv mittfältare, och som vore en förstärkning för detta lag. Jag vill inte slå på för stort när det gäller Norwich heller, i och med att de inte är villiga att varken betala stora övergångssummor eller höga löner.

4 kommentarer
  1. Bra intiativ! Kul inlägg att följa! 🙂

  2. Vem ska ni välja till Liverpool? *nyfiken*

    • Det verkar dom ha glömt 😉

    • Hej, det kommer imorgon!

Kommentarer är stängda.