Liverpool försöker värva en av Brasiliens mest spännande unga spelare.

Talles Magno är namnet på en 17-årig fotbollsspelare hemmahörande i Vasco da Gama. Han har fått speltid i A-laget den här säsongen, men framförallt gjorde han ett utmärkt fjolår för Brasiliens U17-landslag med 5 mål på 10 landskamper som facit. Det var som anfallare, men i klubblaget har han även fått speltid som yttermittfältare.

På senare tid har flera olika källor i flera olika länder rapporterat om att Liverpool är en av intressenterna.

Häromdagen kom TV-programmet Donos da Bola, som sänds på Bandeirantes, med intressant information rörande en övergång. Enligt programmet befinner sig Vasco da Gama i en enorm ekonomisk kris och måste få in pengar – vilket de hoppas göra genom att sälja Talles Magno.

Liverpool uppges vara favoriter till att värva Talles, men klubbar från Italien, Spanien och Portugal är också intresserade. Liverpool hoppas att Talles storspel för ungdomslandslaget i kombination med speltiden i Vascos A-lag ska innebära att han kan få arbetstillstånd vid ett eventuellt köp.

Vasco hade egentligen för avsikt att behålla honom betydligt längre, men deras ekonomiska situation tvingar fram en försäljning. Eftersom Talles fyller 18 år i juni kommer han att kunna flytta utomlands.

Det är oklart hur mycket Vasco kommer att kräva för Talles. Det har förekommit uppgifter om inledande bud på £2-3m men att Vasco kräver £20m – men det är oklart vad deras egentliga prislapp ligger på.2 kommentarer
  1. Hur funkar det med arbetstillstånd i och med Brexit?

Kommentarer är stängda.