Den här säsongsavslutningen kommer onekligen att bli väldigt speciell. Spelarna har tränat i flera veckor nu, men inte spelat tävlingsmatcher på länge, och spelschemat kommer att vara väldigt tight under slutspurten. Det innebär förmodligen att Jürgen Klopp kommer att rotera mer än någonsin.

Här är 5 spelare i Liverpools nuvarande trupp som gärna får visa framfötterna under slutspurten av Premier League och som är lite av jokrar i laget:

1. Naby Keita
Kommentar: Ja, som jag har hoppats och fortfarande hoppas att den här killen ska blomma ut på allvar i Liverpool-tröjan. Ingen annan mittfältare i den nuvarande truppen har samma kvalitéer i spelet med boll som Keita har, och han har ju all potential i världen att bli ett offensivt, kreativt vapen för LFC, det är jag alltjämt övertygad om. Han måste dock undvika skador och hitta ett flow. Förhoppningsvis kan det täta spelschemat passa honom, med så många matcher kommer han definitivt få regelbunden speltid.

2. Harvey Elliott
Kommentar: Så ung, så kaxig aura och redan så bra. Grabben är i truppen för att stanna, men för att Klopp ska vara villig att ersätta Shaqiri med Elliott rakt av i nästa säsongs trupp måste han nog visa framfötterna i PL under slutspurten. Det är bara en tidsfråga innan han gör det, men han är fortfarande bara 17 år och klubben vill nog ogärna lägga för stort ansvar och press på hans axlar innan han är både mentalt och fysiskt redo att leverera i ligaspelet.

3. Takumi Minamino
Kommentar: Michael Edwards tog in honom till fyndpris i januari, men det har ärligt talat inte sett särskilt bra ut när han spelat. Naturligtvis måste vi ha tålamod här, även för en på toppnivå mer rutinerad spelare som Fabinho tog det ett tag att acklimatisera sig till Liverpools spelsätt, och Minamino hade trots allt ”bara” spelat ligaspel i Japan & Österrike innan ankomsten till Merseyside. Det vore dock väldigt skönt inför nästa säsong om Minamino kunde visa mer kvalitéer under slutspurten, så att vi definitivt vet att han blir att räkna med 20/21. Just nu känns han fortfarande väldigt mycket som ett oskrivet kort på toppnivå.

4. Neco Williams
Kommentar: Enligt insatta LFC-journalister kommer klubben att satsa på Williams som renodlad backup till Trent nästa säsong. 19-åringen har sett fantastiskt fin ut det inhemska cupspelet och vi kan förstås räkna med att klubben har blivit övertygade om hans kapacitet av en anledning, men jag skulle gärna se att han levererar PL innan vi spikar honom som en given A-lagsspelare.

5. Curtis Jones
Kommentar: Också en 19-åring som Klopp uppges vilja satsa på nästa säsong. Jag skulle gärna vilja se mer av honom innan vi fastslår att han kan ta en plats i truppen och ersätta en väletablerad spelare som typ Adam Lallana. Jones har intressanta kvalitéer med bollen och tar mycket plats med jämnåriga spelare, men jag skulle vilja se mer av hur han presterar i A-laget när stjärnspelarna står i centrum och han är mer av ett komplement till dem.

1 kommentar
  1. Hoppas på ett genombrott från Harvey Elliott. Av det lilla jag sett honom ser han ut att ha allt för att kunna bli en superstjärna. Ska bli spännande att se om han kan ta rätt steg i utvecklingen!

Kommentarer är stängda.