Äntligen! Premier League är igång igen och under söndagskvällen är det dags Liverpool att spela sin första match i den här återstarten. Det är inte vilken match som helst som väntar, det vankas derby på Goodison Park mot Everton. För att ta pulsen på motståndarna har vi varit i kontakt med Josef Dotevall, som ligger bakom twitterkontot @EvertonSverige_, här berättar han om vad som väntar i morgon:

1. Det är såklart väldigt speciellt att komma igång med fotbollen igen, även om det inte blir som vanligt. Hur har dina tankar gått kring PL under den här tiden? Har du trott på en omstart och hur ser du på förutsättningarna nu när det drar igång?
Det har varit lite blandade känslor. Till en början ville jag att man skulle voida säsongen och starta om på helt ny kula i Augusti istället. Dels för att Liverpool inte skulle få sin efterlängtade titel men även av den enkla anledningen att vi befinner oss i en pandemi. Saknaden av Premier League och fotbollen i stort har dock visat sig för stor så nu har man vänt i frågan. Ligan har infört masstestningar av spelare, ledare och åvrig klubbpersonal vilket ska trygga spelarnas säkerhet. Så just nu är man bara ruggigt taggad på att allt drar igång igen

2. Sist vi möttes var det cupmatch och Ancelotti var ganska ny på jobbet, hur har hans första tid i klubben varit?
Den har varit väldigt bra. Spelet har sett bättre ut. Flera individuella spelare har fått större genombrott, exempelvis Calvert-Lewin och Holgate. Jag hoppas, såklart, att han kan bli kvar en längre tid och att detta är något man kan bygga vidare på istället för behöva sparka ytterligare en tränare endast 18 månader in i jobbet. Alla spelare pratar även om hur duktig han är på sitt ”man management” och man kan förstå varför han varit så uppskattad även bland världsstjärnor som Ronaldo eller Ramos

3. Hur skiljer sig Evertons sätt att spela nu från hur ni spelade under Silva?
Spelet med boll är mycket tydligare. Spelarna ser ut att veta vad de ska göra när de får bollen och det finns en plan bakom allt. Jag säger inte att Silva inte hade en plan, men den kändes för spelarna mer svårtolkad. Vi spelar även en mer tydlig 4-4-2 där vi vill involvera Calvert-Lewin och Richarlison mycket i spelet vilket ger oss en flexibilitet då man både kan spela långt på de två eller spela oss upp i banan längs backen. Så nu gäller det bara att fortsätta ge laget ytterligare minuter i spelsystemet så att de blir mer vana vid spelsättet och filosofin.

4. Jordan Pickford är given etta i både Everton och landslaget, men har svajat några gånger under säsongen, hur bra skulle du säga att han är?
Jag skulle säga att han är en medelmåttig målvakt i Premier League. Visst, han kan göra några fantomräddningar och få till fina reflexparader emellanåt men han blandar dessa med för många tavlor och släpper in för många bollar som han inte ska släppa in.

5. När Ancelotti börjar bygga laget inför nästa säsong, vilka vill du att han ska bygga kring och var vill du se förstärkningar?
Vi skulle behöva en ny målvakt då Pickford inte håller måttet för de mål som klubben eftersträvar. Det är dock inte ett så akut problem då högerbacksplatsen, det centrala mittfältet och en ny högerytter borde ligga högst upp på listan över positioner som behöver förstärkas. En ny mittback bredvid Holgate hade inte skadat men jag gillar Mina och kan han hålla sig skadefri så ger jag gärna han förtroendet en säsong till. 

6. Ni ligger lite i ingenmansland just nu, vad är dina förväntningar på säsongsavslutningen?
Rent placeringsmässigt har jag inga krav eller förväntningar. Jag vill se ett spel man bygger vidare på och kan se fram emot nästa säsong. Att Carlo bygger vidare på det han startat och identifierar vilka spelare man ska behålla samt sälja

7. Det var ett tag sedan ni tog tre poäng mot Liverpool, hur ser du på era chanser att göra det den här gången? Vad kommer att vara nycklarna till seger?
Jag ser chanserna till tre poäng som väldigt låga. Liverpool ställer ut sitt starkaste lag i historien (?) och vi har en tendens att vika ned os i derbyn. Nycklarna till vinst kommer vara ett intakt försvarsspel kombinerat med ett bra spel med egen boll. Sen måste en, om inte båda två, av Calvert-Lewin och Richarlison ha en grym match för att kunna hota framåt och vara en avgörande faktor offensivt.
En anledning för mig att kunna tro åtminstone en gnutta på vinst är även att Carlo Ancelotti faktiskt har slagit Jurgen Klopp och Liverpool två gånger de senaste åren i Champions League. Båda gångerna på hemmaplan som vi även har på söndag. Så det man kan hoppas på är att Ancelotti har knäckt någon form av ”Klopp-kod” och att vi får se det på söndag.