Liverpool gick som bekant bet på Timo Werner.

Nu måste Edwards & co förstås gå vidare i sin letan efter förstärkningar till Liverpools anfallslinje. Min grundtes är att Xherdan Shaqiri kommer att säljas för £10-15m och att LFC har en viss – men ganska liten – transferbudget att värva för. Samtidigt kan fler spelare komma att säljas eller ingå i bytesaffärer, och spelare kan också köpas på avbetalningar. Det är otroligt svårt att veta vad som är realistiskt i dagsläget. Vi vet heller inte om Liverpool verkligen inte hade råd med Werner eller om spelaren tackade nej.

Kriterier för att platsa på listan är att kunna spela i Liverpools anfallslinje och att passa in i Klopps spelsätt. Hur högt spelarna hamnat på rankingen är en kombination över hur bra jag tycker att de är och deras förmodade prislappar.

1. Patson Daka, 21 år, Salzburg
Kommentar: Det finns fortfarande mycket gott kvar i Salzburgs godisskål. Håland har som bekant lämnat, men hans efterträdare Daka har redan gjort braksuccé. 22 mål på 24 ligamatcher talar sitt tydliga språk. Daka är främst central anfallare, hans superspännande kombination av snabbhet, acceleration, avslut och hårda jobb i spelet utan boll gör honom till en utmärkt kandidat till att komplettera Liverpools anfallsuppsättning. Den största nackdelen kanske är att Daka, som representerar Zambia på landslagsnivå, kommer att spela AFCON under säsongen – om turneringen blir av. Med tanke på Hålands galna succé är det lite märkligt att den här killen har lyckats smyga under radarn hos många hittills.

2. Ferran Torres, 20 år, Valencia
Kommentar: Spansk ytter som har sett otroligt spännande ut under säsongen. Är snabb, dynamisk och kan ta sig förbi motståndarna – och vore en läcker värvning för Liverpool. Eftersom Torres bara har 1 år kvar på sitt kontrakt med Valencia, och parterna fortfarande inte kommit överens om en förlängning, kan han vara tillgänglig till fyndpris i det kommande transferfönstret. Det låter som pefekt slagläge för Edwards.

3. Milot Rashica, 23 år, Werder Bremen
Kommentar: Intressant offensiv spelare som kommer från en stark säsong i Bundesliga. Har en klausul som gör att han kan flytta för €18m om Werder Bremen åker ur, vilket verkar troligt. Inte minst med tanke på prislappen är det väldigt svårt att bortse från Rashica på en sån här lista.

4. Jonathan David, 20 år, Gent
Kommentar: Snabb, smart och mångsidig offensiv spelare som är duktig på det mesta, förutom att spela felvänd. Kanadensaren har dunkat in bollar för Gent den här säsongen och är redo för nästa steg. Uppges främst blicka mot Bundesliga där hans landsman Alphonso Davies har slagit igenom med dunder och brak, men det är ingen vild gissning att Liverpool också vore en attraktiv destination för honom.

5. Adama Traoré, 24 år, Wolves
Kommentar: Galet snabb och explosiv, men ganska endimensionell. Det känns ändå som att den dimensionen han har skulle passa in bra i Liverpools spel. Det största frågetecknet vore prislappen, då det alltid är dyrt att köpa av PL-klubbar. Av de dyra spelarna som det spekulerats om (Sancho, Havertz) framstår Traoré som mer realistisk, men jag vill inte ha honom högre på listan, eftersom typ Daka trots allt skulle kosta mycket mindre men mycket väl kunna göra det lika bra i den röda tröjan.

6. Jérémy Doku, 18 år, Anderlecht
Kommentar: Belgiskt kvicksilver som jagades av Liverpool redan för ett par år sedan, men då valde han att stanna i Anderlecht. Fortfarande en ofärdig spelare, men besitter en enorm potential och skulle kunna utvecklas till en storstjärna med tiden. Det är en lockande tanke att få se Doku och Elliott pusha Mané och Salah de kommande åren.

7. Hwang Hee-chan, 24 år, Salzburg
Kommentar: Kan spela på samtliga anfallspositioner, jobbar stenhårt och levererar en del poäng. 1 år kvar på kontraktet gör honom säkert prisvärd. Å andra sidan skulle han vara en ganska renodlad utfyllnadskille i LFC, det finns inte samma spännande potential i Hwang som det finns i Daka. Men om Edwards har en väldigt begränsad transferbudget vore det inte världens dummaste idé att ta in Hwang till reapris.

8. Samuel Chukwueze, 21 år, Villarreal
Kommentar: Duktig på att ta sig förbi motståndare, men saknar lite ’end product’. En bra spelare som flera storklubbar i PL uppges vara ute efter och som Liverpool sägs ha försökt signa i tidigaretransfer. Har ändå lite svårt att placera honom högre, inte minst eftersom han är väldigt vänsterfotad och LFC har redan flera bra offensiva vänsterfötter i truppen.

9. Neal Maupay, 23 år, Brighton
Kommentar: Liten men robust offensiv spelare som fick ett väldigt tidigt genombrott i Nice. Hade därefter vissa skadeproblem men studsade tillbaka och etablerade sig som en toppspelare i Championship innan han köptes av Brighton. Han ger dig hårt jobb och mål, men saknar den där sista utväxlingen som kännetecknar riktigt stora spelare.

10. Moussa Djenepo, 21 år, Southampton
Kommentar: Kanske listans största wild card. Hade skadeproblem under sin debutsäsong i Saints, men när han kom till spel såg det ofta väldigt bra ut. Explosiv och oförutsägbar ytter som säkert kommer bli en favorit hos många nästa säsong – förutsätt att han slipper skador. Saints betalade £14m för 1 år sedan, så han skulle förmodligen kosta minst £20m nu.

4 kommentarer
 1. Flera intressanta alternativ, om Daka är mer kraftfull än Hwang gå för han tycker jag.

  Marcus Thurbam? Något som Ni funderat kring?

  • Mattias: Hade med Thuram på listan från början men snackas om 45-50m euro för honom och det tycker jag inte att han är värd på dagens ”coronamarknad”. Men det är klart att han är en riktigt bra spelare. Hade cirka 5-6 spelare till från början men skalade bort dem. Typ Krepin Diatta i Brugge är också en väldigt intressant spelare.

 2. Kul lista!

  En annan grej som hade varit kul för en läsare är Klopps historiska sommartransferfönster i Liverpool.
  Det var ju illa bevarade hemligheter att vi exempelvis varit ute efter Chilwell, Götze, Mkhitaryan mfl. Vad har skett med dessa spelare därefter? Värvade Liverpool någon annan istället och hur har utvecklingen varit?

  Ni gör ett superjobb med era läsvärda artiklar!

  • Tack så mycket 🙂 Vi lägger ner en hel del tid på artiklar så alltid roligt med beröm. Idag spelade vi dessutom in ett nytt poddavsnitt, så nu rullar allt på igen.

   Uppslaget med missade transfer targets har vi övervägt att ta upp och kommer nog göra det så småningom, frågan är om det blir på sidan eller i podden. Det finns för- och nackdelar med båda plattformerna, och vi varierar oss gärna.

Kommentarer är stängda.