Smörgåsbordet med degraderade spelare håller på att serveras till de lyckligt lottade som lyckades stanna kvar i Premier League.

Liverpool vann som bekant ligan i överlägsen stil, men i andra änden av tabellen blev Watford, Bournemouth och Norwich degraderade. Watford som ju var det enda laget som besegrade Liverpool medan vi fortfarande hade något att spela för, Bournemouth som är Liverpools favoritklubb att sälja spelare till, och Norwich som verkligen försökte spela fotboll hela säsongen och exempelvis lyckades besegra Manchester City efter ett målkalas.

Alla de tre degraderade klubbarna har många duktiga spelare. Det går inte längre att hitta enstaka intressanta spelare som åker ur PL, det är helt enkelt alldeles för många skickliga spelare för att bara nämna ett fåtal namn. Jag tycker att det är ett bevis på hur enormt stark ligan har blivit när även degraderade lag innehåller så många duktiga spelare.

Jumbon Norwich har ett gäng intressanta unga britter i form av Max Aarons, Ben Godfrey, Jamal Lewis och Todd Cantwell. Enligt medierna har alla fyra flertalet PL-klubbar efter sig, men Aaron uppges också jagas av Bayern München. Liverpool ryktas ha scoutat Lewis och Cantwell intensivt under säsongen, det skulle heller inte förvåna om York-bördige Godfrey finns på klubbens lista över potentiella ersättare till Dejan Lovren. I Norwich finns också argentinaren Emi Buendia, som uppges vara intressant för Atletico Madrid, och vårens succéman Teemu Pukku. Med tanke på finländarens utmärkta säsongsinledning bör han ha spelat till sig stort intresse från klubbar på den undre halvan av PL-tabellen.

Bournemouth håller redan på att sälja Nathan Ake till Manchester City. Spelare som Callum Wilson och David Brooks kommer troligtvis också bli kvar i ligan. Förra sommaren var Liverpool intresserade av Lloyd Kelly, som med sin förmåga att kunna spela både vänster- och mittback vore en praktisk lösning för Jürgen Klopp, men dessvärre har 21-åringen varit skadad så pass mycket under säsongen 19/20 att LFC mycket väl kan ha blivit avskräckta. En spelare som jag tror skulle passa Klopps spel bra är Lewis Cook, som 23 år gammal är i en bra ålder, han är väldigt intensiv och besitter ett underskattat passningsspel. Observera att Ryan Fraser redan har lämnat Bournemouth på free transfer; skottens 19/20 var inte i närheten av lika bra som den föregående säsongen, men han är likväl en spelare som förmodligen kommer att skriva på någon klubb strax under toppskiktet av tabellen.

Watford är helt klart det degraderade laget med mest kvalitet i spelartruppen. Det borde inte gå att åka ur med den truppen, men kanske fick den enorma turbulensen på tränarbänken till slut konsekvenser på planen. Abdoulaye Doucouré ryktades till flera storklubbar häromåret och det känns otänkbart att se honom i Championship, samma sak med Ismaila Sarr och Roberto Pereyra. 18-årige brassetalangen João Pedro känns inte heller som en CC-spelare, och jag tycker nog trots allt att den forne supertalangen Will Hughes har förtjänat att stanna kvar i ligan. Hughes har inte utvecklats till en spelare för de största klubbarna, men är helt klart en PL-spelare, i mitt tycke. En spelare som jag kan tänka mig är intressant för Liverpool är Gerard Deulofeu, som påminner lite om när man värvade Xherdan Shaqiri för några år sedan. Precis som Shaqiri har Deulofeu flyttat runt en hel del och aldrig riktigt rotat sig någonstans, men kan mycket väl ha en låg klausul som kan triggas på grund av degraderingen. Kanske, men bara kanske, kan Deulofeu vara en realistisk ersättare till Shaqiri om LFC väljer att skeppa schweizaren. Om inte Deulofeu, så har jag känslan av att det är ungefär där någonstans som ribban ligger i sommar, när Liverpool intäkter har minskat drastiskt på grund av covid-19.

4 kommentarer
 1. Sarr tror jag skulle kunna vara en riktig bra backup till trion där framme. Deulofeu är riktigt bra men frågan är om arbetet som måste göras finns där? Som 18 åring trodde jag att han skulle bli en av världens bästa. Så otroligt bra han var då men sen stod han Still i utvecklingen länge tyvärr.

  Konstigt att vi inte har några finanser alls medan de andra topp klubbarna har en del i sina kistor verkar det som. Inte så att vi har spenderat speciellt mycket på alla spelare netto mässigt. Men gissar att alla nya kontrakt spökar med sin tyngd.

  Chelsea gör ju helt rätt som spenderar hej vilt nu när de inte får någon konkurrens om spelarna. Lättare att värva då och fotbollen lär väl vara tillbaka inom ett år. Tråkigt för deras ungdomar bara som gjort det fantastiskt bra den här säsongen. Finns kanske någon att fynda?

  • Det finns inte pengar i några klubbar som finansierar nyförvärv med intäkterna. Real Madrid har också aviserat att det blir en lugn sommar för deras del. Jag tror vi kommer få se många som spenderar mindre än Liverpool i fönstret.

   Chelsea hade ju transfer ban förra sommaren, sålde Hazard och har en oligark som kan hosta upp egna pengar om det behövs. City har shejken.

   Tycker Chelsea ser ut att göra ett ruggigt bra transferfönster, de utnyttjar verkligen situationen till max.

   Gillar Sarr men tror han vore 3-4 gånger dyrare än Deulofeu. Tveksamt om Liverpool vill/kan lägga stora pengar på den backupen? Men beror nog lite på hur det går med försäljningarna också.

  • Nu är det bara för shejker och oligarker att öppna plånböckerna för FFP är väl dött nu?

   Vi får hoppas Minamino växer ut och blir så bra som han var i Salzburg, Ox hittar tillbaka till formen han hade 2018, Keita håller sig skadefri, Origi kan leverera som han gjorde förra säsongen när det gällde och att Elliott, Jones och Neco tar lite större kliv så har vi ändå backup. Sen är det bara be till Gudarna att VVD och Allison håller sig skadefria kommande säsong.

   Är det inte klart att Newcastle får nya ägare än? De borde ju gå loss totalt på marknaden nu när de i princip kan härja fritt.

   Läste även att Thiago var på väg till PSG.

  • Det är omöjligt att säga hur UEFA kommer hantera FFP i relation till covid-19. Jag kan rekommendera den här videon om FFP: https://www.youtube.com/watch?v=meAQo8i7Xn4&feature=youtu.be

   Newcastle kommer inte få nya ägare, de har dragit sig ur. Premier League hade på 3 månader varken sagt bu eller bä, så jag tror dom är nöjda med att inte behöva ta ett beslut kring det.

   Thiago & PSG är bara Le 10 Sport som rapporterat hittills, vi får se om bättre källor följer upp det.

   Jag tror Liverpool kommer göra 2-3 mindre värvningar, men inga £40m+ spelare. Men man skulle nog behöva få till några hyggliga försäljningar.

Kommentarer är stängda.