Igår började U21-EM 2023. Turneringen spelar i Georgien och Rumänien.

Matcherna går att ses på SVT Play.

* * *

Grupperna ser ut enligt följande:

Grupp A
Belgien
Georgien
Nederländerna
Portugal

Grupp B
Kroatien
Rumänien
Spanien
Ukraina

Grupp C
Tjeckien
England
Tyskland
Israel

Grupp D
Frankrike
Italien
Norge
Schweiz

* * *

Liverpool-spelarna:

Curtis Jones och Harvey Elliott representerar England. Framförallt Elliott är högaktuell för speltid i Lee Carsleys landslag, men det är långt ifrån säkert att han kommer att starta matcher.

England förlorade för övrigt den senaste träningsmatchen inför turneringen, då Japan vann med 2-0 i vad som sägs ha varit segersiffror i underkant. Kanske fick några av de engelska spelarna en tankeställare av detta.

Vitezslav Jaros, som varit utlånad till League Two under säsongen, finns med i Tjeckiens trupp. Han är vanligtvis inte förstamålvakt i det tjeckiska U21-landslaget och det återstår att se om han får någon speltid här.

Tidigare LFC-akademispelaren Yasser Larouci finns med i Frankrikes trupp. Vänsterbacken spelar numera i Troyes och uppges ha realistiska chanser att få speltid.

* * *

LFC-targets som deltar:

Faktum är att ett stort antal av de som ryktas till LFC just nu, faktiskt rent av snudd på alla, är uttagna till mästerskapet.

Ryan Gravenberch har fått lite speltid i Bayern München den här säsongen men förväntas starta på mittfältet för Nederländerna.

Micky van de Ven, vänsterfotad mittback som till vardags representerar Wolfsburg, kommer också att vara en av nyckelspelarna för de orangetröjade.

Gabri Veiga är en av Spaniens nyckelspelare. Den dynamiska mittfältaren jagas av massa storklubbar inklusive LFC.

Khephren Thuram och Manu Koné är med i Frankrikes trupp och kommer naturligtvis starta om de får vara skadefria.

*Igårkväll spelades de första matcherna i turneringen. Gravenberch och van de Ven startade för Nederländerna, medan Veiga hoppade in för Spanien.

* * *

Axplock av fler intressanta spelare:

Bradley Barcola är en intressant anfallare/ytter som stundtals briljerat för Lyon under säsongen. Han kan bli en av turneringen stora attraktioner.

Castello Lukeba, också i Lyon till vardags, är en vänsterfotad mittback som är snabb och stark i duellspelet. Måste finnas på Liverpools lista.

Sacha Boey, högerback från Galatasaray, har gjort stor succé i turkiska ligan och är en startkandidat i Frankrikes lag.

Loïs Openda sprutade in mål i Ligue 1 den här säsongen och är Belgiens stora anfalls stjärna i turneringen. Han uppges vara högaktuell för Leipzig, som ersättare till en viss Nkunku.

Pedro Neto har haft några tunga, skadedrabbade säsonger i Wolves, men är fortfarande bara 23 år. Innan skadorna var han faktiskt en av spelarna utanför topp6-lagen som skapade absolut mest i Premier League, förhoppningsvis kan han studsa tillbaka.

Giorgio Scalvini, 19 år, är till vardags mittbacksstjärna i Atalanta. Med en kombination av storlek och spelskicklighet finns han garanterat på radarn för många PL-storklubbar.

Bart Verbruggen har varit en av de statistiskt bästa målvakterna i Europa den här säsongen. Den 19-årige Anderlecht-keepern, som representerar Nederländerna, uppges vara nära en flytt till Brighton.

Med flera.

Antalet intressanta spelare i turneringen är oerhört stort. Det skulle onekligen gå att lista 20 spelare till och ändå vara otillräcklig.