Den enes död är den andres bröd.

Under Jürgen Klopps tidiga år i Liverpool hade klubben en tendens att värva nyligen degraderade PL-spelare. Även flera år innan Klopps entré hade Liverpool en vana att plocka spelare i kategorin.

* * *

Eller vad sägs om de här namnen?

Harvey Elliott, Xherdan Shaqiri, Andy Robertson, Georginio Wijnaldum, Danny Ings, Charlie Adam, Jermaine Pennant, Peter Crouch och Chris Kirkland värvades samtliga från degraderade klubbar.

Man kan lugnt konstatera att flertalet har gjort stor succé i klubben. Ett par är fortfarande kvar; Robertson är alltjämt en nyckelspelare, medan Elliott har etablerat sig som en spännande ung spelare med en till synes stor framtid.

* * *

Den gångna säsongen blev Leicester City, Leeds United och Southampton degraderade.

Kanske finns spelare som Liverpool skulle kunna vara intresserade av i dessa klubbar. Här är en topp5-lista som inte nödvändigtvis utgör de bästa spelarna i lagen utan istället spelare som möjligtvis är aktuella för LFC.

* * *

1. Roméo Lavia, 19 år, Southampton
Kommentar: Naturligtvis solklar etta på listan. En spelare med fin rörlighet och vacker räckvidd i passningsspelet. Förmodligen intressant för alla toppklubbar, då han till råga på allt är homegrown i England. Som taget för £40m. Arsenal och Chelsea är favoriter, men uteslut inte Liverpool.

* * *

2. Armel Bella-Kotchap, 21 år, Southampton
Kommentar: Faktiskt lika solklar tvåa som Lavia är etta. Bella-Kotchap gjorde flera fantastiska insatser trots en medioker omgivning. Missade tyvärr 15 matcher på grund av skada, vilket skapar frågetecken runt honom, men innan den skadedrabbade säsongen i Saints hade han bara missat 1 match i hela sin (förvisso korta…) karriär. Kanske är han en framtida världsback, kanske kommer skador förstöra hela karriären. Med tanke på den enorma potentialen kan jag inte låta bli att frestas av att chansa.

* * *

3. Brenden Aaronson, 22 år, Leeds
Kommentar: Oerhört löpstark mittfältare som förmodligen skulle passa utmärkt i Klopps spelsystem. Skulle knappast kunna ta en ordinarie tröja, men skulle kunna vara en intensitetshöjande rollspelare. Sådär säsong i Leeds, trots en stark inledning. Om Liverpool värvar tre mittfältare i sommar skulle han kunna vara den tredje, men han är inte tillräckligt bra för att vara den andra efter Mac Allister.

* * *

4. Mohammed Salisu, 24 år, Southampton
Kommentar: Vänsterfotad mittback som var rejält uppskriven innan PL-flytten. Har inte alltid varit briljant under sin tid i England, men är ett intressant råämne som borde kunna vara intressant för LFC.

* * *

5. Alex McCarthy, 33 år, Southampton
Kommentar: Var faktiskt Liverpools huvudspår innan man värvade Adrian som backup till Alisson Becker, men då var inte McCarthy beredd att bli bänknötare. Nu har han svårt att platsa i Saints, och att vara tvåa i LFC smäller förstås högre än att vara tvåa där.

* * *

Ytterligare kommentarer:

Det finns många bra spelare i de degraderade lagen, vilket vittnar om hur enormt starkt Premier League har blivit.

Harvey Barnes och James Maddison är naturligtvis duktiga spelare, men förmodligen övervärderade av Leicester. De spelarna som var närmast listan därifrån var Luke Thomas och karaktärsspelaren Kiernan Dewsbury-Hall.

Hos Leeds är Crysencio Summerville en spännande spelare och den tyvärr skadade Luis Sinisterra blir fortsatt intressant att följa, medan Southamptons unga trupp innehåller flera spännande spelare.

Duje Ćaleta-Car var nära Liverpool för några transferfönster sedan, men har på intet sätt imponerat på sydkusten.

Kamaldeen Sulemana är en annan spännande spelare med potential att explodera nästa säsong.

Specialisten James Ward-Prowse har hunnit bli 28 år. Jag tror inte att Liverpool är intresserade av spelare i den åldern, åtminstone någon av hans relativa låga kaliber.

5 kommentarer
  1. Om det är någon spelare i Leeds vi bör värva så är det Tyler Adams tycker jag.

  2. Tielemanns har ju haft en usel säsong och inte ryktats till LFC på alls samma sätt som i fjol, men med tanke på att han nu är kontraktslös bör han ju tillhöra en av de mer troliga värvningarna från de klubbarna.

    Lyckas vi plocka Lavia vore det riktigt kul! Dessutom till de pengarna, jämför Bellingham…

  3. Om man ska tro ryktena så verkar Chelsea dammsuga marknaden igen på alla talanger, båda Lavia och även Veiga ryktas starkt dit… Lite som Chelsea under Mourinho som köpte upp Kevin de Bruyne, Salah och Lukaku (för att nämna några namn) för att sen inte kunna ta vara på dom.

    Varför finns ens FSG om Chelsea och Barcelona får fortsätta så som dom gör. Chelsea spenderade väl mer pengar nu i januari än vad Klopp spenderat de senaste 5 säsongerna… Galet. Och Barcelona som uppenbart inte har några pengar, men ändå spenderar miljarder.

Kommentarer är stängda.