Vi befinner oss i ett transferfönster där Liverpool förväntas göra ett antal värvningar.

Alexis Mac Allister är redan köpt, men fler spelare ryktas till Liverpool.

* * *

Här är de 5 hetaste transferryktena just nu:

1. Khéphren Thuram, 22 år, Nice
Kommentar: En av flera på listan som deltar i pågående U21-EM-slutspel. Enkligt L’Equipe är Thuram prioritet #1 för Liverpool och man förväntas göra ett seriöst att signa honom efter landslagsspelet. Samtidigt har flera brittiska källor och Fabrizio Romano bekräftat Liverpools intresse för fransmannen. Verkar vara Liverpools absolut hetaste spår just nu.

2. Gabri Veiga, 21 år, Celta Vigo
Kommentar: Källor från Spanien, England och Tyskland har bekräftat Liverpools intresse. De spanska källorna hävdar rent av att man varit i kontraktsförhandlingar med Veigas representanter. Hittills är ingenting konkret, men utköpsklausulen på €40m gör att Celta redan har satt sin prislapp. Förmodligen kommer Veiga flytta efter U21-EM, där han hitills agerat inhoppare för Spanien. Det är svårt att säga om Liverpool verkligen kommer att pusha för Veiga eller om han är ett backup-alternativ till någon annan. Dessutom finns en rad andra intressenter som exempelvis köpglada Chelsea.

3. Manu Koné, 22 år, Borussia Mönchengladbach
Kommentar: Precis som Thuram och Veiga är Koné upptagen med U21-EM-spel. Liverpools intresse för honom rapporteras av framförallt Romano och flera pålitliga tyska källor, men även brittiska journalister har bekräftat klubbens intresse. Även här är det lite svårt att förstå om Koné verkligen toppar önskelistan eller om han bara är ett backup-alternativ.

4. Nicolò Barella, 26 år, Inter
Kommentar: En spelare som ständigt ryktas till Liverpool och eftersom Pep Lijnders berömde honom i sin bok kommer nog ryktet aldrig att upphöra sålänge han är kvar i Inter. Barella hade en framträdande roll i CL-finallaget Inter och vore dyr. Inga engelska källor rapporterar om Liverpools intresse, men de italienska tidningarna hävdar fortfarande att LFC vill ha honom. Enligt Gazettan är Liverpool hetast av alla intressenter och enligt Il Tempo förbereder man ett bud på hela €80m för honom. Det är lätt att avskriva ryktet med hänvisning till de engelska källorna, men när exempelvis Alisson Becker hamnade i Liverpool avskrev engelska källor ryktet kontinuerligt tills precis innan han skrev på, medan de italienska rapporterade om intresset steg för steg. Då hade de italienska källorna rätt, men har de rätt om Barella?

* * *

5. Federico Chiesa, 25 år, Juventus
Kommentar: Häromdagen rapporterade Gazettan att Liverpool leder racet om Chiesa, men även här är engelska källor knäpptysta. Gazettan hävdar att LFC rent av kan komma att buda €40-45m för Chiesa under nästa vecka, medan Juventus värderar honom till €60m. Jag är tveksam till om ryktet stämmer, särskilt då Chiesa också verkar befinna sig i kontraktsförhandlingar med Juventus och möjligtvis planterar hans agent ut rykten som en del av förhandlingstaktiken. Liverpool borde heller inte leta en spelare till hans position, men samtidigt säljs spelare till Saudiarabien till höger och vänster, så kanske kan någon oväntad försäljning ske som öppnar upp för Chiesa i Liverpool? Lite långsökt, dock.