Finalen närmar sig med stormsteg och vi levererar ytterligare en fotbollsprofils åsikter kring utgången. EuroTalks Kristian Borell(@KristianBorell) delar här med sig av sina tankar kring de båda finallagen:1. Vad är dina intryck av den här säsongens Real Madrid? Styrkor/svagheter

För mig handlar detta Real Madrid framförallt om problematik gånger 2. Förnyelse- och inställningsproblematik.

Förnyelseproblematiken. Alla lag, även det som är allra bäst, kan inte gå från en säsong till en annan med precis samma startelva. Real Madrid och tränare Zidane utmanar ödet genom att strunta i den fotbollsgrundlagen och inte ändra tillräckligt mycket jämfört med förra säsongen. Med det sagt finns det alltid undantag som bekräftar regeln.

Inställningsproblematiken. När detta Real Madrid vill, då kan man. Man har inte alltid velat under säsongen, men i Europa vill man alltid.

2. Liverpools finalplats är något av en överraskning, vad är dina åsikter om lagets säsong och sättet man tagit sig fram till finalen?
Det må vara svårt att argumentera mot någon som tar sig till final i Champions League, men för mig (som är uppvuxen med Liverpool som världens bästa klubblag) kommer Liverpool alltid att vara ett lag som skall bolläga matcherna man spelar. Jag har alltså svårt för en Klopp-upplaga som kontrar och vinner, även om den upplagan skulle råka vinna titlar.

3. Vilken matchbild tror du vi kommer att få se i finalen?

”Matchbild” och taktik inte riktigt min grej. Men, … Liverpool pressar högt och hårt och får till slut ge sig för Real Madrids individuella kvalitet.

4. Vad är nycklarna för Liverpool om vi ska lyckas ta hem matchen?

Två potentiella nycklar jag ser. För det första storform på vissa spelare, och då framförallt Salah, och för det andra en historia som sett, ser och alltid kommer att se Liverpool steppa upp när det gäller som mest i Europa.

5. Vilka står som vinnare i finalen och varför?

Real Madrid. Världens bästa mittfältare Modric vänder och vrider sitt lag ur Liverpools bålgetingpress och hittar dessutom rätt framåt i banan.